Skocz do zawartości
Mandragor

RivaTuner 2.0 RC 15.1 - juz jest

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem u siebie i niestety klapa :( Szkoda,bo liczyłem choćby na odblokowanie brakującego VS (w przypadku PS mam pewnie przeciętą ścieżkę,więc i tak software by nie pomógł...),a tu niestety nawet tego nie ma :( A miało być tak pięknie... ;)

UPDATE

Z tego co wyczytałem,prędzej odblokuje się 4 pixelowe potoki w LE,niż w 6800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też klapa :( Na forum guru3d, każdy kto odblokowywał zaliczył zonka :) W ankiecie ilość nieodblokowanych egzemplarzy rośnie z minuty na minute :) Ledwie zdążyłem z psem wrócić(jakieś 15minut), a liczba wzrosła o 5 osób :lol: Unwinder się starał, zrobił co do niego należało, a zablokowane fizycznie potoki to już przecież nie jego wina ;)

Co do 6800LE oczywiście, że da się je odblokować ale teoretycznie, bo w praktyce pewnie będzie tak samo jak z 6800nu...A szkoda...szkoda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj tutaj http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=...10&pagenumber=1

Mam poprostu fizycznie zablokowane potki, więc zwyczajnie się ich nie da oblokować...Poprostu ustawiasz 16x1, 6vp, a po restarcie nadal masz 12x1, 5vp...Żadnych artów, nic...

Wątpie, czy znajdzie się ktoś, komu zadziałają pozostałe 4 potoki...Pozostaje tylko o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno nabyłem gf6800.Sprawdzę czy da się odblokować potoki (choc prawdopodobnie raczej znam juz odpowiedź :) ). Mam jedno pytanie. Które stery polecacie do tej karty. Od dłuzszego czasu miałem Ati i nie bardzo orientuje sie obecnie w sterach do gf. Na płytce z kartą były 61.36.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atak#komarA - RT ma szereg różnych opcji,które w mniejszym lub większym stopniu mogą przyczynić się do zwiększenia wydajności w aplikacjach 3D,więc po prostu zainstaluj i poeksperymentuj z opcjami :)

s@jmon - w górnej zakładce "customize" masz "low-level system settings". Klikasz na to i wyświetli Ci się okno,gdzie na samym dole będziesz miał przycisk "More". Po kliknięciu na niego będziesz mógł edytować ustawienia potoków (po uprzedniej instalacji NVStrap Driverka)

Buck Tuddrussel - proponuję używać 61.77 (ewentualnie WHQL 61.76,ale te drugie są chyba jednak ciut wydajniejsze), lub ewentualnie beta 66.00 (chociaż w ich przypadku zauważyłem brak możliwości oglądania DivX'ów - tak,jakby niektóre kolory wcięło...)

spiderman6666 - jaki wynik w 3DM2k3 osiągnąłeś na tych 410/900? (btw,nie wiem,czy to kwestia temperaturki,chociaż tu jest zwykle na poziomie 59-60 stopni, czy po prostu trafiłem na gorszy egzemplarz,bo na razie max wyciągnąłem 370/920 i każda próba podwyższenia rdzenia kończy się niepowodzeniem...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spiderman6666 - jaki wynik w 3DM2k3 osiągnąłeś na tych 410/900? (btw,nie wiem,czy to kwestia temperaturki,chociaż tu jest zwykle na poziomie 59-60 stopni, czy po prostu trafiłem na gorszy egzemplarz,bo na razie max wyciągnąłem 370/920 i każda próba podwyższenia rdzenia kończy się niepowodzeniem...)

wynik to 10320 pkt w 2003 ale na 256 ddr w systemie linka do orba dałem w topicu o 6800 bo teraz nie pisze ze swojego kompa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde juz chciałem sobie 6800 zafundowac a tu klapa

A moze jest jakis sposób na odblokowanie tych brakujacych potoków - lutowanie czy cos innego - wtegy bym sie skusił i pobawił

1. 6800nu i bez odblokowywania jest dużo szybszy od 9800PRO, więc i tak warto ;)

2.Potoki zablokowane są fizycznie, więc pewnie i fizycznie da się je odblokować :) Trzeba tylko poczekać...Napewno będą jakieś instrukcje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem fizycznie jedynie w ten sposób,żeby dolutować kawałek drutka miedzianego w miejsce tej przerwanej ścieżki prowadzącej do jednostki odpowiedzialnej za te cztery brakujące potoki. No ale mogę się mylić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki OT-gdzie znajde sposob konfiguracji tego programu pod GF4Ti (power up'y ktore mozna wlaczyc,etc)?

Jestem wiele roznych opcji i przydalaby sie fachowa wiedza od kogos,kto wie co zmienic by otrzymac wzrost wydajnosci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kupić 9800pro , ale dołożyłem i mam A 400 TDH 6800 i nie żałuje .

wyniki jak w opisie , tylko martwi mnie ten w 3dmark 01 - 13tys z hakiem , tyle to miałem na 9800se , czy to może być wina tego , że płyta obsługuje tylko agp*4 , ale 3dmark 03 jest wmiare ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kupić 9800pro , ale dołożyłem i mam A 400 TDH 6800 i nie żałuje .

wyniki jak w opisie , tylko martwi mnie ten w 3dmark 01 - 13tys z hakiem , tyle to miałem na 9800se , czy to może być wina tego , że płyta obsługuje tylko agp*4 , ale 3dmark 03 jest wmiare ok

to nie jest topic z cyklu "czy moje wyniki sa ok" ! napisz cos na temat albo nie pisz wcale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem u siebie i niestety klapa :( Szkoda,bo liczyłem choćby na odblokowanie brakującego VS (w przypadku PS mam pewnie przeciętą ścieżkę,więc i tak software by nie pomógł...),a tu niestety nawet tego nie ma :( A miało być tak pięknie... ;)

UPDATE

Z tego co wyczytałem,prędzej odblokuje się 4 pixelowe potoki w LE,niż w 6800.

Teraz co tydzień ciś w niedziele do kościoła modlic się, że ten 6800 ci się nie zjarał...

Bo takie coś może nawet zepsuć karte - i nawet ktoś zepsuł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic trzeba bedzie troche dociułac i kupic X800 Vivo - przynajmniej da sie bezbolesnie przerobic na X800 XT albo faktycznie poczekac az ktos przerobi 6800

A potem powstanie jakiś kolejny mit i komuś się uda !! Tłumy pójdą za nim 60% nie wyjdzie i ciekawe do kogo będą miały problemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi