kordek Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 mam pewiem problem: sciagnolem sobie mandrakelinux-a 10 official,wypalilem obrazy na plyty,no i zadna plyta nie bootuje.... wiec korzystam z dyskietki startowej linuksa,wsadzam w stacje i uruchamiam kompa,,no i costam sie wczytuje a potem pojawia sie menu, wciskam enter aby przejsc do instalacji i pojawia mi sie napis boot failed no i zebym zmienil cd na inny,zmieniam na jeden,drugi, trzeci i nic to nie daje komputer bootuje z dysku twardego.... czy ktos moze mi powiedziec co jest nie tak,i jak temu zaradzic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 napisałbys moze jak wypalales te plytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 wypalalem tak:wlaczylem nero 6 rozpakowalem winrarem te archiwa no i rzucilem na plyte,a w nero w okienku nowa kompilacja wybralem normalnie cd-rom(iso)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 A masz w BIOSie ustawione botowanie na CD-ROM przed dyskiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 wypalalem tak:wlaczylem nero 6 rozpakowalem winrarem te archiwa no i rzucilem na plyte,a w nero w okienku nowa kompilacja wybralem normalnie cd-rom(iso)...8O 8O Czy ja dobrze widze? Rozpakowałes obrazy i wrzuciłeś na CD same pliki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 wypalalem tak:wlaczylem nero 6 rozpakowalem winrarem te archiwa no i rzucilem na plyte,a w nero w okienku nowa kompilacja wybralem normalnie cd-rom(iso)...ehh nie mam pytan ... nie dziwne ze nie dziala .. zrob tak nero ---> pozniej otworz ( domyslnie sa widoczne pliki z rozszerzeniem nrg) zmien na ---> iso ---> zaznacz twoj plik ( z linuxem ) ----> daj open ( albo burn nie pamietam ) ---> wypal ---> ciesz sie linuxem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 wypalalem tak:wlaczylem nero 6 rozpakowalem winrarem te archiwa no i rzucilem na plyte,a w nero w okienku nowa kompilacja wybralem normalnie cd-rom(iso)...ehh nie mam pytan ... nie dziwne ze nie dziala .. zrob tak nero ---> pozniej otworz ( domyslnie sa widoczne pliki z rozszerzeniem nrg) zmien na ---> iso ---> zaznacz twoj plik ( z linuxem ) ----> daj open ( albo burn nie pamietam ) ---> wypal ---> ciesz sie linuxem :]nie rozumiem,gdzie domyslnie sa widoczne pliki z tymi roz. nrg,gdzie to zmienic? plik z linuksem?,przeciez tam jest ich duzo po rozpakowaniu ,chyba ze chodzi o to spakowane archiwum winrar.. jestem lewy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 w nero masz opcje nagrywania obrazów płyt, jak rozpakujesz jakis plik .iso i nagrasz go na plyte to napewno nie bedzie ona butowalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 poza tym pewnie plili *.iso masz domyslnie skojazone z winrarem, nie powinienes rozpakowywac pliku iso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 wiec tak: plyty wypalilem uzywajac opcji nagrywania obrazow plyt w nero, no i zero problemow,instalacja poszla jak po masle i wogole wszystko jest wporzo,, wielkie dzieki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 mam jeszcze jedno pytanie: czy moge w jakis sposob korzystac z danych na partycjach ntfs lub fat32 siedzac w linuksie? chodzi mi np:o mp3 na tych partycjach.. jesli tak to jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Poszukaj! Bylo to poruszane na forum kilkakrotnie - ostatni raz bardzo niedawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtr Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no pewnie Mandaryna auromatycznie montuje partycje FAt (windy) wystarczy ze whcodisz do katalogu ./mnt i tam massz podmontowane partycje przynajmniej u mnie tak jest a jak nie masz to musisz recznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 no pewnie Mandaryna auromatycznie montuje partycje FAtMi sie wydaje ze chyba nie, ale jak nie to je podmontuj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 a mi sie wydaje ze napewno tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 a z partycji NTFS mozesz tylko odczytywac... zapisywac na nie nie mozesz... jeszcze nie jest to stabilne ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ok, spoko partycje juz sa,ale mam inny problem: dlaczego mi nie dziala odtwarzacz Xmms,co zapuszcze jakas mp3-ujke to albo sie zawiesza(nie odpowiada,nawet sie jej zamknac nie da)albo sie zamyka... dodam tylko ze zainstalowalem go z plyt instalacyjnych mandrakelinux 10 official... w czym jest problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 zobacz jakie ma ustawienia systemu dźwieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 a z partycji NTFS mozesz tylko odczytywac... zapisywac na nie nie mozesz... jeszcze nie jest to stabilne ;) pozdrawiam Jasne - gdzies to wyczytal? A jesli bylby ten projekt niestabilny to nie znaczy ze nie mozna zapisywac na NTFSie Polecam lekture http://linux-ntfs.sourceforge.net/status.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 o, to przepraszam... pomylka... jeszcze raz sorki, za zle info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...