eduardo Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Witam i prosze o pomocbo nie wiem c to jest Temp 3 w Speedfan! a jest mi to potrzebne z tego wzgledu ze na moim kompie mam Plomien obok tej temp 3 i wynosi ona 128 stopni!!! Poiwiedzcie co to jest czy jest grozne i co mam zrobic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 jak by jakaś częśc w twoim kompie miełą te 128 stopni to juz yś do nas z tego kompa nie pisał :) .To moze być zwykły błąd odczytu jakiegoś szujnika albo zle dobrany przez speedfana czujnik.Olej to i mierz temp i napiećia MBM'em :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Mistrzowie odpowiadaja na pytanie w temacie: PSTRO Fumfel .. a niby jaka roznice widzisz miedzy mbm a speedfanem .. niby z czego innego korzystaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrStachu Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Nie wiem dokładnie (zależy od płyty głównej) ale ja mam tam cały czas -55 stopni - z tego wniosek -> moja płyta pobiera azot z powietrza i gdzies go skrapla ;-) (byłaby to rewolucja w chłodzeniu procków ;-) ) A tak na serio to Speedfan rozpoznaje typ czujnika (zamontowanego na płycie głównej) i odczytuje z niego wskazania ze wszystkich czujników rozlokowanych na płycie, jak jakiegos nie ma to pojawiają sie takie dziwne rezultaty. Warto jednak to sprawdzić, ja np mam Temp2 -> procek, Temp1 -> chipset (NB) a Temp3 wyłączyłem i sie nim nie przejmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ta ... nie NB tylko czujnik z plyty.. na abitku znajduje sie w polowie drogi miedzy socketem a pierwszym slotem Dimm .. zadna plyta chyab nie podaje temperatury Nb wszyskie maja czyjnik gdzies na plycie .. by mierzyc temperature pow. w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Mistrzowie odpowiadaja na pytanie w temacie: PSTRO Fumfel .. a niby jaka roznice widzisz miedzy mbm a speedfanem .. niby z czego innego korzystaja? ma lepszy wygląd :P i zapisuje w logu minimalną i maksymalną temp diody,socketa, i napiecia :P .Mozesz sobie ustawić ze komp się wyłączy/ da sygnał ostrzegawczy jak przekorczy daną temp.Pełna opcja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 i co z tego jak i tak podaje temperature z powalonych odczytów z mobo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 no tak tez myslalem ze sie nie ma czego bac bo bym sie juz dawno spalil ale dla pewnosci napisalem. dzieki :-) apropos jaki moge kupic ram do OC bo chcialem hynixy ale slyszalem ze tylko jakas okreslona seria jest dobra i to sao z kingstonami, co mi radzicie mam ograniczony fundusz! (ok 400zl moze troszke lepiej a chce 512) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 i co z tego jak i tak podaje temperature z powalonych odczytów z mobo.. lepsze to niz nic a tak btw.mój soltek frn2l ma taki sam odczyt z socketa jak czujnik zewnetrzny przyklejony koło rdzenia.MOja płyta jest wyjatkowa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ma lepszy wygląd :P i zapisuje w logu minimalną i maksymalną temp diody,socketa, i napiecia :P .Mozesz sobie ustawić ze komp się wyłączy/ da sygnał ostrzegawczy jak przekorczy daną temp.Pełna opcja :D w logu zapisuje tez speedfan do tego tworzy wykresy temperatur i napiec a temperature przy ktorej komputer ma sie wyłączyć ustawia sie w biosie, bo progs moze nie zdąrzyć i zwisnąć i wtedy MBM ci nie pomorze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ta ... nie NB tylko czujnik z plyty.. na abitku znajduje sie w polowie drogi miedzy socketem a pierwszym slotem Dimm .. zadna plyta chyab nie podaje temperatury Nb wszyskie maja czyjnik gdzies na plycie .. by mierzyc temperature pow. w budzie ps wydaje mi sie ze epox8rdaxx ma cos takiego 3 temp proca nb buda i nawet sa w miare wiarygodne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 nie mowie ze zadna plyta nie ma dobrze .. odkad mam hardcano to sprawdzlaem niektore wskazania i no temperature systemowa na plycie pokazuje dobrze czujnik z abita ale proc ot o 7-8 sponi pomylki .. wiekszosc plyt zawyza albo zaniza (tu uklon w strone epoxów :P ) niektore wskazuja pewnie dobrze .. ale sa ta wyjatki potwierdzajace regule ... na stronie mbm sami pisało zeby w ktoryms tam modelu msi zanizyc se oba o 4 ... bo oszukują :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ma lepszy wygląd :P i zapisuje w logu minimalną i maksymalną temp diody,socketa, i napiecia :P .Mozesz sobie ustawić ze komp się wyłączy/ da sygnał ostrzegawczy jak przekorczy daną temp.Pełna opcja :D w logu zapisuje tez speedfan do tego tworzy wykresy temperatur i napiec a temperature przy ktorej komputer ma sie wyłączyć ustawia sie w biosie, bo progs moze nie zdąrzyć i zwisnąć i wtedy MBM ci nie pomorze :lol: wiesz jak w niektórych płytach ustawisz to i tak nic nieda :D POczytaj na forum jak niby ustawioenie w biosie miało ochronic a spaliło dla typa procka.Pozatym mozesz w mbm ustawic sobie też najpierw komunikat o przekroczeniu temp.np 65 a wyłaczenie na 70 :P .Mozesz ustawic jak chcesz.W wykresy mi nie potrzebne bo po co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ma lepszy wygląd :P i zapisuje w logu minimalną i maksymalną temp diody,socketa, i napiecia :P .Mozesz sobie ustawić ze komp się wyłączy/ da sygnał ostrzegawczy jak przekorczy daną temp.Pełna opcja :D w logu zapisuje tez speedfan do tego tworzy wykresy temperatur i napiec a temperature przy ktorej komputer ma sie wyłączyć ustawia sie w biosie, bo progs moze nie zdąrzyć i zwisnąć i wtedy MBM ci nie pomorze :lol: wiesz jak w niektórych płytach ustawisz to i tak nic nieda :D POczytaj na forum jak niby ustawioenie w biosie miało ochronic a spaliło dla typa procka.Pozatym mozesz w mbm ustawic sobie też najpierw komunikat o przekroczeniu temp.np 65 a wyłaczenie na 70 :P .Mozesz ustawic jak chcesz.W wykresy mi nie potrzebne bo po co?? wykres nie potrzebny ? to po co ci tez logi ? to tosamo przeciez ! ty mnie nie odsyłaj do czytania forum bo wystarczajaco dlugo je znam na wylot, ty zreszta tez pewnie, wiadomo ze sa jakies shitowe płyty w których to wogole moze nie działać, ale jesli taka opcja w biosie jest to w 99/100 przypadkach ona działa, co z tego jak ustawisz temp ze przy 65 program ci wyje jak za 2s masz juz 100C i po procku ;] tak jak to bylo u znajomego jak pompki nie właczył :) to oczywisice extremalne przypadki ;] inny to taki jak np nie założysz radiatora ;) na procka to program ci nei pomoze bo nie zdąrzy sie nawet winda odpalić :] a jesli jest zabezpieczenie na mobo to zadziała :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ale słuchaj, takie progsy to są tylko dla orientacji.Przecież jak nie założysz radiatora to wiadomo ze nawed do windy nie wejdziesz :D .Kolorowe wykresy mnie nie rajsują.Mówiąc logi miałe na mysli to ze w głównym oknie MBM masz napisane najwyższą i najniższą temp/napiecia/obroty wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 w głównym oknie MBM masz napisane najwyższą i najniższą temp/napiecia/obroty wiatraka. w speedfanie jest tosamo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 w głównym oknie MBM masz napisane najwyższą i najniższą temp/napiecia/obroty wiatraka. w speedfanie jest tosamo :D to ja chyba nie jestem na czasie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 w głównym oknie MBM masz napisane najwyższą i najniższą temp/napiecia/obroty wiatraka. w speedfanie jest tosamo :D to ja chyba nie jestem na czasie :D no chyba nie ;] w speedfanie to jest od kad pamietam ten program ,od 3lat ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 to faktycznie ostro :) .Ja bardzo dawno temu bawiłem się speedfanem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Czy jest ktoś w stanie to uzupełnić : Temp - ? Tem1 - chyba temperatura w budzie Temp2 - temperatura procesora Temp3 - ? (u mnie na minusie -48) HD0 - temperatura twardego dysku Jak jestem w błędzie prosze poprawić.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 temp jeden moze byc temp mostka a temp 3 to nawed się nie przejmuj.Mozesz sobie wmówić ze toaktualna temp w norwegii :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ja mam tak: Temp3 -48*C (olac ;P) Temp 47*C (nie mam pojecia co to...) Temp2 38*C (CPU) HD0 29*C (wiadomo...) Temp1 25*C (System, albo inaczej: czujnik termiczny "...na abitku znajduje sie w polowie drogi miedzy socketem a pierwszym slotem Dimm...") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek23 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 mam plyte jak w podpisie i mam taki sam odczyt temperatury procesora jest tak po przekroczeniu magistrali odpowiednio >142 >178 w biosie nie wskazuje zadnej temperatury jest na szczescie odczyt z czujnika na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...