Skocz do zawartości
punek

"Logowanie"????

Rekomendowane odpowiedzi

Mam windowsa XP i po włączeniu kompa jak mi sie pulpit pojawia to musze odczekać jakieś 1,5min. Bo jak wezme na ten pasek na dole to klepsydra mi sie pojawia. A na sam koniec rego "logowania" jeszcze mi napęd FDD wyszukje dyskietki 8O . A kumplowi w servisie zrobili tak że nie musi czekać tylko poprostu przez te 1,5 min może wejść na nasze dyski. A na koniec pojawjają mu sie takie komputerki jak do połączenia internetowego a to jest połaczenie sieciowe. Ludzie pomocy Wcześniej jechałem na shitowym ME i nie było tego logowania. Za odpowiedzi z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za podpowiedź już sie odpala w mgniniu oka tylko mam jeszcze dwa pytania.

1)Jak wyłączyć to dziwne tak jakby bootowanie dyskietki jak sie pulpit pokazuje.

2)mojemu kumplowi w serwisie zrobili tak ze mu sie pojawjaja takie dwa komputerki od sieci. Takie same jak sie z netem łączy. Wiecie może jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We właściwościach "Połączenia sieciowe" dla danegop połączenia zaznacz "Pokazuj ikonę kiedy aktywne" (coś koło tego - teraz akurat nie mam XP więc dokładnie niepamiętam - ale poszukaj, napewno we właściwościach połączenia) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyłączyć to dziwne tak jakby bootowanie dyskietki jak sie pulpit pokazuje

Jeśli chodzi oto, że próbuje coś odczytać z dyskietki - to przyczyną będzie prawdopodobnie oprogramowanie antywirusowe. W każdym razie możesz też w biosie ustawić sekwencję logowania jako: HDD (HD0) jako pierwszy. Oraz opcję Floopy Seek na DISABLED.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi