Skocz do zawartości
rylko

epox8rda3i

Rekomendowane odpowiedzi

mam epoxa 8rda3i i problemy:

1.kilka razy przy uruchamianiu mialem na wyswietlaczu na plycie C1 czy to wina pamiecie (Elixir 256/400)?

2. niekiedy po wyjsciu z biosa system sie nie uruchamia i na ekranie pojawiaja sie nieregularne postrzepione paski

3. sprawdzilem przez program aida ze agp jst wylaczone pracuje na szybkosci 4x a karta jest na 8x dwie dodatkowe funkcje tez sa wylaczone

Fast-Write i Side Band Addressing jak to powlaczac? karta to (GF4 MX440 128/64)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taka sama plyte glowna i taka sama karte heh, lecz nie mam zadnego z tych objawow o ktorych wspomniales... NIe iwem co oznacza C1, bo nie sprawdzalem w manualu, sam sobie zobacz... jesli cos o pamieciach, to prawdopodobnie masz juz winowajce...

Ale naprawde nie wiem o co chodzi z tymi paskami itd... proc krecony czy cos takiego? moze nie wyrabia zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C1 kiedyś miałem... Komp się nie włączył (bez specjalnego powodu) i wyświetlił się owy błąd, wyjąłem pamieć, włożyłem inną i odpalił, więc chciałem wrócić do mojej normalnej pamięci (hynix) i znowu C1, reset biosu i wszystko wrócilo do normy. Nie wiem co to było i czego wina... Hm fast write przynajmniej u mnie na radeonie normalnie nigdy nie działały - po ich włączaniu komp mi głupiał. Po kupnie tego epoxa jest na odwrót, jak nie włącze FW to komp głupieje a karta w najlepsze sdobie działa z FW (radki z reguły tego nie lubią). Co do Twojej sytuacji to też isę namęczyłem z prawidłowym ustawieniem grafy na tej mobo. Wejdź do biosu i włącz fast writes, zainstaluj sterowniki do chipsetu z płyty którą dostałeś z MB. Na koniec zainstaluj grafikę z najnowszymi sterami bądź orginalnymi z grafiki.

A co do 2. to tak miał mój stary asrock k7s8x kiedy zmieniałem zegar magistrali- nigdy się nie podnosił po wyjściu z biosu :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...