Toxar Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 LGE 24x/8x/40x ... jest tak sprawa..jakis czas temu skonczyla mi sie gwarancja i w sumie nie wiem czy ma sens isc do serwisu wiec dlatego pytam tuta..chodzi o to ze jak wkladam plytke do napedu nic sie nie dizeje..nie czyta wogole..co ciekawe nie dziala nawet(w sumie to nie wiem nawet czy cos takiego tam jest) silniczek ktory obraca plyta..tzn nie ma charakterystycznego dziweku towarzyszacemu wlozeniu plyty i odczytu..oczywiscie o nagrywaniu to juz nie wspomne....bios 1.08 ..pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Zobacz czy jest styk na wtyczce zasilającej. Może coś się oberwało. Czy wykrywa napęd w BIOSIE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxar Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ta normalnie wszystko do momentu wlozenia plytki..poprostu tak jak by sie nic nie dzialo...ale zaraz zobacze z tym zasilaniem moze faktycznie cos z tym..chociaz watpie bo mowie tacka sie wysowa..swiatelka dzialaja..:P tylko nie plyt nie czyta.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Rozkręć napęd i wyczyść soczewkę lasera. Najlepiej spirytusem. Jeżeli to nie pomoże to: Zostaw rozkręcony napęd, tylko przykręć docisk płyty. Włącz kompa z podłączonym napędem i włóż płytę zobacz czy głowica z laserem się przesuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...