Skocz do zawartości
zuli007

Vcore w PII SLOT

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sobie pentiumka II 300Mhz, (4,5*66) Postanowiłem coś z nim zrobić. Narazie chodzi mi na 133*2,5 (333), rekord to 3,5*100. Chciałbym z nim dociągnąć trochę wyżej - założe nań wodne ale potrzebuje informacji jak na tym zwiększyć VCORE o ile się da.

Płyta to acorp 6BX86. Jakiekolwiek info na temat płyty bądź proca (seria SL2HA) mile widziane.

Mnożnik mam tu odblokowany, max na tym napięciu to 103*3,5=360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje sie ze jak jest 1 to trzeba zaizolowac nawet jak zle zaizolujesz to nic sie nie stanie proc albo nie wystartuje albo wystartuje na innym napieciu na wiatraku titana od athlona u mnie kiedys taki pentium chodzil @3V i nic mu nie bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój ma napięcie 2,8V, chce go właśnie na 3V dać i pociągnąć magistralą. Intel dziwnie blokował mnożnik, mogę dać niższy od 4,5 i oczywiście 4,5. ALemagistralą chodzi pięknie na 133 :)) Wieczorem pokombinuje. Znasz moze lepszy izolator niż lakier do paznokci ? (pamiętam żeslotowego celrona tym robiłem). A, jak rozebrać tego pentiuma, bo nie chce go uszkodzić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki, P2 rozebrany, ni macie gdzieś schematu jak się łączy ?? Bo z tego co widze wszystkie oprócz jedynki (A121) są podłączone żyłami z czymś na plytce procesora. A wg tabeli tylko B119 powinien by przerwany (2,8V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...