Skocz do zawartości
Sowa

DFI Lanparty NFII U B - jak założyć i ustawić DUAL'a ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko - niestety z dziedziny Lamer :).

Jestem szczesliwym posiadaczem 2x512 Hynix.

Jak puscic to w dualu?

Do jakich bankow pamieci wsadzic kosci? 1-2 czy 1-3 (znaczy sie do tych dwoch blisko siebie czy inaczej?)

Jest jakas opcja w biosie ktora ustawia tryb pracy pamieci na dual (szukalem ale nie znalazlem) ?

Pamieci mam ustawione ns by spd, siedza w banku 1-2 i tak:

AIDA odczyt = 2441

AIDA zapis = 901

(proc 1833 Hz, bios ustawiony na turbo)

ps: I jeszcze jedno ! Jak sprawdzic czy pamiatki chodza w Dualu, ani w Aida ani w Sandrze nie znalazlem opisu zeby bylo teraz w dualu ustawione :(

Prosze o sugestie

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sowa - po pierwsze - jest w instrukcji opisane,jak włożyć pamiątki,żeby mieć DUAL :P Zapewne to przeoczyłeś,więc dla ułatwienia powiem,że aby mieć tryb pracy DC,musisz włożyć kości w osobny bank i jeden z dwóch blisko siebie (chyba prościej już nie można wytłumaczyć... ;) ).

Jeśli zaś chodzi o informację,czy pamiątki chodzą w trybie Single,czy Dual,to najprościej odpalić CPU-Z (w googlach poszukasz sobie linka),a ponadto przy bootwaniu będziesz miał wyświetlone,że pamiątki są w trybie Dual Channel.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Marcin_86 & HamP.

Tak tez przypuszczalem, ale chcialem sie upewnic :)

W tej marnej instrukcji dolaczonej do plyty nie ma opisu jak zrobic Duala-no chyba ze jestem slepy:) , a z netu ze strony DFI jeszcze nie sciagalem Manuala - byc moze tam jest opisane !

W kazdym badz razie wielie dzieki chlopaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...