Sir_ice Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Mam serie SL7KA, ustawiam sobie 14x235, RAM na 424MHz i wszystko smiga na 3.3GHz bez problemu, ale wystarczy ze podniose szyne o 1MHz i komp nie wstaje.... czasem zatnie sie podczas wejscia do biosu, czasem juz ma sie ladowac win ale widze tylko black screen... nie pomaga podniesienie Vcore... nie wiecie co mi wysiada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Masz blokadę agp/pci ? Próbowałeś asynchro,ramy mogą padać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 blokada jest na 66 mhz jak ustawie fsb na 240 i ramy na 400 komputer nawet nie drgnie na fsb 245 +5% Vcore nawet bios nie "beepnie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Pewnie pamięć niewytrzymuje. Obniż timingi jeśli jeszcze się da, bo te ramy to pewnie CL3. Jeśli się nie da, to zmniejsz ich taktowanie. Wyłącz też Top Performance w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Pamieci nie daje wiecej niz 400MHz a jesli chodzi o Top Performance to nie wlaczam tej opcji w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Sir_ice - ustawiajac pamieci na 400 ustawiasz je synchronicznie do FSB (1:1) wiec zapodając na proca 240MHz tyle samo idzie na pamieci - sprawdz to byle jakim programem w windowsie np. Everest. Ustaw ram na 333 (lub 320) wtedy będzie działał asynchronicznie z FSB (5:4) i dopiero podkręcaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 qpa..... fsb 240 ram 320 i komp dalej nie wstaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 qpa..... fsb 240 ram 320 i komp dalej nie wstaje Pamięci możesz śmiało dać na 400, to nie ich wina skoro chodzą i na 424Mhz. Zwiększ jeszcze napięcie proca, jak i to nie pomoże to albo to szczyt mozliwości procesora albo jednak przydałaby się płyta na chipsecie Intela 875P :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 jeżeli mimo async nic nie idzie to widocznie chipset nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 A jaki masz zasilacz? Bardzo prawdopodobne ze to on jest winowajca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 standardowy do obudowy TRACER TRO-626 jakis zwykly 350W...... mysisz ze wysiada juz przy fsb 237mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 standardowy do obudowy TRACER TRO-626 jakis zwykly 350W...... mysisz ze wysiada juz przy fsb 237mhz? to "już" to i tak za duzo jak na ten zasilacz - dobrze ze jeszcze zyje :lol: Dobra zasilka to podstawa przy OC - szczegolnie prescotta BTW Coraz bardziej jestem przekonany do zamiany 2.4C na Prescotta 2.8E D0. Jutro prawdopodobnie bede mial w domciu 2 serie SL7E3 oraz SL7KA i zobacze co potrafia te nowe steppingi. Przeorałem kilka forów i z tego co widze to D0 ma nieziemski potencjał OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 standardowy do obudowy TRACER TRO-626 jakis zwykly 350W...... mysisz ze wysiada juz przy fsb 237mhz? Jak masz tak slaby zasilacz to obstawiam ze on blokuje mozliwosc dalszego krecenia. Radze rowniez dla zwyklego bezpieczenstwa zmienic go chociaz na Chiefteca 360W DF za 199zl lub 420W za 260zl. To w tej chwili najtansze pozadne zasilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 tak tez zrobie, ale najpierw musze dokpic druga kosc ramu i puscic w dualu BTW: moj zasilacz jest firmy MEGABAJT MGB-350/ATX/P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 megabajt to najwieksza kupa!!! juz nawet codeshit jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 to bardzo smutna wiadomosc ;-| kto sie zamieni za cos lepszego? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Codeshit jak powiadacie nie taki zły jak go maluja :wink: mam taki w wydaniu na Europe 8) z kabelkiem na LCD :D hahaha Ciągnie konfig poniżej czasami 2 dyski wraz z Geforce 5900xt i jest lux. tani wcale nie był bo kosztował chyba 125zł rok temu model 300xx - polecam,napiecia ma takie : 12V - 12,22 5V - 5,134 3.3 -3,312 A co do megabajta to chyba prawda - sąsiadowi tydzien temu padła płyta i dysk przez ww zasilacz (dodam iz komp nie był podkręcany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 to jaki polecacie [niedrogi :)] zasilacz do mojego kompa? Widze ze nie obejdzie sie bez tego.... Chyba ze moge podlaczyc dwa [mam starego PII] np jeden tylko zasilalby plyte i karte a drugi dysk i reszte....? Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Polecam Ci modecoma 350GTF, cena ok 110-130zł, mam taki i sobie wysmienicie radzi z kompem z podpisu i jest tani, moim zdaniej lepszy od niektórych Chiefteców (tych nowych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Ja zamówiłem NeoTEC V4202 dzisiaj :) powinien przyjść w najbliższym czasie, bo mi też megabajt 350 trupnoł dzięki bogu nic nie wzioł ze sobą !!... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 No dobra... zamowilem Chiefteca 360W DF, paste arctic.s. 5, radiatorki na grafe... Jutro powinno przyjsc to napisze ile wykrecilem z proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 sorki za OT ale Sir_ice jakie masz temperaturki na tym pentagramie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 ja mam tego pentagrama i sobie go chwale, na CPU 2.4@3.3 1.48v Prescott mam w idle 40 a w stresie 62 stopnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Sir_ice próbowałeś obniżyć napięcie na cpu? miałem podobne problemy - wyłączanie się komputera w różnych momentach itp - bo Prescott miał za duże V, dopiero po zejściu do 1.3V uzyskałem pełną stabilność, dziwne ale prawdziwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 @sir_ice jakie masz defaultowe napiecie na tym procu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 napiecie mam defaultowe 1.4V obnizyc sie nie da. CPUz pokazuje zazwyczaj 1.375 - 1.410 V Easy Tune 5 pokazuje mi temp w idle 45-46 *C a w stresie do 64-65 *C ale mysle ze jak jutro posmaruje proca Arctic Silver 5 to troche spadnie temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 1.4 to i tak niskie... ja defalutowe mam 1.6 i nie zmieniam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Z jakiej serii masz tego Prescott'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 SL7KA juz pislaem ;-p stepping D0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Heh ja poluje na D0 od jakiegos czasu i juz mam upatrzona sztuke, ale na razie czekam na XP-120+Panaflo M1A i pozniej po oszacowaniu stanu gotowki podejme decyzje o jego zakupie :wink: Sir_ice - jak masz mozliwosc to spisz z pudla wszystkie dane proca (FPO#, Batch, Packdate i te sprawy) albo fotke lub skan - ciekawy jestem cholernie bo cos mi nie tak z tym zasilaniem D0 - na stronach Intela (w spec finderze) pisze jak byk, ze napiecie def dla 2.8E D0 wynosi: SL7E3 - 1.25V-1.4V o serii SL7KA ani slowa :? a co ciekawe na roznych forach czytam, ze wlasnie ta seria ma napiecie nominalne 1.0V 8O Dlatego tez pytalem Ciebie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...