KZI Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 NV wypuściła "ForceWare 84.43 Beta Drivers for Windows XP/2000", w info podają "This new version includes next-gen performance improvements and a SLI profile for Tomb Raider: Legend". MOżna się spodziewać poprawy wydajności w trybie next-gen (jak to biednie brzmi, Boszzz). Link: http://www.gamershell.com/news/29507.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 NV wypuściła "ForceWare 84.43 Beta Drivers for Windows XP/2000", w info podają "This new version includes next-gen performance improvements and a SLI profile for Tomb Raider: Legend". MOżna się spodziewać poprawy wydajności w trybie next-gen (jak to biednie brzmi, Boszzz). Link: http://www.gamershell.com/news/29507.html Mnie to za bardzo nie interesuje bo z 10FPS moze na 12FPS by podskoczylo :] Kurcze, spoko ta gierka. Nie myslalem, ze bedzie jeszcze jakas konsolowka ktora bedzie mi sie podobac. Jeszcze mam wiare w developerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Prosze o pomoc !! Boss w Nepalu, kiedy dojdzie mu energia do połowy i kładzie sie na ziemie co mam zrobic ? :)....Dzieki za pomoc z gory ;) Od czego jest faq :P Edit - sorka,faq sie ,ze tak powiem sp...... Ciekawe jak taki blad sie mogl zrobic.Jest tylko "naci" zamiast "Nacisnij tekst by ukryć/pokazac spoiler" czy jakos tak i nic nie widac.Jak taki blad jest technicznie mozliwy ?? Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) No właśnie faq nie działa :( W Nepalu jak leży na ziemi trzeba podejść do niego i nacisnąć klawisz E, całość powtórzyć 4 razy. Testował juz ktos nowe stery od nvidii ?? Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No właśnie faq nie działa :( W Nepalu jak leży na ziemi trzeba podejść do niego i nacisnąć klawisz E, całość powtórzyć 4 razy. Testował juz ktos nowe stery od nvidii ?? Przeciez w Nepalu nie ma bossa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 F*ck rzeczywiście Nepal jest przedostatnim level'em, a "Back 2 Bolivia" ;) ostatnim....my fault :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ja testowalem sterowniki do NVIDI i powiem ze zero poprawy... Moja karta to 7900GT Extreme wiec mysle ze nie zaden badziew... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) No ja je zainstalowałem i wydajność w NG troszq wzrosła ;) Tyle co zauważyłem to, to że dużo odczytuje z dysku. U mnie w 800x600 jest ok tylko niekiedy doczytuje ostro i zaczyna sie ciąć. Ale myślę że problem rozwiąże 1Gb ramu :D Ale niestety wody znów nie widać <_< Mam nadzieję że oficjalne stery pod Legendę będą bardziej dopracowane :P Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Od czego jest faq :P Edit - sorka,faq sie ,ze tak powiem sp...... Ciekawe jak taki blad sie mogl zrobic.Jest tylko "naci" zamiast "Nacisnij tekst by ukryć/pokazac spoiler" czy jakos tak i nic nie widac.Jak taki blad jest technicznie mozliwy ?? ta to sa skutki przeniesienia forum, pisałem o tym do Crosisa i wyslalem mu całe faq aby sprobowal to naprawic.. :/. Mozemy zrobic tak, ze solucje bedą odkryte, bez spoilerów, ktore jak narazie nie działaja. edit: zrobione Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybershadows Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 jak ktos chce to tu jest moj save a 100 .. ;] all secrets .. ale nie przeszlem wszystkich plansz w trybie time trial (tylko pierwsza) SAVE mozecie sie pobawic .. duzo strojów (CATSUIT wymiata) No wiec twój save był nie pełny to ja umieszczam swojego :] na 100% gra ze wszystkimi sekretami, strojami, i specjal optionsami :P Save Miłej zabawy :] Pozdro .... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 czym sie rozni gra odblokowana na 99% od tej na 100%??? bo ja jakos specjalnych roznic ne zauwazyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybershadows Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 czym sie rozni gra odblokowana na 99% od tej na 100%??? bo ja jakos specjalnych roznic ne zauwazyłem. jeśli chodzi ci o mój temat to juz ci tłumaczę otóż tamten save miał 99% i nie miał kilku strojów i sekretów w opcjach a w moim jest wszystko odblokowane co tylko się dało :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 W sprawie tych nowych sterow to zadnego wzrostu wydajnosci nie zauwazylem :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dlatego dobrze,ze nastepna moja karta bedzie X1800XT 512 na ktorej gra z ng bedzie plynna,jednak nie zmieniam na tego 7600GT tak jak mowilem (juz chyba bym wolal X1600XT),poczekam troszq i uzbieram na prawdziwa moc a nie na karte,ktora przegrywa z moja obecna niemal w kazdym tescie tylko po to by miec NG,ktore ma mi skakac i w dodatq karta NV.Ale bym gafe strzelil.Dobrze,ze ocknalem sie w odpowiednim momencie i przeczytalem co nieco o obu kartach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No i hydro znowu sie grzybow nazarl :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No i hydro znowu sie grzybow nazarl :lol: pozdro Dlopsow laczej. Na grzyby jeszcze za wczesnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) No i hydro znowu sie grzybow nazarl :lol: pozdro Dlopsow laczej. Na grzyby jeszcze za wczesnie. Powiedzieli posiadacze pieknej nvidii :P Chlopaki, darujcie sobie pisania takich textow bo i tak wiecie jak jest :-| Jesli pokazecie mi testy,ze sie myle to stule dziob na klodke i nie wroce juz do tematu wydajnosci w tej grze nigdy i pochyle czolo,pokazcie mi chociaz 1 test (z wyjatkiem gier na open gl-u,ktorych malo co na rynku),ale ma to byc x800XT a nie inna karta,1 glupi test prosze Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Hydro dobrze wiesz jak jest.... Nawet X1800XT potrafi przescignac 7900GTX !! z tego wzgledu ze ATi pracuje na Direct3D a NV na OpenGL... Tak naprawde nie wybieresz pewnego zwyciezcy bo kazda karta inaczej sobie poradzi w pewnych aplikacjach z odpowiednimi detalami, rozdzielkami... Ja Ci powiem tyle ze na tego TR:Legend nie masz co zmieniac na X1800 bo na tej karcie tez gra przycina i zwalnia... Musimy czekac w ostecznosci albo na sterowniki albo poprostu jak panowie z wydawnictwa TR:Legend lepiej zoptymalizuja silnik graficzny bo poprostu zrobili to beznadziejnie i zadna karta tak naprawde nie sprosta temu... Pisali ze na X1800XT chodzi niby dobrze, a pokazal Ci ktos screena z tym ? Albo z X1900? nie ja zadnego nie widzialem oprocz tego z PERU co ja sam mialem po ponad 30FPS:] Sory ze sie czepiam i wtracam ale poprostu to nie jest wina kart tylko zle zoptymalizowanego sylnika graficznego lub tez powazny blad sterownikow ktory mam nadzieje w niedlugim czasie zostanie rozwiazany ;) Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez Dym0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 to nie wina sterów , tylko engine jest zwalony na maxa , ja cały czas gram z włączonym NG czasami nieżle faze złapie , ale zazwyczaj daje się grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Dokladnie to caly silnik graficzny i tyle po co wiecej na ten temat dyskutowac ;) Przyznam sie ze ja tez przeszedlem gre z NG i ani razu go nie wylaczylem ( no tylko zeby sprawdzic jak chodzi bez niego i jak wyglada) :D Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez Dym0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dym0 Obstawiam za tym 2,ale powiem Ci,ze dobrze mowisz - piwa Tobie :) chociaz wiesz,ja zawsze bede mial przekonanie wieksze do ATI,tak bylo jest i bedzie always :D,ale to jest normalna odpowiedz na moje pytanie, a nie to co reprezentowali panowie powyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 ja z tym ng padaczki powoli dostaje czy 6800 to juz naprawde tak wielkie gowno :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Bo chyba panowie na gorze nie bardzo maja pojecie na ten temat ;) Ja Cie bardzo dobrze rozumiem :) - <piwko> jest czesc ludzi co woli ATi jest czesc ludzi co woli NV i ja to takze rozumiem. Poczekamy na inna gre moze tym razem panowie sie popisza i engine bedzie okej. A co do Ciebie skus to 6800 to nadal bardzo dobra karta graficzna... w ogole panowie my narzekamy a 1/4 polakow dalej meczy sie z Duronem 800mhz i GeForce 2 MX :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woltren Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ok. ale wkładamy tyle kasy w kompa a tu taka lipa…niestety ten sport jest bardzo kosztowny i musimy się z tym pogodzić....... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jak wam nie pasuje to kupcie sobie konsole, większa rozrywka i taniej wychodzi. W każdym razie te nowe sterowniki dzisiaj wydane nic nie zmieniają (mam GF 6600 GT). Ktoś tu pisał, że wolałby X1600XT od GF 7600 GT - chyba kogoś tu pogięło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Powiedzieli posiadacze pieknej nvidii :P Chlopaki, darujcie sobie pisania takich textow bo i tak wiecie jak jest :-| Jesli pokazecie mi testy,ze sie myle to stule dziob na klodke i nie wroce juz do tematu wydajnosci w tej grze nigdy i pochyle czolo,pokazcie mi chociaz 1 test (z wyjatkiem gier na open gl-u,ktorych malo co na rynku),ale ma to byc x800XT a nie inna karta,1 glupi test proszeJa nie wiem czy dobrze kumam :? Chcesz chociaz jeden test gry pisanej pod DX w ktorym masz porownanie x800xt z nowymi grafami :blink: Ja nie wiem czy zdajesz sobie sprawe czym dysponujesz ale patrz http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...games-2005.html i placz :lol: Ja gierke skonczylem po niecalych 10h z 86% :) Gralem oczywiscie z NG i w pomieszczeniach nie bylo zle ale otwarte przestrzenie (glownie Peru) potrafily zamulic :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Za mojego XFX GeForce 7900GT Extreme Edition moge zamienic sie za http://www.allegro.pl/item96896388_ati_rad...ddr3_pci_e.html jak myslicie oplaca mi sie ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Chyba pomylily Ci sie tematy :blink: Nie wiem czy sie oplaca ale nie wiem na ile sie kreci Twoj GT :? Ogolnie to chyba bym zmienil dla tych 512MB na karcie ktore daja kopa :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Chemiczny Ali,ja na zadnym tescie nie widze ani x800xt ani 7600GT a chcialem bys porownal te karty.Za to widzialem X850XT czyli praktycznie moja bo podkrecilem taktowaniem swoja do X850 i spojrz jak bije sporo kart na glowe w roznych testach,takze sam chyba powinienes plakac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 a ty hydro mozesz wlaczyc tryb NG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...