doodek66 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Nie napisałeś jaki masz bios. Jednak 3 sygnały, jednakowe, sugerują, że jest to AMI. 3- sygnały oznaczają błąd w pierwszych 64 kb RAM. Więcej szukaj w FAQ. tam było coś o dźwiękach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d100yec Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 A więc tak: dzisiaj rano ze strychu wygrzebałem jakiś stary zakurzony komp(P3 550 mHz, Riva TNT 2, 64 MB ram) który nie posiadał CD-ROM-u i hdd. Najpierw zainstalowałem w nim jakiś sstary zasilacz(300 W) który służył mi za zapasowy na wypadek przepalenia się tego który posiadam obecnie. Później zainstalowałem CD-ROM. Hdd nie potrzebowałem ponieważ chciałem go uruchomić z live cd Slax-a. Sprawdziłem czy wszystko jest na swoim miejscu i wszystko było ok oprócz procka na którym nie było pasty termoprzewodzącej. No ale to wcale nie przeszkadzało ponieważ chciałem tylko sprawdzić czy komp chodzi. Więc podłączyłem go do prądu, podłączyłem monitor, klawiaturę i spróbowałem uruchomić. Udało się lecz niestety na monitorze się nic nie pokazało(oprócz NO SIGNAL) i do tego jeszcze głośnik PC zaczął piszczeć. Sprawdziłem cały sprzęt ale wszystko było dobrze. Próbowałem też resetować CMOS zworką na płycie głównej ale to i tak nic nie dało. Co może to powodować? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Sprawdziłem czy wszystko jest na swoim miejscu i wszystko było ok oprócz procka na którym nie było pasty termoprzewodzącej. No ale to wcale nie przeszkadzało ponieważ chciałem tylko sprawdzić czy komp chodzi. 1500739[/snapback] To w koncu przesmarowales tego proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 głośnik PC zaczął piszczeć 1500739[/snapback] Sprawdź czy masz bios Award'a, Ami czy jeszcze inny, zapamietaj ile krótkich i ile długich sygnałów wydaje z siebie głośnik i poszukaj w manual'u do mobo albo w necie co one oznaczają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 dokładnie takjak mówi novvy - w zależności od tego jak piska mozesz się dowiedzieć o co chodzi panu komputerowi i dlaczego nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d100yec Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) Ad.1 Procesora nie nasmarowałem bo nie mam pasty. Ad.2 Bios-u nie znam ale płyta jest na chipie VIA także prawdopodobnie jest to Award. Ad.3 Wydaje bez przerwy długie dzwięki. Zostawiłem go na 15 min i nie przestał piszczeć. Manuala do mobo nie mam a na google właśnie szukam. //edit Znalazłem ciągły - Błąd lub brak pamięci RAM lub karty graficznej Ale karta graficzna i pamięć jest zamontowana prawidłowo :/ Edytowane 17 Czerwca 2005 przez d100yec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Pewnie chodzi o dokładne dociśnięcie karty graficznej. Często spotykany problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Sprobuj wyciagnac calego proca i jeszcze raz wsadzic, ewentualnie docisnac. To samo zrob z pamieciami i mozesz zerknac na agp. Z tego co pamietam Slot 1 mial czasami takiego focha ze cos nie stykalo i komp piszczal itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...