paulo Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 ...KX->Ustawienia->Panel Sterowania ASIOEcho. Nic się u mnie nie pokazuje. Jak w foobarze ustawię Output-->ASIO, wyskakuje to: ERROR (foo_output_asio(exe)) : failed in initialization of ASIO driver.Mam SB Live 1024 (karta am 5 lat, gra max na 4 głośnikach) będzie działać na tej karcie ? Foobar'a używam od dawna, ale grałem na sterach Creativa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Widac nie przeczytales calosci tekstu Po zaladowaniu ustawien musisz przejsc do panelu sterowania asio i ustawic output na 44kHz i latency daj na 2ms Przecież napisałem, że jak tam próbuję wejść to nic się nie dzieje. Mam Windowsa 2003, może o to chodzi. Tak sobie mysle, ze moze zle odintalowales stery od Creativa , bo na tej karcie Asio w kxach powinno ci dzialac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Ogolnie to mysle, ze zrobie z marcinem z pare kombinacjii dsp i wam sie da, bo widze ze ludzie maja problemy ( on dal wtyke tylko do stereo w analogu ) . I jeszcze pamietajcie ze w kxach , kanal przedni podlacza sie to czarnego jacka , a tyl do zielonego ( zamienia sie przod z tylem ) Pozdrawiam ./ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Ludzie to dziala 8O :!: Odpalilem w koncu tak jak poradzil mi xan (THX :wink: ) i doznalem szoku odsluchowego 8O Dzwiek jaki wydobyl sie z mojego Hi-fi powalil mnie na ziemie :D Faktycznie spora roznica - bas mocny, czysty, sopran wyrazny - co tu duzo gadac :wink: Porownuje wlasnie Winamp 5.0 vs Foobar 0.8 (ASIO) bez uaktywanionych efektow DSP i roznica jest bardzo wyczuwalna. Z zalaczona wtyka Enhancer w Winampie jest juz troche lepiej (chociaz wiadomo ze to sztuczne podbicie dzwieku...) Zaraz wyprobuje tych bibliotek ASIO dla SSE2 :wink: Od dzis tylko Foobar :D Ciesze sie to teraz kolejne zmiany :P . Rozumiem ze masz ustawione w kx asio 2 ms latency , oraz samplerate 44khz ?? ( i zero trzaskow ?? ) . Powtarzam jeszcze raz - ja nie mam KX-ow.. Nie wiem gdzie sie ustawia Latency... U mnie tak to wyglada w Foobarze: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Jak chcecie miec 5.1 czu tam 4 kanaly to wtyczka surrounder w kx dsp moze wam zrobic 5 kanalow + sub z mp3 . Już się poprawiłem - zrobiłem tak jak napisałeś. Nie wiem tylko gdzie ustawić głośność osobno na przód i tył. Nawet bez ASIO (niestety :cry: ) uzyskałem dźwięk dużo lepszy niż na Creativach. DSP w kx'ach daje takie możliwości, że głowa boli. :D kx'y mają kolejnego użytkownika. Odezwij sie do mnie na gadu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 turzol - buffer size daj sobie na 2 i process priority na realtime Wielkie dzieki - dziala zabojczo :wink: Normalnie nie poznaje mojej wiezy :D 0 trzaskow i innych krzakow :twisted: 4 zakladki w dol masz zakladke Status display , jakie masz parametry w zakladce output latency ????? Jakie mozna wyciagnac z tego wnioski :?: BTW Polecam Andrea Bocelli - Time To Say Goodbye :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 no ale nie u mnie - moze winda ma jazdy zobacze pozniej pod linuxem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 NIE o config foobara i zainstaluj sobie kx'y, a jak nie to chociaz zobacz czy w sterach do creative'a masz mozliwosc ustawienia latency asio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 No działa :))) Dalem 2ms i bede testowal ^^ A to ze nie mam tego mpg123 to olac? A jak ustawic kwadratofonike? Stereo mnie nie uzadza ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 szkoda, ze nie mozesz zmieniac bufora, ale skoro nie narzekasz na jakosc i duzo grasz to zostan przy sterach Creative'a Ble Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 A wpisales playliste ktora juz jest ??? Czy zaznaczyles ta opcje . A odnosnie trzaskow jakie masz parametry w staus display , chodzi mi o output latency ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafiX_ Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 TAk jak chcesz miec 5.1 to wtyczka odpowiednia . odpowiednia tzn :-> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Napisane juz jest , w tym temacie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Piaskoon najpierw przeczytaj jak sie testuje RMAA (wyniki zrobiene softwarowym sposobem , a zmierzone z kabla to calkiem inna zabawa :) , ja na kxach osiagam takie wyniki jak karta profsjonalna , tyle ze nadal to nie oddaje jak gra naprawde przetwornik itd . A ze SS to nie jest jakas wielka karta dzwiekowa to wiem od dawna , ale mnie to <span style="color:red;">[ciach!]</span> obchodzi :) . BTW wez w recording wylacz mikrofon, a wlacz Line in i pusc test . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 jak sobie nie mozesz z takimi prostymi rzeczami poradzic jak wlaczenie wejscia w mikserze, czy cyfrowego wyjscia to wroc do sterow creative'a klikac nie umiesz, czy angielskiego wcale nie znasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 8000 odwiedzin, a 15 osob doszlo do poprawnych ustawien , czy to naprawde takie trudne ????????? . Jak rozmawiam z ludzmi i widze co oni maja za problemy, zeby wrzucic 4 wtyczki i config do foobara to mnie sciska . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 N/C najpierw przeczytaj ten temat caly . Zacznij od czegos co sie zowie swap rear/front . Ja od dzisiaj koncze sie udzielac na temat kxow . Wszystko zostalo jzu powiedziane . Polecam http://www.driverheaven.net/forumdisplay.p...p?s=&forumid=67 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 xan : spoko, spoko, swap'a juz probowalem i za chiny ludowe nie chce grac na 4 na raz ;) Jutro spokojnie poczytam i pobrobuje :] Jak narazie przegladnalem dosc pobieznie - z dokladnym przeczytaniem moze tylko z 4 strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 mam prosbe moglby kots zapodac konfig kxow na glosniki 5.1 analogowe ?? o ile mozan prosci to troche mneij odszczegolowiony niz ten co ostatnio maricn zapodal .... taka prosba tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Co to znaczy odszczegolowiony >??? . Jak chcesz miec wszystko czyli zeby wyjscia wejscia wszystkie byly podlaczone w dsp , to sobie wejdz do kx dsp i reinicjuj dsp i bedziesz mial ustawienia tworcy defoultowe , a co za tym idzie najbardziej optymalne ( ktore zreszta tez dobrze graja ). Masz wymyslilem cos takiego, sterowanie glosnoscia kazdego kanalu masz osobno ( jak w amp , tyle ze tu widzisz kazdy kanal ile na db ) ) , nie wiem nawet czy to bedzie dzialalo bo nie mam jak testowac . Masz livea 5.1 wiec powinno ci starczyc GPRS dla tej karty na tyle wtyczek . http://republika.pl/xanek/5.1experimental.by.xan.PNG Wieczorem bede mial troche czasu wiecej , wiec sie odezwij na gadu to sie pokombinuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...