Pawelek69 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Witam! Od pół roku mam Neostradę 320 i router Speedtouch 510. Mam w domu 2 kompy z zainstalowanym Windows XP Professional Service Pack 2 (angielsie). Ostatnio zauważyłem, że nie mogę wywołać menu modemu, które uruchamiane jest adresem 10.0.0.138. Czasami się pokazuje, ale bardzo żadko (mam włączony tylko firewall windows), w easy setupie po rozwinięciu listwy diagnostic wszystko jest OK. Programik diagnostyczny Dr. Speedtouch pokazuje losowo albo dobre ustwaienia, albo błąd isp. Pomimo to internet (www) działa bez zarzutu. Co baaardzo ciekawe, nieraz przy zminie ustawień routera następuje jego całkowity reset!!! Dzwoniłem już parę razy pod 0801102102 i słyszałem tam różne wersje przyczyny, w zależności od konsultanta. Sprawdzali nawet dokładniej moje łączę i nie znaleźli błędów, obarczali winą robaki, których na 100% nie mam bo przeistalowywałem win chyba z 20 razy. Zauważyłem też że jeżeli zminię jakieś ustwienia, np. wyłączę firewall w windows, to przy restarcie koputera, w momencie logowania się do Windowsa restartuje mi się ruter! Wiem że to dość dziwne, ale tak właśnie się dzieje! I to na 2 kompach! W związku z tym moje pytanko brzmi: czy jest to uszkodzony router speedtouch 510 czy tak działa Windows XP z Service Packiem 2 z tym routerem? (na stronce www.speedtouch.com nie ma nic na ten temat). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Wiesz co? Wal to ich cale pieprzone party line i idz wymien modem. Powiedz ze nei mozesz sie zalogowac i ustwic polaczenia. Jak mi st510v4 od tpsa padlo po burzy to poszedlem i powiedzialem ze uszkodzony. Nawte nie chcial facet sluchac, tylko powiedzial zeby caly ten szajs spakowac w jedno pudło i mu oddac. No i w zamian dostalem nówkę sztukę :) A panowie z Infolini zaklinali sie ze to router padł. Nie pekaj tylko idz to BOK i wymien ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Dzisiaj wymieniłem modem na nowy i to samo :( Zainstalowałem nawet Widows 2000 SP4 i nie zawsze łączy mi z 10.0.0.138:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...