Skocz do zawartości
paulo

do wywalenia .

Rekomendowane odpowiedzi

...KX->Ustawienia->Panel Sterowania ASIO

Echo. Nic się u mnie nie pokazuje. Jak w foobarze ustawię Output-->ASIO, wyskakuje to:

ERROR (foo_output_asio(exe)) : failed in initialization of ASIO driver.
Mam SB Live 1024 (karta am 5 lat, gra max na 4 głośnikach) będzie działać na tej karcie ?

Foobar'a używam od dawna, ale grałem na sterach Creativa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac nie przeczytales calosci tekstu

Po zaladowaniu ustawien musisz przejsc do panelu sterowania asio i ustawic output na 44kHz i latency daj na 2ms

Przecież napisałem, że jak tam próbuję wejść to nic się nie dzieje.

Mam Windowsa 2003, może o to chodzi.

Tak sobie mysle, ze moze zle odintalowales stery od Creativa , bo na tej karcie Asio w kxach powinno ci dzialac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie to mysle, ze zrobie z marcinem z pare kombinacjii dsp i wam sie da, bo widze ze ludzie maja problemy ( on dal wtyke tylko do stereo w analogu ) .

I jeszcze pamietajcie ze w kxach , kanal przedni podlacza sie to czarnego jacka , a tyl do zielonego ( zamienia sie przod z tylem )

Pozdrawiam ./

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie to dziala  8O  :!: Odpalilem w koncu tak jak poradzil mi xan (THX :wink: ) i doznalem szoku odsluchowego  8O Dzwiek jaki wydobyl sie z mojego Hi-fi powalil mnie na ziemie  :D Faktycznie spora roznica - bas mocny, czysty, sopran wyrazny - co tu duzo gadac  :wink:  

Porownuje wlasnie Winamp 5.0 vs Foobar 0.8 (ASIO) bez uaktywanionych efektow DSP i roznica jest bardzo wyczuwalna. Z zalaczona wtyka Enhancer w Winampie jest juz troche lepiej (chociaz wiadomo ze to sztuczne podbicie dzwieku...)

Zaraz wyprobuje tych bibliotek ASIO dla SSE2  :wink:  

Od dzis tylko Foobar  :D

Ciesze sie to teraz kolejne zmiany :P .

Rozumiem ze masz ustawione w kx asio 2 ms latency , oraz samplerate 44khz ?? ( i zero trzaskow ?? ) .

Powtarzam jeszcze raz - ja nie mam KX-ow..

Nie wiem gdzie sie ustawia Latency...

U mnie tak to wyglada w Foobarze:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie miec 5.1 czu tam 4 kanaly to wtyczka surrounder w kx dsp moze wam zrobic 5 kanalow + sub z mp3 .

Już się poprawiłem - zrobiłem tak jak napisałeś. Nie wiem tylko gdzie ustawić głośność osobno na przód i tył.

Nawet bez ASIO (niestety :cry: ) uzyskałem dźwięk dużo lepszy niż na Creativach. DSP w kx'ach daje takie możliwości, że głowa boli. :D

kx'y mają kolejnego użytkownika.

Odezwij sie do mnie na gadu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

turzol - buffer size daj sobie na 2 i process priority na realtime

Wielkie dzieki - dziala zabojczo :wink: Normalnie nie poznaje mojej wiezy :D 0 trzaskow i innych krzakow :twisted:

4 zakladki w dol masz zakladke Status display , jakie masz parametry w zakladce output latency ?????

Dołączona grafika

Jakie mozna wyciagnac z tego wnioski :?:

BTW Polecam Andrea Bocelli - Time To Say Goodbye :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaskoon najpierw przeczytaj jak sie testuje RMAA (wyniki zrobiene softwarowym sposobem , a zmierzone z kabla to calkiem inna zabawa :) , ja na kxach osiagam takie wyniki jak karta profsjonalna , tyle ze nadal to nie oddaje jak gra naprawde przetwornik itd . A ze SS to nie jest jakas wielka karta dzwiekowa to wiem od dawna , ale mnie to <span style="color:red;">[ciach!]</span> obchodzi :) .

BTW wez w recording wylacz mikrofon, a wlacz Line in i pusc test .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy odszczegolowiony >??? . Jak chcesz miec wszystko czyli zeby wyjscia wejscia wszystkie byly podlaczone w dsp , to sobie wejdz do kx dsp i reinicjuj dsp i bedziesz mial ustawienia tworcy defoultowe , a co za tym idzie najbardziej optymalne ( ktore zreszta tez dobrze graja ).

Masz wymyslilem cos takiego, sterowanie glosnoscia kazdego kanalu masz osobno ( jak w amp , tyle ze tu widzisz kazdy kanal ile na db ) ) , nie wiem nawet czy to bedzie dzialalo bo nie mam jak testowac . Masz livea 5.1 wiec powinno ci starczyc GPRS dla tej karty na tyle wtyczek .

http://republika.pl/xanek/5.1experimental.by.xan.PNG

Wieczorem bede mial troche czasu wiecej , wiec sie odezwij na gadu to sie pokombinuje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi