Skocz do zawartości
duniek

Ktory GF6800 !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie sprzedalem swojego GF4Ti i bede kupowal GF6800 tylko teraz pytanie ktorego ?? w gre wchodza za okolo 1300 zika a takie znalazlem dwie:

1) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30819754

Wyglada ciekawie, fajne chlodzenie no i pamieci to hynixy 2,2 (czyli powinny pojsc na 900 MHz). Ale firma nie jest mi znana za bardzo - ma ktos jakas grafe od nich??

2) Leadtek WinFast A400 TDH

Ta juz znam dobra, sprawdzona i wydajna ale za to pamiatki ma hynixy 2,8 no i chlodzenie nie az tak wydajne (przynajmniej tak mi sie wydaje) jak poprzednik.

No wlasnie i teraz ktora ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> juz sam nie wiem ???

Glacier 6800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam leadteka i jest spoko chdzi 390/890 bez artów na dłuższe testy nie mam czasu, ja bym brał leadteka

A testowałeś już może 3DM2k3 i Aqua3,jakie będziesz miał wyniki na tych ustawieniach? Jeśli tak,to proszę podaj,za co z góry dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam leadteka i jest spoko chdzi 390/890 bez artów na dłuższe testy nie mam czasu, ja bym brał leadteka

A testowałeś już może 3DM2k3 i Aqua3,jakie będziesz miał wyniki na tych ustawieniach? Jeśli tak,to proszę podaj,za co z góry dziękuję :)

Mnie sie udało podkrecić mojego Winfasta do 400/921 i w 3dmarku poszedł stabilnie ale artefakty wywaliło a Doomie 3. Obnizyłem taktowanie do 390/890 i godzine w Doomie chodzil stabilnie. Co do testów to jedna wiadomośc dobra - w 3dmarku skok z 8000 do 9300. Niestety w Doomie 3 w teście róznica kosmetyczna 1024/750 High AA4x z 43klatek skok na 47.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do karty to Leadtek - napewno się na nim nie zawiedziesz. Chłodzonko też ma cichutkie, ale też masywne, więc doskonale nadaje się do overclockingu, ale z tym to się nie musisz spieszyć. Co do moich wyników w over. to 380 na Gpu jest spokojnie i 860 na pamięciach dalej już nie testowałem bo w sumie to na razie po co. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi