akademiks Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 mam jakis dziwny problem, przez tyle lat nigdy mi sie cos podobnego nie zdarzylo. kupilem sobie jakis miesiac temu radka 9800pro 128mb od sapphire'a [oczywiscie 256bit, na pcb od xt, wiec niebawem modzik na xt poleci, tak nawiasem mowiac] no i po zainstalowaniu dooma 3 [moze to zbieg okolicznosci] zaczelo sie to cos. odpala mojego ukochanego wolfa: et a tu skacze !!!! wczesniej okolo 100 klatek mialem az tu nagle klatkowanie momentami. ogolnie wydajnosc w gierkach spadla. tylko doom3 smiga jak nalezy. a np w call of duty jest tak: 3-4 sekundy po okolo 200fps az tu nagle przez sekunde 10fps. w rtcw to samo: 200 fps caly czas i co jakis czas spadek na chwileczke do 20-30 klatek. ale to nic bo czasem na ET jak gram to wogole na najnizszych detalach i po wpisaniu komend do konsoli na obnizenie jakosci grafy mam okolo 40-50 klatek !!!!. nie jest tak zawsze ale czasami nie da sie grac przy jakiejs zadymie jak sie strzelamy z chlopakami. na poczatku jak kupilem tego radka to mialem na najwyzszych detalach w enemy territory okolo 100-150 klatek teraz na minimum mam okolo 50-60 a nawet czasem jak pisalem juz mniej. wiecie co jest grane ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 mam to samo dziwne, ale jak ustawię limit fpsów na przykład dla CS na fps_max 10 (dosłownie maksymalnie 10 fpsów) to widzę, jak spadają do 9-10, śmieszne, ale kiedyś na starszych kartach wszystko było OK, ale już na GF4 Ti 4200, R9500 i teraz GF FX 5900XT mam coś takiego ktoś wie co może być nie tak? dziwne te skoki fpsów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 format robiony ? jak tak to jeszcze jeden proponuje w celach profilaktycznych i na swiezusienkim system zoabczyc czy bedzie tak klatkowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 zrob formata powinno byc ok .. pewnie cos namieszales ze sterami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akademiks Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 format byl robiony jakies 3 tygodnie temu wiec nie wiem po co znowu. ale mnie to wkurza i chyba jednak go sformatuje albo bede grac na linuxie. musze zobaczyc czy tam mi et nie bedzie skakac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akademiks Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 nie macie pomyslu??? bo jestem w kropce gram w wolfa 400 fps przez 5 sekund a tu za chwile spadek na chwilke do 30fps :( pomocy !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ja mam to samo w ET i spadki czasami siegają do 40fps:( z 90 na fx bylo lepiej tam gralem 1024x768 aa2x i anizo8x min 40fps ale zazwyczaj 60-90fps a teraz gram bez aa:( ale na poczatku mialem inne stery i windows i bylo lepiej:) Ogolnie zrob format i zobacz a wlącz synchronizacjie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Zasilanie daje o sobie znać :wink: Radki są na tym punkcie czułe i różne jajca mogą się dziać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akademiks Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ale ja mam chiefteca 360 wat dual fan z aktywnym pfc wiec zasilacz bardzo dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Mam to samo co wyzej tylko 420W i wszystko dziala ja nalezy. Tragizujecie. Cos namieszalista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 To są strzały na oślep bo akademiks reszty configu nie podał :( Może jakaś płyta ECS się tam poniewiera i robi głupoty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...