Skocz do zawartości
Wal

[b]Gigabyte KT880 + AMD 2500 Mobile a szyna 133[/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem płyte Gigabyte GA-7VT880L i procesor AMD 2500 Mobile i mam z nią problem aby procek ruszył na nominalnej szynie czyli 133.Na razie szybszej szyny nie mogę zastosować bo mam pamiątki 2x256MB DDR 266.Męcze się aby ruszył na nominalnej szynie 133,przełączam SW1 w pozycje on i off,resetuje biosa, a płyta cały czas go wykrywa na szynie 100MHz z mozliwością zmiany jej w przedziale od 100-132.Czy aby wymusić szynę 133MHz trzeba też zastosować drut moda jak to ma miejsce w przypadku szyny 166 i 200 ?Prosiłbym o strone z linkiem jak zrobić drut moda na szyne 133.

Proszę o konkretną porade bo już od paru dni z tym walcze,szukam na forum jakiś podpowiedzi ale nikt nie podał co zrobić aby procek ruszył na szynie 133 (na razie w grę nie wchodzi szyna 166 i 200).

Z góry dziękuję i czekam na szybką i fachową pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśłi tak to już wiesz jak to zrobić. Ja zrobiłem moda na FSB 200, nie wiem jak zrobić na 166 :(, To daje efekt i ładnie chodzi. Za jakiś czas może powalcze nad lepszymi wynikami, ale na razie 2335Mhz i FSB 204 mim wystarczy (przy nominalnych Vcore) temp ok 50C i niegłośno

pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...