Agentlos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Otuż wygrzebałem ze strychu stare kolumny do gramofonu. Są to kolumny rosyjskie wiec nie umiem zczytać ich danych, lae wiem jedno z innych podłączonych do starego radia "ZODIAK" mają dane: - Oporowość 8 omów - są na 20W. Nic więcej nie wiem. Sądze te te co mam do gramofonu powinny miec takie same dane. Dodam ze wygladają na solidne. Moje pytanie brzmi: Czy da się zrobić tak,abym mógł te kolumnu podłączyc do komputera przez wzmacniacz, i JAK DA SIĘ GO ZROBIĆ SAMEMU! Dodam że chcialby go podłaczać do wejscia od karty dzwiekowej, i aby we wzacniaczy była przejsciówka na lewy i prawy głośnik. Aby działały kolumny w trybie stereo (chyba to standard), i aby wzmacniacz był zasilany z gniazdka zewnetrznego, oraz aby była na mim prosta regulacja głośności, którą razem z wzmacniaczem mozna było umieścić na biurku. Jeśli to jest możliwe to: BARDZO PROSZE!!! ODPOWIEDZCIE MI JAK TO MOZNA ZROBIC SAMODZIELNIE!! I oczywiście nie drogo jesli mozna :P . Chciałem zapytać na www.elektroda.pl, ale nie rejstrowałem sie bo nie wiem o co tam chodzi i wole nie ryzykować, zeby jeszcze przypadkiem nie zapłacić za coś. Czekam na wasze odpowiedzi i linki do stron z projektami lub własne. Mam nadzieje ze ktoś odpowie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agentlos Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Dziękuje za odpowiedz!!! Jakby ktoś coś jeszcze wiedział to piszcie!!! Ja nie znam sie na elektronice, ale mój dziadek znalazł na śmietnisku (jest tak zwannym "kustoszem staroci"), stary rozwalony magnetofon szpullowy. Myślałęm że mozna by było z niego przłozyć części a na podstawie zapodanego przez was projektu, moze uddało by mii sie polutować w wolny weekend conieco :-). Pisze o tym bo w takim magnetofonie starego typu no jest 2x cięższy od komputera, jest wzmacniacz wzmacniajacy sygnał. Myślałem że może bedziecie wiedzieli jak to zrobić. Chociarz nie wiem czy to co podał Excray nie będzie dobrym rozwiazaniem. Jeszcze raz dzięki za wszsytko i czekam na dalsze propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...