Skocz do zawartości
marek_marks

Problem z nagrywaniem danych w Nero Burning Rom

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem: podczas nagrywania płyty z danymi (filmy, mp3. zdjęcia) przy zamykaniu sesji wyskakuje mi okienko "Zapis Plyty z prędkościa 32x24x16x zakończony niepowodzeniem" a tuz pod nim widnieje napis "Fiksacja plików sie niepowiodła". Co mam z tym fantem zrobić? Mam nagrywarke LG model HL-DT-ST CD-RW GCE-8320B (zapis plyt CD-R max 32x, CD-RW-10x, odczyt 40x), system operacyjny Windows XP Profesional, Nero Burning Rom 6.3.1.17, ASPI v 1.7 Do tej pory zdarzyło mi się to raz i efekt tego był taki, że musialem przinstalowac system. Czy idzie temu w jakiś sposób zapobiec? Z góry dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze z jaką predkością nagrywasz? jak dajesz na max to zmniejsz prędkość.

Po drugie wyprubój Hero z serii 5.

Po trzecie jeżeli masz starą nagrywarke to jest prawdopodobieństwo jej popsucia i czeka cie wymiana (polecam liteon-a) sam osobiście tego nie doświadczyłem ale kumpel tak miał i musiał wymienić na nową.

Co do liteona ja swoją mam już ponad 2 lata i nienarzekam x48 i idzie jak burza. Do tej pory tylko jedną płyte mi zwaliłą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watpie, że to wina nagrywarki (chociaż tego nie wykluczam). Nagrwam przeważnie z prędkością 24x. Mój komp to Pentium 3 866 MgHz/ 320MB Ram/ Samsung 30GB 5200obr/ Riva 32MB M64. Nagrywarke mam już ponad 2,5 roku i do tej pory nie mialem z nią żadnych problemów. Do tej pory problem ten mi się zdarzył raz i niestety potrzebny bylo przeinstalowanie systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie 2,5 roku jak dla nagrywarki LG to spory czas u kumpla co wspominałem tez to nie miało miejsca, aż tu nagle ZONK i nowa potrzebna sprubój jeszcze innych programów do nagrywania może problem leży w oprogramowaniu.

A twój kłopot jest z zwykłymi płytami czy CD-RW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi