MaX_Lca Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Witam. Po przetaktowaniu chocby o 5MHz i to bez znaczenia czy zegara czy pamieci, spadaja mi drastycznie osiagi w testach i grach. Uzywam najnowszego RivaTunera, robie to z poziomu System Tweaks poniewaz w Low-level System Tweaks nie mam mozliwosci (nieaktywne) Moj sprzet to: WinFast A360 TDH, Barton 2600+, Abit NF-7 SL v. 2.0, 1024 MB GoodRam, detonatory 61.77 Co robie nie tak, czy ktos tez mial taki problem ? -- Pozdrawiam - MaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 wujciu po co 2 takie same tematy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaX_Lca Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Tam byl problem z uzyskaniem przetaktu a tu jest opisany problem PO przetaktowaniu, lepiej zdradz sekret jak Tobie sie udalo przetaktowac grafike bo widze ze masz taka sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Kurde belek jakby to powiedizeć. Nagrałem riva tuner i z wieloma wskazówkami Amrasa ( pozdro :) ) podkręciłem do takich wartości. A patrzyłeś u kogoś innego tą grafę ? Mi to wygląda na wadę fabryczną ale nie jestem do końca pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 FX 5700 to dziwna grafa jest ;) Sam mialem kiedys Prolinka i dzialo mi sie bardzo podobnie ale po przekrzoczeniu pewnej grancicy , bodajze powyzej 470Mhz na rdzeniu juz wynik zaczynal spadac... Ogolnie pamietam tlko tyle , ze maja one jakas blokade przed zbyt wysokim podkrecaniem , ale czytajac wypowiedzi ludzi z zagranicznych forum dziala ono tragicznie i w niczym nie pomaga a wrecz przeszkadza... Jedyna rada na to jest taka , ze trzeba sprawdzic fhój kombinacji i trafic na takie czestotliwosci na , ktorych karta jakby "lapie czestotliwosc" U mnie np. na 460 wynik byl slabszy niz na 425Mhz natomist na 470Mhz juz bylo lepiej LOL :/ Jak dla mnie za duzo bylo babrania z tym i Fx-a sprzedalem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 witam tutaj problem lezy po stronie sterownikow. mialem taka karte i wystarczylo przetaktowac pamiatki o 1 MHz zeby wydajnosc w 3d marku 03 spadala drastycznie z ~3900 na 850:)! ostatnie stery jakie dobrze obslugiwaly ta karte to 56.72 w czasie oczywiscie krecenia (w logiczny sposob nie potrafie tego wytlumaczyc dlaczeg nie idzie krecenie na nowszych sterownikach!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...