Skocz do zawartości
akademiks

Pomocy!! problem z fps na radku 9800pro

Rekomendowane odpowiedzi

mam jakis dziwny problem, przez tyle lat nigdy mi sie cos podobnego nie zdarzylo.

kupilem sobie jakis miesiac temu radka 9800pro 128mb od sapphire'a [oczywiscie 256bit, na pcb od xt, wiec niebawem modzik na xt poleci, tak nawiasem mowiac]

no i po zainstalowaniu dooma 3 [moze to zbieg okolicznosci] zaczelo sie to cos.

odpala mojego ukochanego wolfa: et a tu skacze !!!! wczesniej okolo 100 klatek mialem az tu nagle klatkowanie momentami.

ogolnie wydajnosc w gierkach spadla. tylko doom3 smiga jak nalezy.

a np w call of duty jest tak: 3-4 sekundy po okolo 200fps az tu nagle przez sekunde 10fps.

w rtcw to samo: 200 fps caly czas i co jakis czas spadek na chwileczke do 20-30 klatek.

ale to nic bo czasem na ET jak gram to wogole na najnizszych detalach i po wpisaniu komend do konsoli na obnizenie jakosci grafy mam okolo 40-50 klatek !!!!. nie jest tak zawsze ale czasami nie da sie grac przy jakiejs zadymie jak sie strzelamy z chlopakami.

na poczatku jak kupilem tego radka to mialem na najwyzszych detalach w enemy territory okolo 100-150 klatek teraz na minimum mam okolo 50-60 a nawet czasem jak pisalem juz mniej.

wiecie co jest grane ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo

dziwne, ale jak ustawię limit fpsów na przykład dla CS na fps_max 10 (dosłownie maksymalnie 10 fpsów) to widzę, jak spadają do 9-10, śmieszne, ale kiedyś na starszych kartach wszystko było OK, ale już na GF4 Ti 4200, R9500 i teraz GF FX 5900XT mam coś takiego

ktoś wie co może być nie tak? dziwne te skoki fpsów :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to samo w ET i spadki czasami siegają do 40fps:( z 90 na fx bylo lepiej tam gralem 1024x768 aa2x i anizo8x min 40fps ale zazwyczaj 60-90fps a teraz gram bez aa:(

ale na poczatku mialem inne stery i windows i bylo lepiej:)

Ogolnie zrob format i zobacz a wlącz synchronizacjie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi