Jabar83 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Hmm moze sprobuj na innych sterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ok, zeby nie było pytan, "a jak?" i "dlaczego?" w faq umiesciłem krok po kroku jak dopalic NG na tych niesczesnych :P ATI z sm 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ok, zeby nie było pytan, "a jak?" i "dlaczego?" w faq umiesciłem krok po kroku jak dopalic NG na tych niesczesnych :P ATI z sm 2.0Zapomniales dodac ,ze trzeba odznaczyc ta opcje "Use D3D Reference Device" po tym jak uzyskamy mozliwosc wlaczenia Next Generation Content bo bez tego ciagle informacja o bledzie sie pojawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A ja dalej czekam na tego patcha do demka........Zrobiłem to o czym tu pisaliście ale poza odblokowaniem większej ilości opcji w konfiguratorze, NG nie udało się odblokować (czyli potwierdza się moje przypuszczenie a raczej to co napisali w readme że w demku po prostu brakuje tego co jest niezbędne do trybu NG...brakuje chyba części kodu :unsure: ). Więc jeżeli ktoś ma demko to niech sobie daruje kręcenie bo NG lub też "Prawie NG" nie odpali tam za nic (mi się nie udało a zrobiłem to co podobno w full działa i do tego mam kartę z PS3.0). Także możecie do FAQ'a dopisać że nie działa w demku (przynajmniej narazie....i chyba tak zostanie :( ). Co do Cenegi to LOL i tyle. Oni chyba poza tłumaczeniem tekstu dadzą polskich lektorów (jak w SC CT) ale nie jestem pewien. Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) faku aktułalized, teraz trzeba wynalezc lekarstwo na szybsze działanie ng przy sm 2.0 :lol2: Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jutro bede widzial dokladne porownanie jak to wyglada,ale przypuszczam,ze jedyna roznica jaka zobacze miedzy poprzednia grafa a obecna to fakt,ze bedzie troszq plynniej,zobaczymy tylko jak te cienie,chociaz ja tam nic dziwnego w nich nie widzialem,ale porownam je ze screenami,ktore dalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Jutro bede widzial dokladne porownanie jak to wyglada,ale przypuszczam,ze jedyna roznica jaka zobacze miedzy poprzednia grafa a obecna to fakt,ze bedzie troszq plynniej,zobaczymy tylko jak te cienie,chociaz ja tam nic dziwnego w nich nie widzialem,ale porownam je ze screenami,ktore dalem 8O Hydro, ale z Ciebie maniak. Choć nie jesteś pierwszym zmieniającym grafę dla jednej gry. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) 8O Hydro, ale z Ciebie maniak. Choć nie jesteś pierwszym zmieniającym grafę dla jednej gry. A co tam bede sie szczypal :) Ale spoko,jak dobrze pojdzie to zmienie za jakis miesiac/dwa graficzke na radka x1900xtx :D Dzieki uprzejmosci Pluskwy i dzieki mojej ukochanej girl macie w faq pierwszy z 7 leveli kompletnie opisanych ze wszystkim co sie da,wlacznie z tym co sie dostaje za jaki tryb,rozne ruchy w danym momencie itd.Moja ukochana pisala to wczoraj prawie caly dzien wiec wierze,ze Wam sie przyda :) Nastepny bedzie Croft Manor.W tej chwili wykonywane sa rysunki gdzie co i jak,takze polecam :D Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez hydro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 no wiec mozna powiedziec ze mamy pełna solucje... ale dema ;) pozazdroscic takiej cierpliwej ukochanej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Hehe ten trick na next gen działa :) . W 1024x768 z afx4 nawet z aa odpaliłem i o dziwo śmiga to całkiem dobrze. Zainstaluje patcha i obadam co to da jeszcze :) ,acha mogliby juz tak nie walic w ciula i od razu dostepne opcje next gena dac do wyboru pod ps 2.0 a nie trzeba kombinowac. Maliniaki jedne. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak sie zastanawiam czy to za sprawa Ati i Nvidi nie ukryli tej opcji. Pewnie po to by zmusic do kupienia ich nowych kart graficznych. Obie strony Crystal Dynamics i Nvidia oraz Ati maja w tym swoj interes. Cho.. marketing :-| Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jak narazie to tam, gdzie jest wymagany PS3.0 widnieje logo NV. A ATi siedzi cicho bo za to nie płaci. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Tak sie zastanawiam czy to za sprawa Ati i Nvidi nie ukryli tej opcji. Pewnie po to by zmusic do kupienia nowej karty grficznej. Obie strony Crystal Dynamics i Nvidia oraz Ati maja w tym swoj interes. Cho.. marketing :-|a myślisz że jak jest... tak samo jak początkowo w Splinter Cell Chaos theory na kartach bez PS 3.0 działał tylko PS 1.0 a dopiero w ostatnich łatach dodali oficjalnie obsługę PS 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 hehe na moim graciku chodzi to tak sobie. Gdy wszystko wyłącze FPS potrafi spasc nawet do 10, ale coż gra i tak wyglada lepiej w NG bez cieni i DoF niz bez niego i z wlaczona resztą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 hehe na moim graciku chodzi to tak sobie. Gdy wszystko wyłącze FPS potrafi spasc nawet do 10, ale coż gra i tak wyglada lepiej w NG bez cieni i DoF niz bez niego i z wlaczona resztą :)Ja tam jak wylaczalem cienie to mialem w 1024 z ng z 40 klatek przy wodospadzie,ale jak je tylko wlaczylem to spadalo czasem do 10ciu.Ciekawe jak bedzie teraz.Licze po cichu,ze w 1280 ze wszystkim wlaczonym po patchu sobie pogram :rolleyes: ale to wiedza tylko posiadacze 7900gt.Jak to jest panowie :) Bo to dla Lary i ew. Obliviona zmienilem sprzeciora,a nie moge teraz tego sprawdzic bo w domku mam jedynie grafe (ktora az sie prosi o wlozenie :D) a mobo jest w drodze (jest spora szansa,ze bedzie juz dzis,ale epoxy sa ciezko dostepne a ja innego nie chce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Skoro u siebie gralem w takich ustawieniach (po patchu i nowych sterach) to na 7900 nie widze przeciwaskazan :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 No i bardzo ladnie :) Teraz tylko czekac na mobo,Niestety,dzis nie bedzie,moze jutro ale tez raczej wieksze prawdopodobienstwo,ze dopiero na poniedzial, takze czeka mnie meczarnia na rive 16 megowej, na ktorej skacza nawet ulubione :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja tam jak wylaczalem cienie to mialem w 1024 z ng z 40 klatek przy wodospadzie,ale jak je tylko wlaczylem to spadalo czasem do 10ciu.Ciekawe jak bedzie teraz.Licze po cichu,ze w 1280 ze wszystkim wlaczonym po patchu sobie pogram :rolleyes: ale to wiedza tylko posiadacze 7900gt.Jak to jest panowie :) Bo to dla Lary i ew. Obliviona zmienilem sprzeciora,a nie moge teraz tego sprawdzic bo w domku mam jedynie grafe (ktora az sie prosi o wlozenie :D) a mobo jest w drodze (jest spora szansa,ze bedzie juz dzis,ale epoxy sa ciezko dostepne a ja innego nie chce) Ale po co taka wysoka rozdzielczosc ? Czasem nierozumiem ludzi grajacych na tak wysokich. IMO 1024 w zupelnosci wystarczy. Nawet bez AA moge grac i mi to nie przeszkadza. Fakt ze wygladzanie krawedzi + wysoka rozdzielczosc lepiej sie prezentuje ale nie az tak by tracic na plynnosci. :) Ja teraz nie mam czasu nawet by sprawdzic jak to u mnie smiga. Ale raczej moge zapomiec o AA i 1280 :) Hydro mam rozumiec ze kupiles 7900 GT tylko po to by pograc w TR:L z NG ? :lol: Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ale po co taka wysoka rozdzielczosc ? Czasem nierozumiem ludzi grajacych na tak wysokich. IMO 1024 w zupelnosci wystarczy. Nawet bez AA moge grac i mi to nie przeszkadza. Fakt ze wygladzanie krawedzi + wysoka rozdzielczosc lepiej sie prezentuje ale nie az tak by tracic na plynnosci. :) Ja teraz nie mam czasu nawet by sprawdzic jak to u mnie smiga. Ale raczej moge zapomiec o AA i 1280 :) Hydro mam rozumiec ze kupiles 7900 GT tylko po to by pograc w TR:L z NG ? :lol: Hehehe - tez,ale glownie poto by miec w grach hdr i sm3.0 i ss przy 1280x1024 z aax4 i anizo x 8 hahaha (czy ja naprawde az takim maniakiem jestem ?? W zyciu :D ja tu spokojny i niewymagajacy benek jestem hehe) Potrzebuje chociaz bez aa,ale to musi byc 1280 z tego wzgledu,ze mam 19 calowy monitor, ale jak ktos ma 17stke to 1024 wystarczy w pelni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Hehehe - tez,ale glownie poto by miec w grach hdr i sm3.0 i ss przy 1280x1024 z aax4 i anizo x 8 hahaha (czy ja naprawde az takim maniakiem jestem ?? W zyciu :D ja tu spokojny i niewymagajacy benek jestem hehe) Potrzebuje chociaz bez aa,ale to musi byc 1280 z tego wzgledu,ze mam 19 calowy monitor, ale jak ktos ma 17stke to 1024 wystarczy w pelni :) Panel 17" takze ma natywna rozdzialke 1280x1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Dokładnie 17 maja tez 1280x1024 i jak wlacze csa w 1024x768 to poprostu jest to nie wyrazne a nie ma czasu sie zastanawiac czy moj czy wrog wiec 1280x1024 must have akurat w tej gierce :). W tombika w 1024x768 jest spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ja tam u siebie gram przewaznie, jesli gra pozwoli 1280x768 :) Lara WIDESCREEN rzadzi. :))) HEhehe, chociaz teraz nawalam w Tomba 1024x768 z AA, aniso x16 ofc bez NG, ale z opcja Widescreen ON i tez fajnie wyglada, nawet lepiej niz w mojej natywnej 1280x768. :)) AA daje jednak duzo :)) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja równiez zmieniłem karte dla obliviona/tomb raidera (dokładniej dla NG), tyle ze ja zmieniłem z 6600GT na 7600GT no i teraz wreszcie moge się rozkoszować piękną graficzką... :) mimo ze mam 19' monitor to granie w 1024x768 @ high w zupelnosci mi wystarcza ;) Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ja tam gram w 1024x768 z NextGen ( ps 2.0 ) czasem nawet z AA :lol2: Gra się płynnie i jest tylko delikatna różnica w wodzie między NextGen z ps 3.0 , a z ps 2.0 ;) A tak w ogóle to premiera Tomb Raider Legenda na PC planowana jest na 26 Maja :blink: Ponoć za długi czas oczekiwania będą jakieś bonusiki :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr3jli Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Kilka słów ode mnie... W porównaniu do poprzednich części (z wyjątkiem AOD, bo to kpina, a nie TR) Legenda jest świetna. Ciekawa fabuła, grafika (NG), muzyka (ta z menu jest po prostu piękna!). Zagadki są za proste (Osobiście miałem kłopot tylko z dzwonem w Anglii, ale po kilku minutach załapałem co trzeba zrobić :)). Po wczytaniu patcha 1.1 i odpowiednich sterowników do k. graficznej gra z włączonym trybem NG działa znośnie nawet na GF 6600GT (rozd:1024x768, AA i Shadows wył. --> >25FPS). Gra jest strasznie krótka, ale pomimo to każdy fan Tomb Raidera powinien mieć i tącześć w swojej kolekcji. Nową odsłone Tomb Radiera oceniam na 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Kilka słów ode mnie... W porównaniu do poprzednich części (z wyjątkiem AOD, bo to kpina, a nie TR) Legenda jest świetna. Ciekawa fabuła, grafika (NG), muzyka (ta z menu jest po prostu piękna!). Zagadki są za proste (Osobiście miałem kłopot tylko z dzwonem w Anglii, ale po kilku minutach załapałem co trzeba zrobić :)). Po wczytaniu patcha 1.1 i odpowiednich sterowników do k. graficznej gra z włączonym trybem NG działa znośnie nawet na GF 6600GT (rozd:1024x768, AA i Shadows wył. --> >25FPS). Gra jest strasznie krótka, ale pomimo to każdy fan Tomb Raidera powinien mieć i tącześć w swojej kolekcji. Nową odsłone Tomb Radiera oceniam na 9/10Zgadzam sie z przedmowca w pelni :) Nie moge sie doczekac kiedy w to zagram,chodz jak bede mial takiego pecha jak mialem dzisiaj z ta gra fa to wogole nie sprawdze - ale all sie good skonczylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja za to postanowilem nadac Larze 3 wymiar. :)) Wlasnie zainstalowalem sterowniki beta 82.12 do 3D stereo dla NVidii i jutro lece poszukac gdzie moge kupic okularki 3D :)) Te zwykle z kolorowymi filtrami. :)) Na razie sprawdzalem i gra sie nie wykrzacza po wlaczeniu 3D. Nawet bez okularkow widze ze 3D bedzie tylko jeszcze nie wiem w jakim stopniu (jak sie ruszam to np kolorki dla kolumny, im jest ona blizej tym sie bardziej schodza). A i jade na sterach znalezionych w necie o numerze 84.56WHQL. Jak mi sie uda znalesc okularki to Wam napisze jakie sa wrazenia. :)) Pozdrawiam Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez .:RoGeR:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Kurka nigdy mi dane nie bylo sie pobawic takimi goglami ;) Musze popytac kto ma pozyczyc :P Gr3jli dobrze prawisz. Gra jest swietna. Jak uslyszalem muze w Nepalu... (Jak ja wyciagnac?) normalnie nie spadlem z krzesla. Gierka ma znakomite sterowanie. Jest plynniejsze niz kiedykolwiek. Lara dostala troszke wiecej trujkatow tu i owdzie. Jazda na motorze (znikajace tekstury naprawil patch ) ,Japonia,Anglia i Król Artur ten ostatni poziom mnie rozwalil. Klimat i jeszcze raz klimat :) Jedyny minus to kazdy zna. ZA KROTKA. Urywa sie w momencie gdy gra wciaga do takiego stopnia ze przez 5 minut sie gapilem jak glupi na monitor jak sie skonczyla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) A jednak chodzi :) Po wyłączeniu Dept of Field, Shadows, Reflections i FSAA TRL chodzi płynnie 1024x768 i nie tnie nawet na moim Quadro - mam myśli wersję tą lepiej wyglądającą podczas instalacji. Te nowe drivery nVidii są świetne. Trochę mnie demko rozleniwiło i nie zwróciłem uwagi na to, że w Boliwii są jaguary. Na szczęście karabin szturmowy rozwiązał problem :wink: AOD nie był taki zły - owszem sterowanie tragiczne, ale takie "chwilowe oderwanie od grobowców" dobrze serii TR zrobiła. Dla mnie i tak najlepszymi częściami pozostaną TR1 i TR Last Revelations :) Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 A i jade na sterach znalezionych w necie o numerze 84.56WHQL. Jak mi sie uda znalesc okularki to Wam napisze jakie sa wrazenia. :)) Pozdrawiam Napisz lepiej skad zassales te stery :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...