alek777 Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 po powrocie z wakacji i zakupieniu nowego tuszu do mojej drukarki s100 okazało się że głowica odpowiedzialna za drukowanie czarnym pigmentem jest zatkana tzn. drukarka drukuje tylko kolor, czy ma ktoś może pomysł jak można naprawić ten szajs!!!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 ja miałem epsona stylus color 400 jak mi sie zatkała głowica to puściłem zeby drukowała non stop waliła chyba przez 4 godziny zrobiłem pod wordem takie kwadraty wypełnione kolorami i czarnym i co sie stało odkleiła się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 po powrocie z wakacji i zakupieniu nowego tuszu do mojej drukarki s100 okazało się że głowica odpowiedzialna za drukowanie czarnym pigmentem jest zatkana tzn. drukarka drukuje tylko kolor, czy ma ktoś może pomysł jak można naprawić ten szajs!!!!! :cry:nie badzo kojaze drukarke s100 - ale na zaschniety tusz jest kilka sposobow: (zaczne od najmniej inwazyjnych) - przetarcie chusteczka higieniczna zmoczona ciepla woda - wlozenie drukujacej koncowki (dyszy glowicy kartridza) do cieplej wody - wlozenie drukujacej koncowki (dyszy glowicy kartridza) do spirytusu/denaturatu jak nie pomoga te sposoby to kaplica :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 a ja plolecam jeszcze inny pomysl , i tylko ten stosuje i sie sprawdza, czyli kupic sobie spirytus 95%, pare wacikow do uszu, i czycic tym spirytusem dopuki glowica nie bedzie jak nowka , a potem mozesz smialo drukowac, a z reszta spirytusu mozesz zrobic co chcesz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 nadstaw głowice nad parującą wodę ... możesz także lekko ją zanurzyć - powinno pomóc , chyba najlepszy sposób. Choc dobry jest ten ze spirytusem , zwłaszcza gdy Ci coś zostanie ... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek777 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 wielkie dzięki za pomoc, chyba zaczne od spirytusu :wink: ze względu na to iż przy dyszy są elementy elektroniczne a co drukarki to jest to najtańszy canon, wygląd tak samo jak bjc2100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...