Hwang Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Witam! Zajmuje się serwisem sieci w Tychach. Często mam dziwne awarie zgłaszane przez abonentów, a mianowicie, po przybyciu na miejsce okazuje się, że karta sieciowa jest wyłączona w managerze urządzeń, a "nikt nie grzebał". Dzieje się to tylko na Windowsie XP i dość często się powtarza wśród zgłoszonych awarii. Może ktoś zna przyczyne? Nawet już myślałem, że XP ma jakis miernik programowy napięcia i po prostu wyłącza sieciówke, żeby jej niespalić przy za dużym napięciu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasl Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 hmm a moze po prostu ja wylacza jak inne urzadzenia dla "zaoszczedzenia energii" po pewnym czasie i nie potrafi na nowo postawic? jest taka opcja w sieciowce (w menedzerze) ktora mozna odhaczyc - nazywa sie bodajze "zezwalaj na wylaczenie urzadzenia w trybie uspionym" albo cos tak podobnie... miernika napiecia nie ma na 100% :) cya wojtasl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 TRUE!! Wylaczyc oszczedzanie energii!!! Albo zresetowac kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hwang Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Resetowanie kompa nic nie da. Sieciówka jak się wyłączy to już tak zostaje po restarcie. Dzieki wojtasl za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirhel Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 spotkalem sie z podobnym problemem pod Xpekiem ... karta sieciowa sama sie wylanczala lub odinstalowywala, problemem okazal sie ZASILACZ (braklo napiecia na dzialanie sieciowki)... wymienili w serwisie i juz spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hwang Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Myśle, że te przypadki są troche inne, ale kto wie...za słabe zasilacze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hwang Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Jeszcze jeden przypadek z sieciówkami. Czasami, jakby były "zawieszone", Windows widzi je w managerze urządzeń, ale wskazują, że kabel sieciowy jest odłączony i dioda w sieciówce nie świeci się. Po wyciągnięciu i włożeniu ponownie, sieciówka "odżywa" i jest wszystko ok. Na pewno nie chodzi o niedociśniętą karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Mam podobny przypadek. Przez jakis czas wszystko ladnie dziala, az tu nagle pingi przestaja dochodzic. Zazwyczaj wyciagniecie i wlozenie kabla pomaga. Swoja droga to oszczedzanie energii tez moze byc przyczyna. Kiedys, jeszcze na w2k wylaczalo mi myszke USB, ale niestety juz nie chcialo wlaczac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...