Bartolomius Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Od dłuższego czasu mój komp niemiłosiernie piszczał, głównie na pulpicie w windzie. Po uruchomieniu jakiejś gry przeważnie robiło się cicho, ale nie zawsze. Szukałem na forach i wiele osób twierdzi, że piszczy zasilacz (najczęściej) albo mobo (ponoć zalewanie cewek klejem likwiduje problem :? ). Trochę mieszania sprzętem i wypadło mi na monitor - NEC MultiSync 75F, działam w 1024@85Hz. Zjechałem do 75Hz i pomogło. To tyle, może się komuś przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 moze monitor w tej rozdzialce nie obslugiwal 85Hz i piszczal z bolu :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Obsługuje lekkim piardem, przynajmniej na papierze... no nic, jest cicho przynajmniej. A jak będzie piszczał z bólu to ulżę jego cierpieniom, lot z czwartego piętra uleczy go na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 a mnie piszczą cewki cholerne i chyba łatwo się jorgnąć że to nie monitor ani zasilacz lokalizując miejsce powstawania pisków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 U mnie piszczy dysk, chyba zasilacz tez, monitor tez no i telewizor :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 U mnie piszczy dysk, chyba zasilacz tez, monitor tez no i telewizor :mrgreen: e to mozesz zalozyc piszczałkowy band , :) nagraj demko i zapodaj na forum ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Jeszcze pol roku temu jechalem na Yakumo 15" 1024x768@85hz(bez OC :P) I tez mi kiedys zaczal piszczec, nie uwierzycie ale pomogla instalacja oryginalnych sterownikow pobanych z neta. Od tego czasu jestem ciekawy co daja sterowniki do monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 a właśnie co daje sterownik do monitora bo sam nie mam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 u mnie piszczal monitor (w zasadzie nadal to robi - recydywista :P ) jak za dlugo dziala to zaczyna piszczec.... patrzylem co to tak piszczy... i... wylaczylem monitor i przestalo :). Czyli jak chce lulu to mi mowi i wszystko jasne :] ja tez musze isc spac. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinski Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 u mnie tez piszczal monitor (MAG 796PF), zaczal po zmianie grafy z GF4 440 MX na radka, pomogl service :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 cewki najczęściej piszczą.... ale czemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gespet Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Miałem zasilacz Chief 360-302 DF i od tego piszczenia padł. Dziwne ze nie od żadnego podkręcania bo od czegoś zupełnie odwrotnego. Ściągnołem zegar z Athlona1700XP na 1100MHz bo służył praktycznie do ściągania filmów z netu. Wywalił mi bezpieczniki w chacie i przy ponownym włączeniu BUM!!!. Myśle ze moze to być związane z jakimiś zakłuceniami w sieci energetycznej bo podobny efekt miałem z ładowarką to komórki ( też zasilacz impulsowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 coś się dzieje z cewkami odchylania lub z powielaczem albo powielacz pada albo nie ma styku rozbierz go spróbuj wyczyścić wszystkie złaczki i porządnie je wcisnąć póżniej jak nie pomorze to jest grubsza sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 no wlasnie - cos mi piszczy tylko nie jestem w stanie namierzyc co obstawiam dysk ale moj kumpel twierdzi ze grafika - co moze na niej piszczec ? jakies elementy elektroniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Dysk, grafika, plyta... inne zabawki Odlacz zasilanie i tasme od dysku, stacji dyskietek i sprawdz Jesli nadal cos piszczy, to wyciag sieciowke, dzwiekowke Jesli nadal cos piszczy, to zmien grafike.. Jesli nadal cos piszczy, to juz tylko mobo... Jesli chodzi ci o konkretne elementy, to chyba mosfety, ale poszukaj na forum.. bo juz podobne topiki byly przynajmniej 2.. dowiesz sie wiecej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Piszczeć mogą: dyski cewki na mobo cewki na grafie cewki w zasiłce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Przeważnie cewki i kondensatory. U mnie też jest ten problem (coś pomiędzy piskiem a szumem) ale nie przeszkadza mi to zbytnio. Linuksowcy już pracują nad tematem: http://groups.google.pl/groups?start=25&hl...tor.toxcorp.com W skrócie chcą napisać program który będzie grał muzyczkę na tych elementach ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 czy takie zachowanie moze oznaczac ze cos pada/jest przeciazone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Nie, jest to dość powszechne zjawisko. U mnie na przykład znika piszczenie jak podniosę napięcie na procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 jak otwieram np. Internet Explorera to z budy wydobywa sie dziwny pisk :roll: o co chodzi :?: i z czego sie moze wydobywać? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 no z budy, sam napisales:PPP Posluchaj dobrze to sam sie zorientujesz, a jak nie to eliminuj po kolei, w koncu trafisz na zrodlo pisku:) I jak otwierasz cos czy wogole jak ruszasz mysza i klikasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 mam to samo :) wedlug mnie dochodzi to z zasilacza i jest to spowodowane chwilowo zwiekszonym obciazeniem procka, a zatem chyba wiecej produ bierze przez moment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 w sumie to jest tylko kilkanaście minut po uruchomieniu kompa, być może wiatrak, ale wiatraki mam nowe wiatrak od proca: od lipca wiatrak na karte: od września 2 w budzie: od 3 tyg. więc one raczej nie są źródłem tego pisku a jeśli mam cos otwarte i ten pisk się pojawia to jak zamknę to znika a jak nic nie mam otwarte w windzie i pisk sie pojawi to właczam coś i znika :cry: dziwne to ogólnie mam trochę problemów z kompem, dosyć mała wydajność, częste zwiechy, i wydaje mi sie że to wszystko wina mojego Megabajta :( a i jeszcze jedno pytanko czy Chieftec 360W wystarczy do: Athlon Barton 2,5Ghz kilku wentyli jeszcze 512mb ramu a reszta jak w podpisie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 No wystarczy, poszukaj sobie, jest duuuzo topicow na ten temat, a ten ChiefTec uciagnie raczej wszystko:) Ale tego bartka i reszte raczej na 99%:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Witam, ja ostatnio tez dochodilem co u mnie piszczy,i okazalo sie ze to przez program ktory obniza temp procka.Wywalilem to dziadostwo i wszystko jest OK. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 u mnie tez cos piszczyale za to jak nie mam obciazonego proca musze wlaczac seti ;) zeby bylo ok. a wydaje mi sie ze to jest z procka albo z płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bokos Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 U mnie też piszczy i jest to na bank mobo (najprawdobodobniej wina napieć dlatego inwestuje w tagana :D ), a z tym programem co ma być z tego muzyczka to dobry bajer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bokos Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 U mnie też piszczy i jest to na bank mobo (najprawdobodobniej wina napieć dlatego inwestuje w tagana :D ), a z tym programem co ma być z tego muzyczka to dobry bajer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam Interesujący temat. Onegdaj próbowałem się dowiedzieć, dlaczego piszczy moja drukarka (HP5550) i poniosłem klęskę. Aczkolwiek podejrzewałem, że to była faza na obudowie kompa, przechodząca na masę w drukarce (no bo jak nie ma bolców, to wtyczkę można wetknąć na 2 sposoby :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto666 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Witam Mam problem po wyl systemu i ponownym zal komp nie dziala na monitorze pisze "NO SIGNAL" (plyta ma zintegr grafe ) a komp wydaje z siebie trzy takiesame sygnaly pamiec sprawdzilem jest oki prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...