Skocz do zawartości
Ram1rez

Artefakty w dosie czy to wina karty??

Rekomendowane odpowiedzi

Sory że wałkuje ten temat na kilku topikach ale nie chce płacić za testy w komputroniku które nic nie wykażą :!: Mam taki problem po zmianie pasty termoprzewodzącej (stara była już kamieniem) zaczeły sie robić arty i radiatory były gorące podczepiłem wentylator 80x80 z 2800rpm ale to za bardzo nie zmienia sytuacji. Moje pytanie jest takie czy artefakty podczas prezentacji karty oraz później (nie to okno z procem i pamięcią tylko następne z dyskiem itd...) są spowodowane na 100% złym działaniem karty czy może coś innego pada :?: W windowsie (windows XP professional + stery 45.33 WHQL) mam arty (przyciski w oknach zamknij minimalizuj są zamazane oraz 3dmark czasem poskacze) I czy w serwisie mogą sie do czegoś doczepić (zmieniałem tylko paste termoprzewodzącą z sylikonowej na sylikonową) Z góry dzięki za wszelkie sugestie :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklamuj karte. Najprawdopodobnie sie przegrzwa. Mozesz jeszcze przed oddaniem pozyczyc od kogos karte i sprawdzic czy dzieje sie podobnie. Tez zanies do kogos swoja karte i sprawdz czy nadal sypie artami.

Wtedy bedziesz juz 100% pewny czy to karta czy cos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo dostane karte od kumpla (GF2mx400) i zobacze... Ale tak myśle czy przez zasilacz możg się arty robić :?: Mam cieniutkiego Codegena 300W... Cała reszta nie ma nawet roczku (nie ma jak upgrade sprzętu :wink: ) no może Live 5.1 ma te 3 latka :arrow: Moje pytanko jest nadal aktualne przez co mogą sie robić artefakty w dosie i windzie :?: Proc ma 50*C (odczyt z diody) pamięci sprawdzałem organoleptycznie coś koło 20-25*C... A tak propoz czy mruganie monitora podczas pracy (wyłączy sie na około 2-5sekund i tak z 3 razy po czym mam 3 kursory) Może ktoś sie domyśla co gryzie mojego kompa bo ja już nie wiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...