Sowa Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Witam Mam pytanko - niestety z dziedziny Lamer :). Jestem szczesliwym posiadaczem 2x512 Hynix. Jak puscic to w dualu? Do jakich bankow pamieci wsadzic kosci? 1-2 czy 1-3 (znaczy sie do tych dwoch blisko siebie czy inaczej?) Jest jakas opcja w biosie ktora ustawia tryb pracy pamieci na dual (szukalem ale nie znalazlem) ? Pamieci mam ustawione ns by spd, siedza w banku 1-2 i tak: AIDA odczyt = 2441 AIDA zapis = 901 (proc 1833 Hz, bios ustawiony na turbo) ps: I jeszcze jedno ! Jak sprawdzic czy pamiatki chodza w Dualu, ani w Aida ani w Sandrze nie znalazlem opisu zeby bylo teraz w dualu ustawione :( Prosze o sugestie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Wrzuć te nowe pamiątki (2x512 hynixa) do slotów 1 i 3. Nie wsadzasz pamięci do banków leżących bezpośrednio obok siebie. Na początku botowania powinno się pojawić coś w stylu: Dual chanel mode: Enabled. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Sowa - po pierwsze - jest w instrukcji opisane,jak włożyć pamiątki,żeby mieć DUAL :P Zapewne to przeoczyłeś,więc dla ułatwienia powiem,że aby mieć tryb pracy DC,musisz włożyć kości w osobny bank i jeden z dwóch blisko siebie (chyba prościej już nie można wytłumaczyć... ;) ). Jeśli zaś chodzi o informację,czy pamiątki chodzą w trybie Single,czy Dual,to najprościej odpalić CPU-Z (w googlach poszukasz sobie linka),a ponadto przy bootwaniu będziesz miał wyświetlone,że pamiątki są w trybie Dual Channel. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Dzięki Marcin_86 & HamP. Tak tez przypuszczalem, ale chcialem sie upewnic :) W tej marnej instrukcji dolaczonej do plyty nie ma opisu jak zrobic Duala-no chyba ze jestem slepy:) , a z netu ze strony DFI jeszcze nie sciagalem Manuala - byc moze tam jest opisane ! W kazdym badz razie wielie dzieki chlopaki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...