VeNi Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Witam... Chciałem zapytać czy to normalne, że w Win XP (świeżo zainstalowanym), jak włącze okno neta i je przewijam to proc pracuje w 100% A może to wina tylko 128 sdram?? Pyt.2 Czy jak dokupie drugie 128 sdram to bedzie lepiej?? I jak dokupie drugie 128 sdram to one bedom działać na mojej płycie?? I prosze nie pisać żebym kupił sobie DDR ki albo zebym wymienił mobo, bo to nie wchodzi w rachube - brak funduszy :( Pozdro VeNi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 No zanim kupisz te ramy to moze wylaczw win xp wszystkie efekty poprawi ci to wydajnosc kosztem wygladu ale cos za cos.... dokup przynajmniej te 128 sd ram ale z 256 sd by sie przydalo albo sprzedaj ta kostke ramu co masz i kup se 256 DDR 266 Mhz bo takie wchodza do twojego mobo... chyba tak by bylo najlepiej.. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Co ma mała ilość ramu do zużycia 100% zasobów procesora ? Infekcja jak w mordę strzelił,wir,trojan itd. Skan antywirusowy,adaware,spybot. Tylko żaden skaner online (no może jako dodatek),tylko porządny antywir. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 takie objawy sa jak sie nie zainstaluje sterow do karty graf. wtedy glupie przesuniecie ikonki na pulpicie strasznie obciaza proca ps. sprzedaj te 128 sdram i kup 256 ddr (to w sumie na przyszlosc bo na tej plycie sdram i ddram ma praktycznie taka sama wydajnosc) wyjdzie ci praktycznie to samo co kupno 128 sdram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 A to jest swierzy system bez sterownikow itd. :? To nie pomyslalem o tym.. :? Tak jak mowi Speedzik najprawdopodobniej to wuna braku sterow do grafiki :? U mnie na drugim kompie [9200 SE] mam taka przypadlosc ale na swoim Radku nic takiego nie wystepuje... ciekawe... Co do teorii wirusowej to raczej niet... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 bo na tej plycie sdram i ddram ma praktycznie taka sama wydajnosc) wyjdzie ci praktycznie to samo co kupno 128 sdram bardzo interesujace wnioski, szkoda tylko że bzdura :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 bo na tej plycie sdram i ddram ma praktycznie taka sama wydajnosc) wyjdzie ci praktycznie to samo co kupno 128 sdram bardzo interesujace wnioski, szkoda tylko że bzdura :] mowie to co wiem ze swoich doswiadczen, mialem kiedys plyte na sdram i ddram shuttle ak32a i na poczatku mialem sdram po wymianie na ddram nie odczulem roznicy a w testach syntetycznych tez nie bylo duzej roznicy max 5%, wiec to ty piszesz BZDURY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 bo na tej plycie sdram i ddram ma praktycznie taka sama wydajnosc) wyjdzie ci praktycznie to samo co kupno 128 sdram bardzo interesujace wnioski, szkoda tylko że bzdura :] mowie to co wiem ze swoich doswiadczen, mialem kiedys plyte na sdram i ddram shuttle ak32a i na poczatku mialem sdram po wymianie na ddram nie odczulem roznicy a w testach syntetycznych tez nie bylo duzej roznicy max 5%, wiec to ty piszesz BZDURY zeby odczuc roznice procesor musi byc odpowiedni, do tego grafika i reszta śmieci a wzrost jest spory, do tego trzeba umieć skonfigurowac odpowiednio pamieci zeby wydajnie pracowaly, sam mialem kiedys taki konfig i przesiadke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a co masz na mysli z tym konfigurowaniem pamieci, przeciez nima co konfigurowac ustawic jak najnizsze styka timingi i po sprawie. no chyba, ze ty jakos inaczej konfigurujesz pamiec :P ps. i co to jest odpowiedni procesor i inne smieci :) moze kazesz mu a64 tam ucisnac wylamiesz kilka nozek i wejdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 K który proces zajmuje 100% procesora pisze w menagerze zadań :arrow: procesy. I wszystko jasne. Ja dalej stawiam na swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a co masz na mysli z tym konfigurowaniem pamieci, przeciez nima co konfigurowac ustawic jak najnizsze styka timingi i po sprawie. no chyba, ze ty jakos inaczej konfigurujesz pamiec :P ps. i co to jest odpowiedni procesor i inne smieci :) moze kazesz mu a64 tam ucisnac wylamiesz kilka nozek i wejdzie ;) poza CL jest cos wiecej, najgorsza opcja i najlepsza u mnie poprawia odczyt o jakies 200MB/s a zapis o 100MB/s jesli mamy procesor duron 800MHz to wzrost wydajnosci bedzie znikomy ale w przypadku Athlona 2000+ juz znaczny w samym 3damrk umialem roznicy 2000pkt nie mowiac juz o grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a co masz na mysli z tym konfigurowaniem pamieci, przeciez nima co konfigurowac ustawic jak najnizsze styka timingi i po sprawie. no chyba, ze ty jakos inaczej konfigurujesz pamiec :P ps. i co to jest odpowiedni procesor i inne smieci :) moze kazesz mu a64 tam ucisnac wylamiesz kilka nozek i wejdzie ;) poza CL jest cos wiecej, najgorsza opcja i najlepsza u mnie poprawia odczyt o jakies 200MB/s a zapis o 100MB/s jesli mamy procesor duron 800MHz to wzrost wydajnosci bedzie znikomy ale w przypadku Athlona 2000+ juz znaczny w samym 3damrk umialem roznicy 2000pkt nie mowiac juz o grach to chyba nigfy nie widziales plyt ECS tam w wiekszosci nie monza ustawiac wszystkich timingow pamieci jedynie cl mozna zmienic, to o jakiej konfiguracji tu mowa :P ps. sam chipset SiS 735 nie jest demonem wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 to chyba nigfy nie widziales plyt ECS tam w wiekszosci nie monza ustawiac wszystkich timingow pamieci jedynie cl mozna zmienic, to o jakiej konfiguracji tu mowa :P ty chyba nigdy nie bawiles sie płytami ECS bo tam jest wszystko tylko trzeba odblokowac :] wiem bo sam miałem ECS-a :) wgrywasz specialnego biosa i masz wiecej opcji, a jak chesz to dodatkowo sam modujesz biosa,ale na k7s5a nawet w firmowym biosie jest kilka opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 mozliwe nie jestem zadnym expertem od modyfikacji biosow :) ale tu nawet nie chodzi o bios, czy konfiguracje winny jes poprostu chipset, ale niech kupuje ddram przyda mu sie gdy zmieni plyte na cos lepszego, conajmniej kt333 tam dopiero ddr chodzi jak powinien a ten sis i kt266 to praktyczmnie ta sama wydajnosc co kt133a+sdram pc133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Leciutki OT sie zrobil ale coz.... Panowie spokojnie ;) VeNi zainstaluj te stery do grafiki i pochwal siem ;) co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeNi Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Hej chłopaki... Dzieki za szybką odpowiedź... a w tym czasie jak wy to pisaliście to ja zainstalowałem stery do grafy i kupiłem 128 ramu od ciotki za 30 zł :D :D Mi to sie wydaje ze sie bardzo opłacało... Aha i teraz nie zabiera 100% mozy tylko max 10% :D :D Dzieki za pomoc. Ad.2 te ramy co kupiłem to majom coś tam CL3... o co w tym chodzi?? mozna to zmienic na lepsze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 No i bardzo nas to cieszy VeNi, ze wszytsko ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 bo na tej plycie sdram i ddram ma praktycznie taka sama wydajnosc) wyjdzie ci praktycznie to samo co kupno 128 sdram bardzo interesujace wnioski, szkoda tylko że bzdura :] mowie to co wiem ze swoich doswiadczen, mialem kiedys plyte na sdram i ddram shuttle ak32a i na poczatku mialem sdram po wymianie na ddram nie odczulem roznicy a w testach syntetycznych tez nie bylo duzej roznicy max 5%, wiec to ty piszesz BZDURY speedzik -> hmm powiedz co ma twoja ak32a do k7s5a?? K7s5a dostaje kopa po ddrach... wiem bo mialem zmienialem i testowalem, ta plyta jesli w ogole dziala z fsb133 i sdr to zamula procka ( . ), to jest fakt powszechnie znany... ----------------- w xp na 128mb da się po necie brykac ;-) na pewno polecam wylaczenie kompozycji oraz efektow... na temat odchudzania xp jest troche informacji na necie wymiana z 128sdr na 256ddr to dobry pomysl, komfort zdecydowanie na + a koszta niewspolmiernie niskie Pozdrawaim 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...