mrwombat Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Witam! Kupiłem sobie ostatnio ww. kartę graficzną. Niestety podczas obciążenia i długo po nim, jej wentylator wydaje bardzo nieprzyjemny dźwięk ( coś w rodzaju piszczenia a la konik polny !? :P ). Co można z tym zrobić, ale tak bym nie utracił na kartę gwarancji, zależy mi na tym.. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Osobisice to pedz do serwisu (moze miec inne ukryte wady) i z tego samego powodu ,pomimo najsmielszych checi, nie wymienialbym rowniez chlodzenia na na artcic czy zalman zm80d...wybor nalezy do Ciebie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrwombat Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Nie sądzę, by karta miała jakieś uszkodzenia, dźwięk wydaje tylko wentylator ( sprawdzane palcem ). Widocznie ma czujnik temperatury i wchodząc na wyższe obroty powoduje niemiły dźwięk. A w serwisie to ja wiem co mi powiedzą, ja tam takich znam. Jak karta nie jest padnięta całkiem, to ci powie "radki tak mają", a po sądach nie mam zamiaru chodzić o jakiś wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 no to zmień wentylator na silencera arctica i będzie po kłopocie. Jak będziesz radzia sprzedwał to chyba nilkt nie zwróci uwagi na hałas na st wentylu typu w sklepie na giełdzie itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Jeśli mógłbym coś doradzić,to...kup jednak tego Arctic Silencer'a,zamontuj i po kłopocie (na low prawie nie słychać wiatraczka),a przy tym będziesz mógł sobie bardziej wykecić rdzeń karty :D PS.Tak nawiasem,to standardowe wiatraczki na Radkach 9800 (i nie tylko...) mają tendencję do szybkiego psucia się,a w takim przypadku od razu usmażysz kartę i po zabawie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Jak karta nie jest padnięta całkiem, to ci powie "radki tak mają", a po sądach nie mam zamiaru chodzić o jakiś wentylator. niezupelnie to sie kwalifikuje jako wade gdyz widzisz na pierswszy rzut oka ze wentyl jest walniety i nie mozesz powiedziec czy padnie za 2 dni czy za miesiac...wymiana na inny egzemplarz!! Smieszne jest ze Ci potem mogliby zarzucic brak dopelnienia staran wynikajacych z ekspolaatacji sprzetu ...oczywisce idac dalej logika serwisu..wiec glowa do gory i nie daj sie zwariowac!! Jesli jednak nie chce Ci sie bawic z serwisem, zaloz faktycznie inne chlodzenie , z tym ze musisz sie liczyc ze beda widoczne slady montarzu (utrata gwar) no i dodatkowo drobne problemy ze zdejmowaniem stand wenryla...ale wszytko da sie zrobic , nic na sile .. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...