Biedron Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Siema. Mam zamiar kupic dysk tylko nie wiem jeszcze do konca jaki. Hajsu mam ok.400zl ale wiadomo im taniej tym lepiej ;) - oczywiscie dobry i tani. Zastanawiam sie nad tym : http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6299&sid=1 Co o tym sadzicie i co radzicie ? Z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 http://sklep.benchmark.pl/pelny_7468.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 http://sklep.benchmark.pl/pelny_7468.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 hitachi!!! zaden caviar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Seagate! :D hehhe kazdy chwali to co ma :P wiec ja zaproponuje baracude VII 7.200 RPM 8mb cache, prawie niesłyszalna i calkiem szybka...choc nie najszybsza...ale cena to 380zł za 120gb..:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 A Ja polecam swoj dysk :) Dalem za niego 412 zl ale jest zaajebistyy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ja akurat nie mam hitachi tylko samsunga, ale jakbym mial brac 120 to tylko Hitachi DeskStar 7K250 Najszybszy w tej klasie! i cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedron Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Dobra teraz sie zastanawiam pomiedzy seagatem a caviarem. Ale nikt mi jeszcze nie powiedzial dlaczego nie seagate - chyba i tak sie na niego zdecyduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 wogole gadanie na tym forum o dyskach chyba nie ma sensu bo jedni mowia ze dysk cichy inni ze ze glosny, widac ze wszystko zalezy od konketnego modelu. a co do caviara takiego jak ten w linku tylko 80gb to ja go mialem, chrobotal przy zapisie glosno, grzal sie skurczybyk a po 2 miesiacach sie wzial i zepsul (nawet sie nie rozkrecal po podlaczeniu zasilania) i teraz sobie poczekam 2tyg na naprawe lub nowa sztuke. a majac 2x2gb to cholera nawet nie mam gdzie 3dmarka zainstalowac:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 proponuje spojrzeć też na gwarancje :) ja kiedyś wziąłem MAXTORA (3 lata gwary) i jak narazie na niego nie narzekam... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ja mam wd caviar-a 80gb (wd800jb) moim zdaniem cichy i zaje... wydajny ja polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Ja poleca to co mam czyli MAxtora. Wczesniej miałem przez 3 lata zwykła 40-stke MAxtora i mnie nie zawiodła (teraz jest u kumpla juz rok czyli w sumie 4 lata ). Dobrym wyborem jest tez Samsung (bardzo trwałe ale w porównaniu do innych jest wolny- najdłuższy czas dostepu). Natomiast uwazał bym na twoim miejscu na nowe baracudy. Miałem styczność z trzema sztukami, dwie padłu po czanie nie dłuższym niz 2 miechy (panowie przesiadli sie na Maxtory) a trzecia śmiga elegancko jest szybka i cichutka (moim zdaniem loteria). Natomiast od Caviarów bym sie trzymał z dala, kumpel kupił i po 2 - ch tygodniach dysk zaczoł intęsywnie "żęźić", co nie zmnienia faktu ze dysk jest szybki. Ogólnie polecam Maxtora (u mnie na osiedłu dużo osób uzywa dysków tej firmy i są bardzo zadowoleni), a jeśli chcesz nabyć najlepszy dysk w swojej klasie to polecam coś od hitachi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ja mam od 2 lat dwie barki seageta;] i też sie nigdy nie zawiodłem, ale tak to jest,każdy wychwala swoje. dodam tylko że seagate daje teraz 5 lat gwarancji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Ja proponuje albo : Maxtor DiamondMax 9 Plus 120 GB 8M ATA/150 za ok390zł albo dozbierać do : Maxtor DiamondMax 9 Plus 160 GB 8M ATA/150 za ok 450zł Jeżeli nie pod SATA to dołozyć kilka PLN do : Maxtor DiamondMax 9 Plus 160 GB 8M cache ok. 420zł Ja osobiście posiadam taki jak w opisie... wtedy stały po 550zł !! ... Prędkość 64Mb/s - mierzone sandrą. Musze powiedzieć, że w FarCry nie poczułem tzw. "doczytywania" z powodu braku 1Gb ramu na Very High... Nie wiem nawet czy to doczytywanie jest z dysku :D Ale ogólnie chwale !! Gdy qmpel przychodzi np. ze swoim pod ATA 7200rpm... plik 700mb kopiuje w 1:20-2:00min Czasami w momencie gry robie z 5 rzeczy na raz : Wianmp + WWW + nagrywanie CD + Kopiowanie + Ściaganie Potrafi dać znac o sobie ale ogólnie chwalę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Maxtorki sa wypas ale w tym momenncie numer 1 to Hitachi. A kaviary sie grzeja i sa podatne na słabe napiecia (czyt. kumpel zjarał 2 x przez zasilaczyk) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ja mam wd caviar-a 80gb (wd800jb) moim zdaniem cichy i zaje... wydajny ja polecamja nie wiem co to dla ciebie znaczy cicho, ale te dyski nie są i nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l za przeproszeniem! w ogóle co za idotyzm polecać caviara, dysk jest poza stawką najwolniejszy z wymienionych i głośny! Na hitachi masz za mało kasy, seagate będzie odpowiedni, maxtor głośny, ale wydajnieszy, kompromisem teoretycznie jest samsung, ale ja bym nie ryzykował! BTW. jeśli caviary się grzeją, to co w takim razie powiecie o seagatach, jak dla mnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lenie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 jak sata to seagate odpada, jest strasznie glosny, hitachi lub samsung taki jest wybor,,, btw na forum o dyskach jest juz full i łatwo znalesc wszelkie info łącznie z opiniami i testami wydajnosci... IMO topik do zamknięcia,, a za polecanie WDC to powiny byc banany na 2 godzinki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 no i sami widzicie ze co dysk to loteria jedni maja cicho zimno i wydajnie innym chrupie goroca i wolno. nie maja sensu takie dyskusje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 no i sami widzicie ze co dysk to loteria jedni maja cicho zimno i wydajnie innym chrupie goroca i wolno. nie maja sensu takie dyskusje. Raczej tak... z dyskam to loteria , wogóle to podczas normalnego uzytkowania nie widać różnicy pomiędzy dystami... Wszystkie obecne dyski maja podobną prędkośc... [poza WD Raptorem...] ja bym wżią SEAGATE- nigdy nie zawiódł mnie dysk tej firmy a miałem ich wiele -Seagate medialis 4,3 GB 128kbcasche/5400rmp - chodzi super [ok 6 lat]wytrzymuje PCI 42,Barracud II 15,3 GB 2mb casch/7200rmp - ponad 4 lata- PCI 42, Barracud III 30 GB, Barracuda 4 40 GB... miałem też Maxtory, IBM, Samsunga... teraz WD & Seagate- nigdy nie maiłem problemów z żadnym dyskiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...