chemiczny_ali Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Nad czym ,taki mocno wykrecony 7600GT potrafi zblizyc sie do 7800GT@stock wiec... Co do zmiany to oczywiscie sprawa dyskusyjna pojde dalej i powiem ze bezsensowna :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Widzę cała stronę przepychanek ati/nv. Powiem tyle (post kierowany głównie do hydro): ani na x1800xt@bardzo mocne o/c (nie sądzę, by twóje egz sie zbliżył do wyników mojego, to se ne da na tych gecube za 1,3k), ani na 7800gtx go@ o/c dające 8k w marku05, NIE da się czerpać frajdy z gry w 1280x1024@NG. Co prawda, na ati jest zdecydowanie lepiej, głównie przez 512mb vram, ale tak czy siak mam spadki do 20-24fps, co dyskwalifikuje ten tryb w moich oczach. Koniec tematu, jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 A zejście z rozdziałką nie pomoże? No ale jak koniec tematu to koniec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 SKus,teraz niestety nie moge :( Dlatego wlasnie zmieniam karte bym mogl :D Najwyzej zmienie na 1024 albo wlaacze 1280 bez AA.Draak to pomoze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 to już ktoś podawał , z AA i AF lub bez praktycznie fps jest na tym samym poziomie , to tylko świadczy o enginie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Troszq to dziwne,ze next gen daje az takich spadkow wydajnosci,przeciez nie ma az takiej kolosalnej roznicy a bez niego gra wrecz wymiata na radku 9500pro :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Poprostu zryty silnik graficzny ;) Czekamy na inna gre ;D oczywiscie ze NG :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Chcesz aby takie NG jak w TR:L stało sie faktem?? to bezsens, nigdy wiecej takich gier. Normalne opcje graficzne z mozliwoscia zmiany kazdego efektu - o to powinno chodzic, a nie jakies chwyty marketingowe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Panowie, czytam z ciekawoscia ten watek, sam gram w TR i w/g mnie gra bardzo fajna i przyjemna. :) Tak przeczytalem Wasza sprzeczke na temat wyzszosci NV nad ATI i odwrotnie, rowniez zaniepokoily mnie Wasze doniesienia co do spaku FPS'ow na najmocniejszych kartach. :)) Nosilem sie z zamiarem wymiany mojej "przetwornicy obrazowej" na jakiegos GF7900GTX albo ATI x1900XTX, ale chyba jednak poczekam na nastepna generacje kart graficznych. :)) Co do gry ..... hmmmm grafika, nawet bez NG jest bardzo ladna. :)) Faktycznie silnik musi byc skopany bo skoro bez NG na full detalach bardzo plynnie mi to chodzi w rozdzialce 1280x768, a po zmianie na NG nawet klawisze trzeba dwa razy wcisnac zeby w menu gdzies przejsc to jest chyba mala pomylka :P Wiem ze moj sprzet do najmocniejszych nie nalezy, no ale zeby tak ..... :))) Btw mam do Was pytanie, tak z czystej ciekawosci, co uzywacie do grania ??? Pada czy klawe z mycha ??:) Ja uzywam pada od XBOX'a typu S i powiem Wam ze gra sie swietnie. :)) Pozdrawiam wszystkich maniakow Lary :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja używam pada od PSX. :) Masz vibre? Ja mam! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Co do hydro2 to juz smiech mnie bierze. Pol watku o skopanym silniku graficznym, a ten dopiero po poscie draaka sie ucisza :] Jezeli juz o graficzce piszecie to ktos wspominal, ze "nadal" (co oznacza od zawsze dla niektorych) nie widac wody w NG. Narzekalem na wode w swoich pierwszych wywodach ale gdy odpalilem NG to po prostu zdebialem jaka roznica w tej kwestii panuje. Szkoda, ze nie pocisnalem screena na swoj serek bo siedze w pracy i nie moge stad go zamiescic. Ale wrazenie robi. Natomiast przeswity swiatla (glownie przez szczeliny) sa lepsze bez NG. Co do sterowania, do tej gry pad jak najbardziej. Juz zapomnialem, ze w pierwsza i druga czesc gralo sie na klawiszach (strzalki + R shift). Po kilku latach gry w Q3 i inne FPS odrzucilem juz ten styl sterowania i dlatego ciezko mi czasami sterowac myszka. Oczywiscie jest o wiele lepsze niz GF, bardzo intuicyjne i na kazdym raczej kontrolerze powinno sie dac pograc (pewnie procz kierownicy :] ). Kiedys musze pada porzadnego zakupic i sie nauczyc starej sprawdzonej techniki poruszania chopkiem (za czasow FIFA 98 tylko na padzie sie gralo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woltren Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Kaeres mała lekcja histori…hehe Co do NG z tymi prześwitami światła może to być powodem braku 512 na karcie.....? Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez woltren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja używam pada od PSX. :) Masz vibre? Ja mam! :D Nom, tez mam vibre :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Gdzie znajde dokladna fabule calej sagi TR ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Prawie przez cały wątek od ukazania się pełnej wersji gry, narzekacie panowie na NG :D ale nikt poza Hydro2 nie zwrócił uwagi na to jak ta gra chodzi bez NG. Na tym co mam w sigu (wszystko na ON poza AA ze względu na 64MB Vram) podczas gry mam zapewnione te min 50FPS (na otwartych przestrzeniach) :) IMHO ma to wielkie znaczenie bo w czasach np. Obliviona, w którego sobie nie pogram bez zmiany grafiki i dołożenia RAMu optymalizacja TR: Legend robi wrażenie. Panom z EIDOS czy Crystal Dynamics należą się brawa za ukłon w stronę ludzi z wolniejszymi sprzętami :) Trochę późno o tym piszę bo wiekszość już przeszła no ale teraz po zapoznaniu sie z nowa Larą wiem ile bym stracił gdyby wymagania tej gry stały na poziomie tych z TES'a IV. Przychylam się do oceny hydro2 i też daję grze 10/10. A co mam nie dać :D A za co? 1. Dla mnie grafika akurat najmniej się liczy, za to klimat, grywalność, grywalność i jeszcze raz grywalność jak najbardziej. Osobiście nie miałem takiej zabawy z grania od czasów Severance: Blade of Darkness, a wcześniej TRI. 2. Nowa Lara - aniołek nie kobieta, można sie zakochać ;) 3. Rewelacyjne lokacje 4. No i jeszcze raz, ale co dla mnie najważniejsze - optymalizacja I nawet ten nieszczęsny NG i kolejny minus - krótkie zagadki nie zaszkodzą tej grze w ogólnym rozrachunku. Moim zdaniem pozycja obowiązkowa... Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Stiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Bym zgrzeszyl jakbym sie z panem nie zgodzil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woltren Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Oki to ja też podam swoją ocenę pomijając grafikę i ten NG a daje 7/10 Aminusy za inteligencje przeciwników podczas walki, krótkie i proste zagadki (więcej walki niż zagadek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja także popieram Stiff'a ;) Ta gra jest genialna :lol2: Przeciwnicy czasem są głupi ale na hard'zie nie zdaża to się aż tak często więc spoko. Co do długości gry to dla mnie jest w sam raz. Mam 48% i 9h na liczniku, a nie mam wszystkich sekretów ;) Więc dla mnie bomba :) Teraz tylko czekam na jakieś porządne stery od Nvidii bo te nowe są skopane bo wody nie widać :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electric Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Czy komuś udało sie wyciągnąć scieżke dzwiękową z gry ?? P.s. IMO TR jest za krótki. Była to najkrótsza, edycja w jaką grałem. Była by świetna gdyby czas rozgrywki był 4-5 razy dłuższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ludzie (zwlaszcza hydro2), czym wy sie tak zachwycacie, zagadki sa do bolu prymitywne, caly ten system podpowiedzi - makabra normalnie. Caly czas jedno i to samo - przepchnij skrzynke ( kulke, skalke ) tu, przepchnij tam ! No i te zenujace wstawki, gdzie trzeba strzaleczki naciskac, autocelowanie, spojrzenia lary na miejsca gdzie nalezy wskoczyc, system wykrzyknikow w miejscach ktore trzeba zniszczyc ( beczki ), polyskujace elementy aktywne, jasniesze gzymsy po ktorych mozna sie poruszac, mrugajace skaly !!! :}}}}}}}}}}}}}}}}} Parodia starego dobrego TR. :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Przeciez w takim grach najwazniejsze sa silne rece do pada. Jesli chcecie zagadek to mysta odpalcie nowego. Ja wymieklem w polowie. Bez poradnika za cholere bym tego nie rozgryzl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) ludzie (zwlaszcza hydro2), czym wy sie tak zachwycacie, zagadki sa do bolu prymitywne, caly ten system podpowiedzi - makabra normalnie. Caly czas jedno i to samo - przepchnij skrzynke ( kulke, skalke ) tu, przepchnij tam ! No i te zenujace wstawki, gdzie trzeba strzaleczki naciskac, autocelowanie, spojrzenia lary na miejsca gdzie nalezy wskoczyc, system wykrzyknikow w miejscach ktore trzeba zniszczyc ( beczki ), polyskujace elementy aktywne, jasniesze gzymsy po ktorych mozna sie poruszac, mrugajace skaly !!! :}}}}}}}}}}}}}}}}} Parodia starego dobrego TR. :} Takie te zagadki prymitywne... ze az trzeba było FAQ o kilku miejscach napisac... ciekawe bardzo, załoze sie, ze połowa tych "bystrzaków" korzystała z roznych podpowiedzi. edit: Wesołych i klorowych śpiewających jaj wam życzę! Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Takie te zagadki prymitywne... ze az trzeba było FAQ o kilku miejscach napisac... ciekawe bardzo, załoze sie, ze połowa tych "bystrzaków" korzystała z roznych podpowiedzi. edit: Wesołych i klorowych śpiewających jaj wam życzę! To nie świadczy o zagadkach tylko o owych "bystrzakach". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Jestem w kazahstanie i przesuwam dzwignie, wpycham te kule ta maszyna wychodze z niej i jak mam wziaść artefakt?? Rozumiem ze chodzi o ten z szyjii Amandy. Strzelam ta linka ale za nic niechce ona dolecieć do niej tam do góry. :( EDIT: Dobra, juz wiem że niechodzi o ten artefakt o którym pisałem tylko o ten który jest nad teslą. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez bikol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dzisiaj wszewdlem do sklepu GAME znajdowal sie tam xbox360 z gra Tomb Raider. POkralem troche i stwierdzam ze ta gra skacze nawet na xboxie :) coprawda grafika wygladala rewelacyjnie i niebyly to takie przycinki jak na pc w NG, ale jednak skakala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 No tak, gra jest krótka ale na pewno długo będzie się ją wspominać a za jakiś czas znowu sie do niej wróci :) Rzeczywiście te "błyszczące" ścianki i inne elementy czasem zbytni ułatwiają grę, mimo wszystko gra się przyjemnie a to jest chyba najzważniejsze? :D Przyznam, że sam zawiesiłem się w pewnym momencie na zupełnie banalnej rzeczy - w Peru w świątyni z trzema kulami nie umiałem znaleźć tej trzeciej, dopiero jak rozjaśnilem obraz rzuciała sie w oczy, aż sam się z siebie śmiałem po 30-stu minutach biegania i kombinowania ;) Wesołego jajka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 wie ktos co trzeba zrobic w grobowcu króla artura??? tam gdzie sa sarkofagi z rycerzami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) wie ktos co trzeba zrobic w grobowcu króla artura??? tam gdzie sa sarkofagi z rycerzami?? FAQ Bystrzaki! :angry: Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) O co biega z pojawieniem sie tej rączki w kolko jak lara złapie sie czegoś jedną ręką ? Dzieki ali i hydro2 . Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez .zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To ze slabo sie zlapala i zaraz spadnie ,wciskasz E i po sprawie :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...