=Fishman= Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 witajcie, mam problem ze skonfigurowaniem sieci.To moje pierwsze kroki w sieciach bezprzewodowych. Posiadam plytę główna Asusa p4p800-E dlx +WIFI. Chcial bym aby moj komputer stal sie acces pointem. Problem polega na tym, ze jestem w sieci lokalnej i kożystam z bramy aby łączyć się z internetem. Domyślam sie że nie mogę użyć bridge`a pomiędzy kartą sieciową przewodową, a bezprzewodową, ponieważ opce IP klijętów sieci WiFi nie przejdą bramy. Wydaje mi sie ze moj komputer musi być ruterem a jak to zrobić to nie wiem.... Za pomoc z góry serdecznie dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ogolnie sprawa jest prosta. udostepniasz polaczenie sieciowe na karcie z ktorej masz internet. wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fishman= Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 ogolnie sprawa jest prosta. udostepniasz polaczenie sieciowe na karcie z ktorej masz internet. wsio. czyli tworze 1 polączenie sieciowe jako to które bedzie udostępniane. POkem przekonfigurowuje je dopisujac moje statyczne Ip, brame i dnsy, a na koniec tworze drugie połaczenie WiFi. Ale czy to nie oznacza ze klijęci WiFi muszą ręcznie wpisywać moje IP jako ich brame?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ale czy to nie oznacza ze klijęci WiFi muszą ręcznie wpisywać moje IP jako ich brame?? owszem, klienci musza podac ip twojego konta jako brame, oraz powinni miec wpisane adresy serwerow dns, takie same jak ty masz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...