dudeq Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 eloo:) stoje przed trudnym wyborem na ktory konkretny model sie zdecydowac:) mam do wyboru jeden z dwoch: HPC-360-202 ATX- 1136H wiem ze ten drugi ma 2wentylatory chodzi mi glownie o zabezpieczenia przepieciowe i przed przeciazeniami widze ze spore grono osob posiada zasilki tej firmy:) licze na pomoc pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo01 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Też Ci polecam 360-202. Mam takiego i jak na sprzęcie z podpisu napięcia trzyma bardzo dobrze, żadnego zwisu jeszcze nie zanotowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudeq Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 :) thx mysle ze tego wezme w koncu pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Kup tego co ci sp1mta poleca jest robiony przez deltę i lepiej trzyma napięcia niż każda 360tka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ja mam 1136 i rowniez nie narzekam - ciagnie Prescotta 3.2 (nie podkrecanego) i GF6800 i zadnych restartow, napiecia tez w normie i wcale nie jest glosny - rzeklbym nawet ze jest cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Kup tego co ci sp1mta poleca jest robiony przez deltę i lepiej trzyma napięcia niż każda 360tkaPopieram :D poza tym w tej klasie cenowej to najcichszy zasilacz jaki miałem przyjemność testować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Witam! Podepnę się pod ten topic :) Jestem nowy i zupełnie zielony w kwesti zasilaczy, narazie jadę na Codegenie 300W :( ale do końca miesiaca mam zamiar go zmienić :) Mam do dyspozycji 200zł i nie wiem za bardzo jaki zasilacz kupić. Myślałem o Chieftecu HPC-360-302DF lub Chieftecu GPS-350BB-101L, który lepszy? Wiem że ten pierwszy ma aktywne PFC a drugi pasywne, nic mi to nie mówi ale podobno lepiej mieć aktywne więc czy lepszym zakupem będzie HPC-360-302DF? Jak mam być szczery to wolałbym GPS-350BB-101L ale się nie znam więc proszę Was o radę. Kofiguracja taka jak w podpisie + dwa dyski, dwa napędy optyczne, sieciówka i fireware. Dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Bierz tego od delty. Nie odczujesz roznicy pomiedzy aktywnym a pasywnym pfc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Jeśli ktoś zastanawia się nad takich Chiefem to prosze spojrzeć na podpis i widac jasno z jakim obciążeniem sobie radzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=127 Czytać szczególnie w kontekście posta Benito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 A który z tych zasilaczy jjest najcchszy, bo z tego co czytałem to Delta z 120m wentylatorem, ale chce poznać opnie użutkowników omawianych zasiłek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 dudeq na allegro jest jakiś dudeq, który procki sprzedaje to nie czasem Ty :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=127 Czytać szczególnie w kontekście posta Benito Witam po tygodniowym pobycie w górach :) Przeczytałem test i zaintrygował mnie test tego HuntKey BS3000 300W Whisper ponieważ mogę go kupić od kumpla za 60 zł. Czy pociągnie moją konfigurację (przypominam to co w podpisie + dwa dyski, dwa napędy optyczne, sieciówka i fireware) gdy zamienię mojego Durona na Athlona XP 2000+? Będę mógł ten procesor jeszcze podkręcić na tym zasilaczu? Bo z testu wynika że chyba taki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 U mnie ciągnie mocniejszy i jest oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Czy CHIEFTEC HPC-360-302-DF uciagnie moja konfiguracje ? tj. Barton 2500 +@ 3200 (narazie na mocniejszym zasilaczu chce probowac wiecej megabajt juz nie daje rady) 2x hdd (ibm 80Gb +Maxtor 120 Gb), 2 x 256 Mb 333MHz, 1x nagrywarka Cd -Rw, 1x nagrywarka DvD, G-force4200 330/640, chce jeszcze dokupic Sb Audigy.Utrzyma to ten zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 spojrz jaka konfiguracje ciagnie u mnie 1136H i nie ma z tym zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a moj chief 360-202 juz tego konfigu z podpisu nie daje rady -> 12v przy prime i napieciu na 1.9real 12v spada do ok 11.55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loft Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Kup tego co ci sp1mta poleca jest robiony przez deltę i lepiej trzyma napięcia niż każda 360tkaPopieram :D poza tym w tej klasie cenowej to najcichszy zasilacz jaki miałem przyjemność testować :) Mam tego chiefa tzn.:CHIEFTEC GPS-350BB-101L. Napiecie na +12V oscyluje miedzy 11.66 a 11.55(to ostatnie najczesciej).. bywa tez ze spada do 11.47 lub 11.49. nie za nisko to troche? to wszsytko w "stanie spoczyku".. reszta napiec jak na razie nie niepokoi choc zadnych hardcorowych testow jeszcze nie zapuszczalem. Pzdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 jesli to w spoczynku to bardzo nisko, ale na razie bez paniki, wez zmierz napiecia miernikiem, bo plyta moze troche oszukiwac, jesli wyjdzie Ci ponizej 11.4 to zasilacz nadaje sie na gware jesli w ogole ja jeszcze ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loft Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 jesli to w spoczynku to bardzo nisko, ale na razie bez paniki, wez zmierz napiecia miernikiem, bo plyta moze troche oszukiwac, jesli wyjdzie Ci ponizej 11.4 to zasilacz nadaje sie na gware jesli w ogole ja jeszcze ma ma kupilem go 2 dni temu :) czy tak niskie napiecie na 12V moze miec jakis zly wplyw na kompa(w biosie na starcie ma permanentnie 11.49) ? np uszkodzic jakis podzespol? nie wiem czy to od tego ale ostatnio po kazdym wlaczeniu kompa winda zapuszcza scandiska w poszukiwaniu bledow, ale tylko na jednym dysku(mam dwa). te dwa dyski (+cdrw) na jednym pasku zasilania(o ile to istotne....) dzieki za odp! pzdr, Daniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 loft nie napisałeś czy napięcia zmierzyłeś miernikiem, bo wartości, które podają programy czasami nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loft Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 nieee. miernika nie mam wiec patrze na wskazania roznych programikow. wg cpccool oscyluje mi caly czas miedzy 11,43 a 11,49 ale ponizej 11,4 nie chce spadac nawet podczas torture test:) moze tak jak piszesz cos tam zaniza odczyt i w gruncie rzeczy pewnei jest dobrze.. anyway dzieki za zainteresowanie pzdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 jesli mimo obciazenia 12v nie spada ponizej 11.4 a normalnie masz kolo 11.5 to sa 2 mozliwosci albo zasilacz jest zle ustawiony - nadaje sie do wymiany albo mobo ci zaniza, ale na pewno nie jest za slaby do twojego konfigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 TYLKO miernik prawdę powie. Ostatnio remontowałem staruszka P160 made by IBM i była w nim DELTA niby 100W, ale podłączyłem ją do celka 600+gf2MX i rock stable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 BENITO swoimi wypowiedziami przekonał mnie do Chieftec'a GPS-350BB-101L i dzisiaj go kupiłem. Mam nadzieję, że będzie mi dobrze służył :D Jeszcze podam jakie ma napięcia (napięcia z programu Asus Probe, gdyż jak wspominałem wyżej jestem totalnym laikiem i boję się :oops: a nawet nie wiem gdzie podłaczyć miernik :wink: ): +12 - 11.776 +5 - 4.865 +3.3 - 3.323 Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Sory ale z tego co wiem HPC-360-302DF jest robiony przez sirteca i równiez jest doskonały :!: Ciekaw jestem czy opłacałoby sie dopłacić do 420 :?: Może ktoś jest poinformowany i co najważniejsze jak z ciszą czy są jakieś różnice :?: Bo mam zamiar kupić jeden z tych 2 zasilaczy szefa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Przekonałem się. Muszę w końcu napisać poradnik jak mierzyć napięcia z zasiłki, bo już mnie trafia :evil: :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ja mam takie pytanie: mam do wyboru 2 chiefteki 360W 1136H i 360-302 DF. pierwszy za 150 drugi za 190zeta. który brac, jakosc ich mi wystarcza pytanie tylko czy to cos aktywne pfc cos daje i który cichszy jest pod minimalnym obciązeniem ?? a tak wogóle to sie zastanawiam czy jest sens zmieniac z codegena 300W... żartowałem, a tak powaznie czy ktoś umie stwierdzic/porównać hałas jaki wydaje wentyl codegena na 7V w stosunku do ww zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Snail miałem właśnie codegena 300W i mój był głośny na standardowym napięciu wetylatora. Potem wymieniłem wentyl na Arctic Fan Pro TC i już było cicho. Chieftec, którego teraz mam też jest cichy, kumpel ma 420tkę i też jest cichy, więc podejżewam, że 360-302 DF będzie na takim samym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...