Skocz do zawartości
Rafal_Katowice

W co grac na PIII 450, 196MB, grafika 2MB bez akceleratora?

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie szukam gier, które mają do wyboru tryb hardware/software acceleration.

Pamięta ktos moze jakie fajne gry, które pójdą mi na PIII450, grafika 2MB bez akceleratora?

Fajne gry, czyli cos w stylu Quake2, Extreme Assault, Forsaken. Jakieś grywalne i dynamiczne ale zeby nie wymagały akceleratora. Jakis RaindbowSIX powinien tez chyba pójść, nie? (jezeli tak to jaki?).

Co do wydajności mojego kompa - w quake2 moge spokojnie grać na 800x600 (1024x768 tez pociągnie).

Moze zna ktos stronke gdzie są opisane gry i można sobie je sortować wg np. roku wydania albo "czy potrzebuje akceleratora?"?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko pod Twoją grafę coś znaleźć - Q2, może SOF 1,  może HL,. Spróbuj uzbierać ~50zł. i kup rivę tnt2 32mb i wtedy będziesz miał więcej tytułów do wyboru. Jeśli nie to tylko te tytuły mi przychodzą na myśl.

Problem w tym ze komputer to laptop i sie w nim nie da wymienic grafiki :( Moge liczyć tylko na procesor, bo karta do najszybszych nie nalezy:-) No ale przynajmniej filmy chodzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Incubation.

Poza tym naprawdę nie trudno w dzisiejszych czasach kupić sobie za te ok. 70 zł porzadnego Geforce 2MX czy nawet GTS-a, a za dosłownie kilka piw mozna mieć RIVE TNT więc imho topik bez sensu. Taki komp to nie laptop, rozbuduj go sobie choć tochę :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Incubation.

Poza tym naprawdę nie trudno w dzisiejszych czasach kupić sobie za te ok. 70 zł porzadnego Geforce 2MX czy nawet GTS-a, a za dosłownie kilka piw mozna mieć RIVE TNT więc imho topik bez sensu. Taki komp to nie laptop, rozbuduj go sobie choć tochę :?

przecież napisał że to laptop :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Incubation.

LOL Slayer :lol: . Po prostu brak mi slow, znowu nie czytasz tego co innni pisza i piszesz glupoty :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Incubation.

przecież napisał że to laptop :?
:lol: :lol: :lol:

Ja polecam równiez strategie (RTS) C&C, Tiberian Sun RA, RA2. Z fpp to klasyka Doomy, Wolfstein, Sky Net.

Hospes jak to ci się udało? Pamiętam jak w (RIP) Resecie Ross rozpisywał się jak to PII300 może być mało (+3D), a ja póżniej grałem w miarę dobrze na P200MMX + Voodoo :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zasadzie wszystko sprzed 3 - 4 lat bedzie dzialac bez problemu

ze swojej strony polecam BG 1 ( moze niezbyt dynamiczna ale wciaga jak chodzenie po bagnach , swego czasu po padzie grafiki gralem na 1 Mb S3 trio :) wiec na 100% bedzie dzialac ), HL ( jeden z najlepszych FPP ) , Heros of M&M 3 , starcraft , C&C , Diablo 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi