Skocz do zawartości
Koziol

Najlepsza karta w kategorii : cena-wydajnosc po O/C (IX-04)

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad zakupem nowej grafy. Jako, ze lubie kupowac sprzet, ktory ma ladny wspolczynnik cena-wydajnosc po O/C a w grafach nie jestem w temacie od dluzszego czasu pytam Was forumowicze o zdanie. Czytalem juz troche topikow, ale wraz z postepujacym spadkiem cen zakup innych kart wydaje sie obiecujacy.

Na razie wacham sie nad R9800se i FX5600 i w tej kategorii cenowej (k.600-700) chcialbym znalesc produkt dla mnie.

Nie straszne mi modyfikacje, pod mlotkiem mialem drutmodingi, olowki, klejenie, laczenie, przecinanie itp :)

Jako, ze nie mam ochoty na szarpanie sie z serwisami wiec meczy mnie temat 9800se 256bit i odblokowywanie potokow. Martwi mnie fakt, ze nie kazda daje sie zmodowac wtedy kasa ugotowana, w gruncie rzeczy slaba 9800se.

Czy da sie w 100% wybrac karte, ktora bedzie na bank chodzic tak jak nalezy po zmodowaniu ? Pomijajac fakt zakupu 256 bitowego 9800se co uważam za oczywiste :P Do chłodzenia mam zamiar użyć Arctic Cooling VGA Silencer rev.3 DHES i od spodniej strony grafy mały wiatraczek.

Proszę pomoc w wyborze, jesli wybor padnie na 9800se reszte dyskusji bede kontynuowal na topiku do tego przeznaczonym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne się.

Mam 7 baniek i upatrzonego R9700, na gwarancji itp. Lepiej te 20 zl dorzucic do 9800se modowalnego + ileśtam za przesyłkę, co pewnie z 50 zł razem wyniesie? Tylko, że z tydzień będę kasę składał - bye bye rozrywki wieczorne :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie dlatego zastanawiam sie, bo w 3miejsckich sklepach maja :

Palit Radeon 9800se 128MB TV-out DVI-out 509 zl

Radeon 9800SE 128MB DDR (256bit), TV&DVI 645 zl

Sapphire Radeon 9800se 128MB TV-out DVI-out 606 zl

kwestia tylko taka, czy 1wsza i 3cia karta sa 256b i czy dadza rade zostac podkrecone ...

W kazdym badz razie 100-150 zl w kieszeni na chlodzonko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o to, że te karty co podałes, które mają 256 bit to na 90% się nie zmodują, poniważ nie dość, że jest małe parwdopdobieństwo tarfienia na karte w pełni modowalna, to jeszcze sklepy selekcjonują karty zanim idą na sprzedać, więc jeśli chcesz moda to lepiej nie ryzykować i kupić np w pcservisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...