Skocz do zawartości
achmed

Athlon 2600 - barton vs thoroughbred

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa wyglada tak: z powodu wiadomej sytuacji z bartonami polecialem do sklepu zeby sie na jakiegos jeszcze zalapac, 2500 nie bylo mieli mi zalatwic 2600 - no i mam 2600 tylko jak sie wlasnie okazalo nie jest to barton tylko thoroughbred - a wiec mam dalej 333mhz, ale za to tylko 256kb L2 - z drugiej strony ten procek ma mnoznik 12,5 a nie 11,5 jak u bartona - a wiec jest te 166mhz wiecej

i teraz pytanie - mam isc reklamowac procka i sie klocic o bartona czy lepiej zatrzymac thorougbreda ale z wyzszym taktowaniem?? ktory ma lepsza wydajnosc?? i moze ktos wie jaki jest stosunek ich cen?? bo tego mojego nie moge nigdzie znalezc w cennikach...

btw: ma ktos pentagrama QC-80 ?? bo cos strasznie glosno mi chodzi i nie wiem czy trafilem na taki egzemplarz czy to u nich normalne (na pewno jest duzo glosniejszy od tych 20db ktore mialy byc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okazalo nie jest to barton tylko thoroughbred - a wiec mam dalej 333mhz

To jest Thorougbred FSB 333, ja raczej bym go sobie zostawił.

Zysk z dodatkowego cache może i jakiś jest, ale cięzko go wykazać :D

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykazać ten zysk nie tak trudno, ale w zasadzie to nie trafileś tak źle. Chodzi tylko o to że ten TB powinien być z deka tańszy niż Bartonik.

Osobiście bym się kłócił ale jak nie masz czasu to se go zostaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się kłucił. Bartonika 2600+ spokojnie podkręcisz na fsb 200 albo i lepiej. Z tym może być gorzej... Ale nie przesądzam!!! Być może będzie dobry do o/c, a Barton się sprawdzi gorzej. To jest niczym loteria... No ale zwylke bartony się kręcą lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...