mikan82 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Przepinka Abita (NF7-S) ATA/SATA Serillela - jest jaka mozliwość podłączenia tego na CD ale tak aby mozna było ustawić bootowanie z tego CD pomimo że ma sie dysk SATA. 1)Podpiołem CD na tej przepince i teraz CD jest SATA 2) Mój dysk tez jest SATA 3) W biosie tylko jedną pozycje mamy dotyczącą bootowania z SATA - szkoda ze nie ma tak jak z dyskami HDD-1 HDD-2 HDD-2 bo wtedy mugłbym sobie wybrać Jest jakaś możliwość by jednak używać (mając dysk SATA)Serillela na CD i mieć CD bootowalne. Myslałem ze to mozna ustawić w biosie Serillela ( ver. 4.2.12) ale mam tam tylko do wyboru: reate RAID set Delete RAID set Rebuild Mirrored set Resolve Conflicts Low Lewel Format Ktoś mi powiedział ze jest jeszcze opcja: Select bootdevice- ale ja jej nie mam ps. Zasilanie wchodzi mi na "żyletki" koło przepinki - raczej twórcy nie pomysleli ze ludzie będą CD na tym podpinać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 imo ten seriel dziala tylko na standardzie ata 100/133 tak pisze w instrukcji :-x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan82 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 imo ten seriel dziala tylko na standardzie ata 100/133 tak pisze w instrukcji :-xNo ja niewiem na jakiem standardzie mam CD-rom ( chyba na ATA/66) ale mi go widzi w windowsie i zczytuje z niego normalnie na tej przepince Problemem jest tylko brak ustawień w biosie które umożliwiły by bootowanie z takiego CDromu na przepince Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 a probowales np. ustawiac zeby botowalo z hdd 1 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan82 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Tak - nic to nie dało - o dziwo odpalał mi sie windowsXP i wieszał sie przy ładowaniu paska postępu ( w dodatku w taki dziwny sposób ze ekran rozjaśniał sie do masakrycznej jasności - dziwne... ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...