Skocz do zawartości
grzegrz

Tomb Raider Legend

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba nie był filmik z PS2 bo na jednym ujęciu widać jak na ekranie pokazuje się żółte kółeszczko z literką "Y" w środku co (jak sądzę) wskazuje na wersje Xboxową (pewnie X1). Na Dual Shocku nie ma takiego przycisku.

Wygląd gry taki jak na tym filmiku mi starcza w zupełnoości. Grafa to nie wszystko (taki wytarty slogan ;) ) co można zauważyć na przykładzie GTA SA. Ta gra jest robiona z myślą również właśnie o PS2 więc to pewnie będzie ograniczać jej wygląd na innych patformach. Ale na pewno też jakieś dodatkowe efekty na PC,X1 i X360 się znajdą. Już w AoD była masa opcji szaderowych. Za pierwszym razem jak ją przechodziłem to aż się ucieszyłem że mam tylko GF2 bo 3/4 listy opcji miałem "na szaro" :lol: . Jak przechodziłem drugi raz już na FXie to normalnie mnie coś brało bo już nie wiedziałem jak co poustawiać (różne efekty w skali od 1 do 10...tylko że tam jak to było przedstawione to nie wiadomo czy 1 jest najlepsze czy 10 ;) ....do tej pory nie wim :lol: ). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tylko Boże... Nie chce nikogo tu obrazac i trafiac w jego gusta , ale jak uruchomilem tego ostatniego tombraidera to ta Lara sie ruszala gorzej od mojej 80 letniej babci!!! Przeciez to gniot jest i szkoda czasu na to. Sorki Hydro ale musze to powiedziec bo napisales w 1 poscie ze czekasz na to bardziej niz na te wszystkie kozaki co byly - to ja Ci powiem że "dziwny jesteś" . Przeciez juz 10x lepsza jest seria silent hill!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo filmików oraz screenów widziałem i niestety brak śladu po shaderach. :( Czyżby wrócili do silnika DX7??? Mogli przynajmniej wodę zrobić. ;)

widocznie za mało widziałeś :)

poszukaj taki triler Lara_Croft_Tomb_Raider_Legend_Xbox_360

jak dla mnie wygląda wypaśnie, a shaderów jest tam pod dostatkiem :) + miękkie cienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIEPRAWDA BO LEPSZY OD TOMB RAIDERA JEST STARCRAFT!!!

Kurde ludzie co wy gadacie, przeciez TB a Silent Hill to dwa ZUPELNIE inne gatunki!

No jedyne co maja wspolne to widok TPP.

I tu i tu sa zagadki wiec dla mnie jest podobne z tym malym wyjatkiem ze tombik to gniot:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregor - moge Cie prosic bys po krotce opowiedzial co jest w tym demku?? Samodobro - dobrze to "slyszec" co mowisz.Teraz jeszcze bardziej czekam na ta gre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam czekam na PC. Nie potrzebnie mi sa zadne miekkie cienie czy od groma Shaderow ..Wazne ze bede mogl zagrac w kolejna czesc mojej ulubionej serii. No i podlacze sobie pada jeszcze :P

Idę o zakład, że wersja pc też będzie mieć soft shadows oraz shadery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idę o zakład, że wersja pc też będzie mieć soft shadows oraz shadery.

ale coś mi się wydaje ze na x360 będą trochę lepsze. microsoft tego dopilnuje np. taki nfs wygląda lepiej na x niż pc (po screenach które widziałem w sieci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak samo ide o zaklad,ze bedzie ladniejsza na peceta

ladniejsza i moze tak, ale:

1. co z plynnoscia?

2. co z wymaganiami (przy zachowaniu tej samej jakosci obrazu)

3. porownaj King Konga na PC i na X360 - a pewnosc mozesz stracic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladniejsza i moze tak, ale:

1. co z plynnoscia?

2. co z wymaganiami (przy zachowaniu tej samej jakosci obrazu)

3. porownaj King Konga na PC i na X360 - a pewnosc mozesz stracic ;)

No king kong to widzialem na 360tke i niestety wersja ne peceta sie pod tym wzgledem chowa :( Ale Tomb Raider jest wrecz robiony z mysla o pecetowcach i posiadaczach x360 wiec kto wie :) Samodobro - dlugie jest to demko ?? Ile czasu zajelo Ci jego przejscie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No king kong to widzialem na 360tke i niestety wersja ne peceta sie pod tym wzgledem chowa :( Ale Tomb Raider jest wrecz robiony z mysla o pecetowcach i posiadaczach x360 wiec kto wie :) Samodobro - dlugie jest to demko ?? Ile czasu zajelo Ci jego przejscie ??

za pierwszym razem jakies 25 minut.

za drugim - moze z 10?

@4ever anarchy soldier - nie ma to jak sie wypowiadac nie wiedzac o czym sie mowi... :mur:

widziales te gry na jednej i drugiej platformie "na zywo"??

na x360 NFS sie przynajmniej nie tnie (wyglada identycznie na pierwszy rzut oka), a COD2 mi osobiscie sie nie podoba na tym i na tym, wiec sie nie wypowiadam (choc wersja z x360 wydaje sie miec wiecej polygonow, ale nie dalbym glowy)

@kojakCT - nie wiem skad sa filmiki bo ich nie widzialem. ale w XBox Magazine (czy jak sie to nazywa) tez jest demko nowego TR - wiec moga byc rownie dobrze z Xa

Edytowane przez SamoDobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SamoDobro - a co mnie wymagania obchodzą :lol:

Oj, już nie przesadzaj, sporo gier się zakrztusi na tym co masz.

Odnośnie KK- jest też wersja z hi-res teksurami na pc, która wygląda identycznie z tą na x360. Szkoda, że nie do dostania legalnie w Polsce, bo podst. King Kong działa z 80fps przy AAx6 w 1280 i aż chciałoby się wykorzystać te rezerwy mocy na lepszą oprawę.

Z TR: Legend może być tak jak napisał Nierealny i nie do końca będzie się to wiązało ze "słabością" współczesnych pc, a raczej z marketingiem, który towarzyszy x360 już od dawna.

Samodobro, raczej ty nie widziałeś NFSMW w akcji na szybszym pc, płynność jest większa niż na x360, gdzie zwolnienia są widoczne przy zakrętach (czasem, nie zawsze).

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samodobro, raczej ty nie widziałeś NFSMW w akcji na szybszym pc, płynność jest większa niż na x360, gdzie zwolnienia są widoczne przy zakrętach (czasem, nie zawsze).

a 3/4 watku o NFS:MW to narzekanie uzytkownikow x360 na "zamrozenia", "zwolnienia", "zaciecia" itp itd?

gralem w to cos na swoim PC i u mnie bylo to samo: plynnie, plynnie i ciach: na pol sekundy obraz zamrozony, po czym gra leci dalej jakby nigdy nic.

zreszta to nie temat o tym :)

mnie porownanie x360 a PC to "wali" - czekam na PS3 (a potem bede czekal az stanieje :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SamoDobro, dyskutujmy poważnie ;) 3/4 tematu o NFS traktowało o zwolnieniach, bo realia są jakie są i pc dzielą się na te wolniejsze i szybsze. I tyle. Koniec o/t, czekamy na premierę TR:L. Jak tylko wyjdzie na x360 i na PC to nie omieszkam napisać, co wynikło z moich organoleptycznych porównań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SamoDobro, dyskutujmy poważnie ;) 3/4 tematu o NFS traktowało o zwolnieniach, bo realia są jakie są i pc dzielą się na te wolniejsze i szybsze.

no moj PC do wolnych nie nalezy a przycinki sie zdarzaly. i raczej nie z powodu karty graficznej (tekstury w NFS:MW nie sa jakies super hiper) - tym bardziej, ze w 800x600 na minimum dzieje sie to samo. zwalony silnik i tyle.

ale as you wish: EOOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory,ze pisze posta pod postem,ale odswierzam temat.Mam nadzieje,ze nie dostane za to procentow:) W razie czego mozecie usunac ten wyzej:) Samodobro,albo ktos tam: jak to jest z tym demem,grales w niego czy nie? Bo na forum o TR nikt w to nie chce uwierzyc.Jak to w koncu jest,jest w tym Oficial Playstation Magazine czy nie ?? Jesli tak to czy jestes w stanie jakos to udowodnic? Bym byl za to Twoim dluznikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro2 - co to znaczy NaKBED ? Google znajduje tylko twoje posty z tym slowem.

not bad.Zawsze tak mowie,ale z reguly kazdy wiedzial o co chodzi.Poza tym patrzac na rachel weisz wiadomo o co chodzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory,ze pisze posta pod postem,ale odswierzam temat.Mam nadzieje,ze nie dostane za to procentow:) W razie czego mozecie usunac ten wyzej:) Samodobro,albo ktos tam: jak to jest z tym demem,grales w niego czy nie? Bo na forum o TR nikt w to nie chce uwierzyc.Jak to w koncu jest,jest w tym Oficial Playstation Magazine czy nie ?? Jesli tak to czy jestes w stanie jakos to udowodnic? Bym byl za to Twoim dluznikiem

moge to udowodnic w momencie gdy bede mial neta w domu (mam nadzieje, ze w tym tygodniu) i zamieszczajac nawet specjalnie dla Ciebie filmik z niego. jestem w Irlandii - moze dlatego nikt nie chce w to uwierzyc. w Polsce w Playstation Magazine plytki z demkami wychodza z miesiecznym opoznieniem w stosunku do tych z UK (tak bylo przynajmniej w wakacje, jak przegladalem polska wersje PS Magazine)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SamoDobro ,ale to jest grywalne demko czy tylko krotki pokaz jakis animacji lary i otoczenia , mozliwosci nowego silnika i itp..? Sam jestem tez ciekaw co w tym demku jest i czy mozna pograc sobie :P

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi