Skocz do zawartości
grzegrz

Tomb Raider Legend

Rekomendowane odpowiedzi

Kika pisze, że Lara podczas gry ( jak biegasz itp ) nie rusza ustami ale w cutscenkach rusza ;) Trochę głupkowato wytłumaczyłem ale mam nadzieję, że czaisz już o co biega :D A skąd wiadomo że demo na PC wyjdzie 23 marca ??? Nie widziałem nigdzie takich informacji :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kika pisze, że Lara podczas gry ( jak biegasz itp ) nie rusza ustami ale w cutscenkach rusza ;) Trochę głupkowato wytłumaczyłem ale mam nadzieję, że czaisz już o co biega :D A skąd wiadomo że demo na PC wyjdzie 23 marca ??? Nie widziałem nigdzie takich informacji :/

Lara nie rusza ustami tylko jak rozmawia z Zipem w czasie kiedy poruszasz sie Lara,a informacje o premierze dema znam z forum TR :)

zauwazylem ze w niektorych zwiastunach lara ma mimike twarzy (ruszaja sie jej usta jak mowi) a kila w recenzjo dema na ps2 zauwazyla ze lara nie porusza ustami, ciekawe jak bedzie w finalnej wersji na ps2.

Kurek powiedz szczerze,interesuje Cie wersja na PS2 czy na peceta? :)

Edit

http://pli.planetlara.com/discuss_fullthre...d&thread=199518

Yeah,beda dwie wersje gry,z czego jedna ma praktycznie nie ustepowac grafice z x-a 360 :) chociaz po mojemu screeny z peceta sa ladniejsze ale niech im bedzie.Tak czy inaczej - interesuje mnie ta bardziej wymagajaca sprzetowo wersja :)

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit

http://pli.planetlara.com/discuss_fullthre...d&thread=199518

Yeah,beda dwie wersje gry,z czego jedna ma praktycznie nie ustepowac grafice z x-a 360 :) chociaz po mojemu screeny z peceta sa ladniejsze ale niech im bedzie.Tak czy inaczej - interesuje mnie ta bardziej wymagajaca sprzetowo wersja :)

Powiem jedno: glupota !! Jak to dwie rozne wersje gier na PC ? Nie znam angielskiego za dobrze wiec wytlumacz mi co tam napisali konkretnie? Troche bez sensu to bedzie jak wyjda dwie wersje rozniace sie grafika... Ja oczywiscie tez bede polowal na ta bardziej wymagajaca. Zwlaszcza ze w kwietniu juz zmieniam co nieco w konfigu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to ze wersja na ps2 bedzie inna (musi z racji ograniczen sprzetowych) a wersja na PC/x-360 bedzie ta druga wersja podobna do siebie.

Nie prawda

Jak donosi forum serwisu Tomb Raider Inc., Tomb Raider Board, najnowsza część Tomb Raidera miałaby pojawić się na PC w dwóch wersjach. Rożniłyby się one grafiką i wymaganiami sprzętowymi, dzięki czemu także gracze nie posiadający szczególnie mocnych komputerów mogliby cieszyć się nowymi przygodami Lary. Wersja graficznie lepsza, byłaby zbliżona jakością do grafiki z Xboxa'a 360. Dodatkowo wg serwisu w TRL będzie aż 40 strojów, więc będziemy mogli wybrać w co nasza bohaterka ma być ubrana. (THX to M. de Merteuil)

zrodlo ----> http://www.croft.website.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Dziwne to jakies, bo w sklepie widzialem juz pudelka nowego Tomb Ridera dla pre-orderow i nie zauwazylem, zeby byly jakies dwie wersje... Oblivion jest w dwoch wersjach wystawiony (zwykla i kolekcjonerska) a TR nie... :|

Cena w pre-orderze wersji PC i X360 to 39.99 GBP, natomiast wersji PS2/XBox to 34.99 GBP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo nie będzie dwu wersji, przeciez to bezsensu. Albo inaczaj, jezeli miałyby być dwie wersje, to muszą się różnić czymś w rodzaju doatkowego epizodu (poziomu), strojów, może tapety, dvd z artami, no tak jak właśnie Oblivion, czy nawet Most Wanted (Black Edition). Coś takiego jak detale graficzne, nie może rozrózniać wersji, to bzdura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i bzdura ale tak wlasnie bedzie. Dwie rozne wersje rozniace sie jedynie graficznie. Domyslam sie ze tak jak w Call of Duty 2 mozna bylo zmieniac renderowanie z DX7 na DX9.

Tu pewnie zrobili jedna osobno wersje pod karty wspierajace DX7/8/8.1 i druga wersje tylko pod karty wspierajace DX 9 (czyli Pixel Shader 2.0/3.0 itd.) Chociaz mogli przeciez zrobic to w jednej wersji. Nie wiem czemu taki dziwny pomysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze,ze tak bewdzie,przynajmniej pieniadze wyrzucone na sprzet nie pojda w bloto.

Panowie i panie uwaga

http://tomb-raider-media.com/movies/high/g...meplaylarge.wmv

Sciagacie na wlasna odpowiedzialnosc - full demo od menu glownego w wysokiej jakosci.95 MB.Powtarzam,na wlasna odpowiedzialnosc ogladacie.Miejcie tez na uwadze to,ze to demo z PS2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dwóch wersji to IMO DEBILIZM....Jakoś nie widzę powodu robienia dwóch wersji skoro po prostu możnaby większość detali wyłączyć jak ktoś ma słabszy sprzęt. Chyba że wersja "okrojona" będzie wyraźnie tańsza (to chyba oczywiste, jak kogoś nie stać na nowy sprzęt to tym bardziej go nie stać na gry....).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niejaka Kika z traider.pl zrobila mala relacje z dema na PS2 (specjalnie pojechala do Niemiec po gazete Official PlayStation 2 Magazine do ktorego bylo dolaczone m. in. demko TRL) opisujac m. in nowe ruchy ,ekwipunek jak i od strony graficznej.

http://www.traider.pl/full.php?Opcja=txt&Id=71

Uwaga duzo tam spoilerow! Recenzja jest naprawde dobra i mozna zaspokoic swoj glod wiedzy i dowiedziec sie co nas czeka w nowej odslonie przygod Croftownej.Po jej przeczytaniu moje obawy rozwialy sie i czekam na spokojnie az wyjdzie pelna wersja.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niejaka Kika z traider.pl zrobila mala relacje z dema na PS2 (specjalnie pojechala do Niemiec po gazete Official PlayStation 2 Magazine do ktorego bylo dolaczone m. in. demko TRL) opisujac m. in nowe ruchy ,ekwipunek jak i od strony graficznej.

http://www.traider.pl/full.php?Opcja=txt&Id=71

Uwaga duzo tam spoilerow! Recenzja jest naprawde dobra i mozna zaspokoic swoj glod wiedzy i dowiedziec sie co nas czeka w nowej odslonie przygod Croftownej.Po jej przeczytaniu moje obawy rozwialy sie i czekam na spokojnie az wyjdzie pelna wersja.

Devil,napisalem o tym 4 dni temu :) Patrz strona wczesniej :) Poza tym po co czytac jak mozna zobacyzc cale demo w linku, ktore zamiescilem powyzej :) Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie wyglada podobnie jak na PC patrzac na screeny tylko. Po wyjsciu obu wersji moze bede mogl stwierdzic ze na x'a 360 wyglada lepiej. Chociaz i tak wiem ze beda to niewielkie roznice. Obejrzalem ten filmik z dema na PS2 i jeszcze bardziej tylko sie nie cierpliwie przed premiera ;) Motyw z tym podrzucaniem skrzynki byl niezly ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

foto z wersji 360 :)

kto sie tu upieral ze na pc jest o niebo lepsza??

Ja i nie mowilem ze o niebo lepsza tylko, ze bardziej mi sie podoba.Poza tym,w tej drugiej wersji ma byc niemal, ze identyczna grafika.Wiec nic nowego nie zobaczylem :) Jeszcze 1 sprawa - udowodnij mi,ze ten screen nie pochodzi z peceta :) Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i nie mowilem ze o niebo lepsza tylko, ze bardziej mi sie podoba.Poza tym,w tej drugiej wersji ma byc niemal, ze identyczna grafika.Wiec nic nowego nie zobaczylem :) Jeszcze 1 sprawa - udowodnij mi,ze ten screen nie pochodzi z peceta :)

hydro2 >

tobie się poprostu bardziej podoba bo jesteś fanantykiem lekko zaślepionym. :)

trzeba powiedzieć jasno, na xboxie 360 gra najlepiej bedzie wygladać, pod warunkiem posiadania dużego TV , Plazma lub LCD.

za kilkanaście dni się sami przekonamy. Ja jestem tylko ciekaw jaki poziom bedzie miała na starego xboxa, bo na tą wersje czekam. Mógłbym w to na piecu zagrać, tylko sterowanie :mur: nie mam dobrego pada....... No i wole duzy TV niż moją skromną 17. Zawsze lubiałem patrzeć się na wiekszą lare :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera już niedługo, a ja musiałem wydać kasę przeznaczoną na grafikę na poważniejsze wydatki :(

No nic przynajmniej popatrzę na grę stojącą na półce :wink:

Ciekawe jaka będzie różnica między standardową, a ładniejszą wersją Legendy.

Pewnie tak jak w dwóch wersjach KingKonga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro2 >

tobie się poprostu bardziej podoba bo jesteś fanantykiem lekko zaślepionym. :)

trzeba powiedzieć jasno, na xboxie 360 gra najlepiej bedzie wygladać, pod warunkiem posiadania dużego TV , Plazma lub LCD.

Ja tylko oceniam screeny,mowilem juz ze na pececie sa bardziej cyfrowe,mimo,ze na x-e moze wydawac sie szczegolowiej,ale wersja gry nr2 jej dorowna,a poniewaz screeny sa bardziej ostre wiec po mojemu ja moze przebic,ale masz racje,poczekamy na premiere.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko oceniam screeny,mowilem juz ze na pececie sa bardziej cyfrowe,mimo,ze na x-e moze wydawac sie szczegolowiej,ale wersja gry nr2 jej dorowna,a poniewaz screeny sa bardziej ostre wiec po mojemu ja moze przebic

Dwie sprawy:

1. Wlasnie ja nie cierpie tego "plastikowego" wygladu gier na PC. Dlatego miedzy innymi gram w Silent Hille na PS2, a nie piecu. Jedynie PES5 mi "podszedl" bardziej na piecu, a to dlatego, ze widze numery na koszulkach i po gebach da sie rozroznic zawodnikow, wiec wiem komu podaje. Jednak DOOM 3, Riddick, Silent Hille - w te gierki wole grac na konsoli. Podejrzewam, ze z Residentem bedzie podobnie. Wole to "rozmycie" niz ostre kanty w PC. Gusta i gusciki po prostu.

2. Niejaka Kika z traider.pl zrobila mala relacje z dema na PS2 (specjalnie pojechala do Niemiec po gazete Official PlayStation 2 Magazine do ktorego bylo dolaczone m. in. demko TRL) - wybaczcie, ale to mi zakrawa na paranoje. To na powaznie, czy tez ktos sobie jaja robi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Niejaka Kika z traider.pl zrobila mala relacje z dema na PS2 (specjalnie pojechala do Niemiec po gazete Official PlayStation 2 Magazine do ktorego bylo dolaczone m. in. demko TRL) - wybaczcie, ale to mi zakrawa na paranoje. To na powaznie, czy tez ktos sobie jaja robi?

Sam bym pojechał, mam rodzinę baaardzo blisko Odry :wink: Oczywiście gdyby to było demko na PieCa.

UPDATED:

Już niemalże wszyscy nie mogą się doczekać na wydanie nowej części Tomb Raidera. Serwis ULTIMA.PL przygotował bardzo kusząca promocję dla graczy. W ofercie serwisu, TR7 można nabyć za jedyne 89,90 zł! Firma mieści się w Warszawie przy ulicy Chłodnej i jeśli ktoś ma blisko może się w dniu premiery wybrać i bezpośrednio odebrać grę. Jeśli ktoś jednak z bardzej oddalonego miejsca chciałby zakupić grę, firma proponuje wysyłkę w cenie 9,90 zł, czyli w sumie gra wyniesie 99,80 zł! Cena jak na tak dobrze zapowiadającą się grę jest na bardzo dobrym poziomie, chyba warto się zainteresować tą propozycją.

Źródło: www.traider.pl

Chłodna jest blisko mnie :) Fajnie :wink:

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już niemalże wszyscy nie mogą się doczekać na wydanie nowej części Tomb Raidera. Serwis ULTIMA.PL przygotował bardzo kusząca promocję dla graczy. W ofercie serwisu, TR7 można nabyć za jedyne 89,90 zł! Firma mieści się w Warszawie przy ulicy Chłodnej i jeśli ktoś ma blisko może się w dniu premiery wybrać i bezpośrednio odebrać grę. Jeśli ktoś jednak z bardzej oddalonego miejsca chciałby zakupić grę, firma proponuje wysyłkę w cenie 9,90 zł, czyli w sumie gra wyniesie 99,80 zł! Cena jak na tak dobrze zapowiadającą się grę jest na bardzo dobrym poziomie, chyba warto się zainteresować tą propozycją.

W dniu premiery czyli 7 kwiecien? Jak tak to biore bez wahania nie czekajac na wersje PL,to by byl wielki plus u mnie na korzysc ultimy,bym powiedzial bardzo wielki.

Edit - ehh wlasnie wszedlem na ultime.To sie tyczy polskiej premiery w maju.Kiszka :(( Zostaje przy swoim.A myslalem,ze bedzie juz tak pieknie :((

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę podzielić Twój optymizm hydro2 w związku z najnowszą odsłoną TR ;) Faktycznie, screeny wyglądają świetnie (x360/pc), zapowiedzi są równie ciekawe, a gameplay z flimiku PS2 aż ocieka miodem. Będzie się działo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do promocji TRL w Ultimie, wcale się nie dziwię, wystarczy porównać ceny wersji PL i ENG Quake'a 4 czy innych tytułów. Pewnie w innych sklepach cena będzie podobna, a może i niższa. Na razie sklep kolekcjonuje sobie przyszłych klientów.

Zresztą dla takiej porcji panny Lary, zagadek, widoków, adrenliny i strzelaniny warto poświęcić każdą złotówkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam juz postanowilem ze czekam na PL wersje. Angielski stoi u mnie na niskim poziomie ,a wole zrozumiec co takiego w grze sie dzieje. Kase mam juz odlozona i nie widze sensu wydawac 99 zeta na wersje EN.Chyba ze ktos mnie zapewni ze wyjdzie jakies spolszczenie w ciagu tego miesiac ;) Bede to musial jakos przecierpiec ze od kwietnia wiekszosc z was juz sobie pogrywa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi