Pawel7332 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 W takim razie wielkie SORRY. BTW zamawialiście patcha z NG od Cenegi ? Ja dostałem aż dwa razy :lol: Ahhh nie ma to jak shitowy, ledwo trzymający się zegarek z Larą w prezencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 W takim razie wielkie SORRY. BTW zamawialiście patcha z NG od Cenegi ? Ja dostałem aż dwa razy :lol: Ahhh nie ma to jak shitowy, ledwo trzymający się zegarek z Larą w prezencie.To chyba dużo osób dostało 2 razy, bo ja też. A zegarek się przyda, można go sprezentować młodszemu rodzeństwu albo chrześniakowi tak jak ja zrobiłem. Ale z tego co wiem - nie każdy dostał ten zegarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Oczywiście najlepiej byłoby gdyby w 100% odwzorowali lokacje z jedynki z wilkami, nietoperzami, niedźwiedziami, krokodylami raptorami i T-rexem :) Ach pamiętam te czasy, 486DX2/80MHz, 4MB RAM, Trident VLB 1MB VRAM, 320x240 - siedziałem przed monitorem (czarno-białym) jak zaczarowany. T ja sie zaczarowalem tomb dopiero po przesiadce na monstera i p133. q1 i t1 to byly moje kultowe pozycje bardzo dlugo. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam. Mam pytanie.Wiecie moze, ktore pliczki w grze odpowiadaja za text? Chcialbym nalozyc te z wersji polskiej na angielska co by miec next gena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Chciałbym zagrać w TRL w natywnej rozdziałce mojego monita (1680x1050)-czy taki konfig pociągnie?: A64 3000, 1GB, 7600GS 256MB?? Jeśli nie, to jaki da radę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zapomnij o grze na takim sprzęcie. Jakiś GF7950GX2 albo 8800 do takiej rozdziałki styknie. :) Powodzenia! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Chciałbym zagrać w TRL w natywnej rozdziałce mojego monita (1680x1050)-czy taki konfig pociągnie?: A64 3000, 1GB, 7600GS 256MB?? Jeśli nie, to jaki da radę?? Wiesz, może by i pociągnął, ale bez trybu nex generation. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 To jak to w koncu zrobic by miec next gena w wersji PL ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Może mi ktoś powiedzieć ocb ? Po 15 minutach grania wyskakuje mi to okienko. Zwolniłem miejsce na C: i D: i nic to nie dało ... :o z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 To jak to w koncu zrobic by miec next gena w wersji PL ??Musisz zamówić płytkę z patchem. Przecież była o tym mowa nawet chyba na tej stronie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Ostatnio postawiłem sobie Windę - Windows XP Media Center od nowa, sterowniki, soft, wszystko dopieszczone w każdym calu :D Pograłem sobie w TAOD, potem zainstalowałem Legendę (kiedyś trzeba rozpakować, a nie korzystać z kopii zapasowej) :wink: Odpalam skrót na Pulpicie i... pojawia się error :sad: trl.exe pożarło się z jądrem kernel32.dll Kombinowałem z różnymi driverami do grafiki, płyty, cool & quiet, zrezygnowałem z o/c, włączałem i wyłączałem firewall, antywirusa, antyspyware'a, pamięcią wirtualną. Nic nie pomogło. Zainstalowałem "kopię zapasową" najpierw bez patchy, potem z i dalej to samo. Rozwiązaniem było odinstalowanie poprawki zabezpieczeń Windows'a XP pobranego z Windows Update. A dokładniej poprawki o oznaczeniu KB917422. Aby pozbyć się poprawki należy kliknąć na Start > Control Panel > Add or Remove Programs > change or Remove Programs > Security Update for Windows XP (KB917422) i klikamy na tej poprawce, a następnie na przycisku Remove. Podczas odinstalowywania w okienku możemy dowiedzieć się na jakie aplikacje może mieć wpływ ta poprawka - tzn. na aplikacje odwołujące się w specyficzny sposób do kernel32.dll - u mnie ta lista była pokaźna :wink: Tutaj możecie poczytać o tej poprawce na stronach MS: http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben...mp;x=18&y=9 Nie przeczę, że ona jest dość ważna, ale producenci gier powinni o tym też wiedzieć i w porę wypuścić odpowiednie patche :) PS. Jeśli uznacie to za przydatne, dorzućcie do FAQ'a może komuś się przyda :) Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Musisz zamówić płytkę z patchem. Przecież była o tym mowa nawet chyba na tej stronie :)Przeciez ja to wiem,ale posiadam obie wersje i chce jakos tak je polaczyc zeby nie musiec zamawiac plytki z NG, ale problem polega na tym, ze nie mozna miec na dysku dwoch wersji naraz.Jedyny sposob to taki zeby zainstalowac gdzies jakas wersje i skopiowac ja w inne miejsce, a chce tak zrobic by przegrac z polskiej wersji na angielska same pliki z tekstem a wszystko po to by miec next gena bez zbednego zamawiania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ostatnio postawiłem sobie Windę od nowa, sterowniki, soft, wszystko dopieszczone w każdym calu :D Pograłem sobie w TAOD, potem zainstalowałem Legendę (kiedyś trzeba rozpakować, a nie korzystać z kopii zapasowej) :wink: Odpalam skrót na Pulpicie i... pojawia się error :sad: trl.exe pożarło się z jądrem kernel32.dll Kombinowałem z różnymi driverami do grafiki, płyty, cool & quiet, zrezygnowałem z o/c, włączałem i wyłączałem firewall, antywirusa, antyspyware'a, pamięcią wirtualną. Nic nie pomogło. Zainstalowałem "kopię zapasową" najpierw bez patchy, potem z i dalej to samo. Rozwiązaniem było odinstalowanie poprawki zabezpieczeń Windows'a XP pobranego z Windows Update. A dokładniej poprawki o oznaczeniu KB917422. Aby pozbyć się poprawki należy kliknąć na Start > Control Panel > Add or Remove Programs > change or Remove Programs > Security Update for Windows XP (KB917422) i klikamy na tej poprawce, a następnie na przycisku Remove. Podczas odinstalowywania w okienku możemy dowiedzieć się na jakie aplikacje może mieć wpływ ta poprawka - tzn. na aplikacje odwołujące się w specyficzny sposób do kernel32.dll - u mnie ta lista była pokaźna :wink: Tutaj możecie poczytać o tej poprawce na stronach MS: http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben...mp;x=18&y=9 Nie przeczę, że ona jest dość ważna, ale producenci gier powinni o tym też wiedzieć i w porę wypuścić odpowiednie patche :) PS. Jeśli uznacie to za przydatne, dorzućcie do FAQ'a może komuś się przyda :) No ciekawe tyle że u mnie z tą łatką TR:L działa bez zarzutu. Chyba u Ciebie tylko ten błąd występuję. Aha na nowym sprzęcie co teraz mam spadki w NextGen dalej są. Np. w Peru na samym początku albo w Anglii. Ta gra chyba wymaga GF 8800 żeby naprawdę płynnie działać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) ma ktoś pomysł odnośnie mojego problemu ?? #1599 litości Edytowane 29 Grudnia 2006 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 ma ktoś pomysł odnośnie mojego problemu ?? #1599 litości A ile tego miejsca zwolniłeś ,bo zdaje się że z NextGent gra potrzebuję 10 GB wolnego miejsca na dysku. Było dość głośno o tym swojego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) no nie ;) aż tak dużo nie zwalniałem ;) czytałem że chce 9.9 gb wolnego miejsca (zainstalowała się na 7.7) więc pomyślałem że kolejne 4 wystarczą) ... ale sprawdzę ps. tylko że mi się wydaje że on krzyczy że chce 25 a ma 68 mb (choć ja w tym sensu nie widzę) Edytowane 29 Grudnia 2006 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ciekawi mnie co to za soundtrack, który leci w tle http://video.google.com/videoplay?docid=20...der+by+dan+king Przesłuchałem muzykę z Legend, AOD, Last Revelations, Chronicles i nie mogę znaleźć, a gdzieś chyba wcześniej go słyszałem. Main Theme od Anniversary też odpada :sad: Miałem nadzieję, że znajdę go tu http://trlegend.bfme.pl/soundtrack.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) to na pewno nie jest też utwór z pierwszych 3 części Edytowane 30 Grudnia 2006 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dzisiaj w Empiku widziałem Legendę za 59zł. Myślę, że to dobra cena. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Za tyle kupiłem jakieś hmm, cztery tygodnie temu właśnie w Empiku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Za tyle kupiłem jakieś hmm, cztery tygodnie temu właśnie w Empiku :wink:Mam nadzieje,ze kupiliscie z next genami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Właśnie, że nie kupiłem. Może jutro jak będę miał czas to pojadę. A NG teraz dają? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Nie ma ani płytki z NG, ani zegarka. Napisałem maila do Cenegi w sprawie patcha NG i czekam... już około 3 tygodnie. Chyba lepiej będzie zadzwonić :wink: A kupon na Telepizzę jest Z "anglika" nie chodzą mi save'y :lol: Muszę przechodzić od nowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Kupiłbym ale mam już wersję ENG. Szkoda że nie da się jej przerobić na PL ehh.. A może jednak ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 kurcze u mnie na NG strasznie walą sie tekstury. Ptach najnowszy, drivery tyż, ale narazie sprawe olewam bo watpie zebym cos wskurał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Kupiłem dzisiaj ver PL ale oprócz gry nic nie dodali. Był tylko kupon na pizze ważny do 31.12.2006. ;) Atakuję cenege o dodatki. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Poratuje ktoś "save'm 100% complete" :?: Te z wersji angielskiej 1.1 pod polską mi nie chodzą. Wyrzuca komunikat o uszkodzonym pliku :-| Na razie mam czasu na przechodzenie wszystkiego od nowa. Pewnie kilku z Was zwróciło na to uwagę :wink: Natla Industries i Amanda :?: :D Edytowane 3 Lutego 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Znalazłem cheat pozwalający na odblokowanie bazooki znanej z trailerów, której w finalnej wersji Legend zabrakło :D tr7.zip Rozpakowujemy archiwum i umieszczamy trl.exe w katalogu z grą. Uruchamiamy plik i wchodzimy w menu Debug Load Menu i wybieram level, w który chcemy zagrać. Gdy gra się już załaduje, naciskamy F6 i z listy wybieramy Player Manu, a później opcję Player gets all weapons. Wyłączamy Debug Menu naciskając jeszcze raz klawisz F6 i zmieniamy broń na bazooke [domyślny klawisz zmiany broni to End]. Pozostaje nam tylko zabawa z bronią, która nie znalazła się, jak do tej pory myśleliśmy w finalnej wersji gry... Poza wyborem nowej broni, możemy również bawić się ustawieniami kamery (camera menu), zmianą elementów widocznych na ekranie itd.. Kwestia zapoznania się z funkcjami metodą prób i błędów. Uwaga! Mod wymaga gry w wersji 1.2 (działa również w polskiej wersji). Zobacz temat - Rakietnica w Legendzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...