marcin77 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 wczoraj zakupiłem gf 6800 (nie gt i nie ultra), przetestowałem sobie w doomie 3 i wyszło chyba tak sobie, na 1024x768 high 31fps :( , sprzęt barton 2500, 512 mb ddr, abit nf7-s, dodam że w stery 61.77 chyba, w 3dmark03 wyszło prawie 7900 punktów, dodam że wcześniej miałem ati 9800se soft mod na 9800pro (wyszło :twisted: ), stery usunięte, ale może nie pasi za bardzo :?: , jak myślicie ile powinno być w doomie 3 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 wydaje mi sie ze to cienko jest, cos nie tak masz chyba... fsaa off? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 A formacik byl?? Musi byc formacik:) bo inaczej rozne coda mogą być. Duzo zalezy od proca u mnie podkrecenie samego proca z 2500@3200 daje widocznego kopa w doom3 i innych girkach. a ile masz w doom3 timedemo fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 tylko co, może w ustawieniach cholercia, albo system format c:, ale tydzień temu to samo robiłem pod radeona :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 A formacik byl?? Musi byc formacik:) bo inaczej rozne coda mogą być. Duzo zalezy od proca u mnie podkrecenie samego proca z 2500@3200 daje widocznego kopa w doom3 i innych girkach. a ile masz w doom3 timedemo fps? w timedom w doomie właśnie miałem 30-32 fps na 1024x768 high Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Widze ze jestem slepy :? bo tego wyniku z timedemo nie widzialem 8) to strasznie mało!!! Musisz zrobic formata bo zmieniles grafe z ati na nvidie!!! Ostatnio byj juz podobny problem (slaba wydajnosc 6800GT) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=88598 Raczej tylko format pomoze. No chyba ze masz jakies AA albo anizo powlanczane:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Zrob rzesz formata. ATI ->NV -> format I na odwrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 więc tak podstawa to format, niestety jak tak często zmieniasz gray to musisz robić, druga sprawa masz fajnego procka, płyte, czemu nie kręcisz ? No i ostatnia rzecz to ram, 512 do najnwoszych gierek to troszke mało, przynajmiej 256 jeszcze by się przydało przy okazji: Marcin5611 czemu masz w podpisie wyniki z starej grafy daj nowe, bo prawdopdobnie w najbliższym czasie będe miał taką samą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Zrob format i wtedy podaj wynik . Juz tu byl taki jeden post co kolo plakal jak to GF6800GT jest kijowy bo mial tylko 7k w 3DM03 po formacie wynik skoczyl na ponad 10k , wiec wydaje mi sie ze w twoim przypadku bedzie tak samo tyle , ze przy D3 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 dobra zrobie format i zobaczymy co wyjdzie :D , a tak mi się nie chce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 dobra zrobie format i zobaczymy co wyjdzie :D , a tak mi się nie chce :( ee tam 40min i po bolu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 dobra zrobie format i zobaczymy co wyjdzie :D , a tak mi się nie chce :( ee tam 40min i po bolu :lol: jeszcze w robocie jestem, potem trzeba dojść do domciu, potem rodzinka a potem w nocy mam czas dla siebie :D , savy pozgrywać :), inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły ale trzeba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 To bardzo malo ja na 9600pro 1024x768@high mam 31 fps, rob szybko formacik i pisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 no dobra, po formacie, na forceware 61.77 1024x768 high w doom 3 wyszło 42-43 fps, ciut lepiej ale i tak nie podoba mi się, może jestem zbyt wybredny :lol: , tak przy okazji jakim programem sprawdzić jakie mam pamięci w grafie chodzi o firme i czas dostępu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ith Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 No ja mam w doom'ie 3 16fps przy max ustawieniach ;) jeszcze musze sprawdzic jak sie sprawuje karta po patchu na 1.05 moze bedzie lepiej:) Nie w nikajac w fakt ze mi sie piekielnie grzeje ta karta i chyba mi zagotowuje kompa - potrafi mi sie resetowac... (musze zaladowac inna grafe i sprawdzic czy to nie wina czegos innego). Aquamark 55k okolo, a 3dmark03 prawie 11k (bez podkrecania narazie) PS. Dane mojego kompa na dole ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherix Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 :lol: Ten program masz już zintegrowany :P Nazywa się your all seeing eyes :twisted: Tak na poważnie to sprawdza się po oznaczeniu nadrukowanymi na pamięci(chyba) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 no dobra, po formacie, na forceware 61.77 1024x768 high w doom 3 wyszło 42-43 fps, ciut lepiej ale i tak nie podoba mi się, może jestem zbyt wybredny :lol: , tak przy okazji jakim programem sprawdzić jakie mam pamięci w grafie chodzi o firme i czas dostępu :?: Sprobuj najnowszych Forceware Forceware 65.76 A takiego programu nie znajdziesz raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 No ja mam w doom'ie 3 16fps przy max ustawieniach ;) jeszcze musze sprawdzic jak sie sprawuje karta po patchu na 1.05 moze bedzie lepiej:) Nie w nikajac w fakt ze mi sie piekielnie grzeje ta karta i chyba mi zagotowuje kompa - potrafi mi sie resetowac... (musze zaladowac inna grafe i sprawdzic czy to nie wina czegos innego). Aquamark 55k okolo, a 3dmark03 prawie 11k (bez podkrecania narazie) PS. Dane mojego kompa na dole ;][/quote nie no ja mam zwykłego 6800 nie ultra i nie gt, i teraz wyszło prawie 8000 w 3d 03, ale patrząc na testy na Anandatechu coś mało mi wychodzi i w 03 i doomie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Mysle ze to wina proca A2500 jest za slaby i to z tego powodu a poza tym masz zoptymalizowaną winde? ja na swoim kompie bez o/c antek2500 (fsb333) ram CL2-2-2-6 , radek gpu380 pamiec 600mhz przy ustawieniu 1024x768 ultra high (orginalny config doom) mam 30.5fps na starszej windzie a i w sterach na jakosc:) Podkrec proca chociaz na 3200 i zobacz jak bedzie wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal_9k Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 ja na swoim radku 9800pro i A2500+@3200+ mam w UH(bez AA) przy 1024x768 41,4 fps. Sądzę że musisz rzeczywiście coś popracować nad tym :) Test był powtarzany chyba z 4 razy :) bo za każdym razem strasznie doczytywał 512 ramu tylko :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.26 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 No to ja ise tez pochwale ;p na athlon 2,5 @ (11x180) 2,8 pamieci kingstom 412 ddr cl2,5 3-3-8 gf winfast 6800 gt 1280x1024 high 59,8 :P 3d mark 2003 10000 ale Aqamark mnie wqrza bo tylko 47000 :( moze napiszcie czemu tak malo w aqua mam:> ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 dobra zrobie format i zobaczymy co wyjdzie :D , a tak mi się nie chce :( ee tam 40min i po bolu :lol: 40Min ?! za 40 min to jestem po formacie i mam system skonfigurowany + wszystkie podstawowe programy zainstalowane !! [z 20 ich jest] :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 dobra zrobie format i zobaczymy co wyjdzie :D , a tak mi się nie chce :( ee tam 40min i po bolu :lol: 40Min ?! za 40 min to jestem po formacie i mam system skonfigurowany + wszystkie podstawowe programy zainstalowane !! [z 20 ich jest] :twisted: :twisted: A co myslisz , ze ja napisalem ze format trwa 40min ? LOL No chyba , ze dla ciebie stwierdzenie i "po bolu" oznacza goly system :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 I jak po tym "bólu" cokolwiek przetestwać bez Dx, sterów itp. ? - także nie oznacza - logiczne ? PS. format 30s instalka windy 7min - gotowe do grania itp. Niech zyje Ghost :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 i coś nie bardzo idzie :( , mam 41-42 max po podkręceniu bartka 2500 na 2200Mhz i wyszło 44-45 max fps (mówie cały czas o D III ), albo grafa lipna albo coś kuleje u mnie w kompie, ewentualnie może zasiłka nie wyrabia modecom 300GT, zwisów nie było ale może ma to wpływ :?: dodam że grafika point of view 6800 128mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Jezeli to nie GT to wyniki spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Zrob rzesz formata. ATI ->NV -> format I na odwrot. chyba jednak tak: ATI ->format -> NV lub NV ->format -> ATI :) :) bo jaki jest sens formatować po zainstalowaniu sterów? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 i coś nie bardzo idzie :( , mam 41-42 max po podkręceniu bartka 2500 na 2200Mhz i wyszło 44-45 max fps (mówie cały czas o D III ), albo grafa lipna albo coś kuleje u mnie w kompie, ewentualnie może zasiłka nie wyrabia modecom 300GT, zwisów nie było ale może ma to wpływ :?: dodam że grafika point of view 6800 128mb wcale nie uwazam, zebyś zrobiłdobry zakup :) chyba, ze zamiana nic Cię nie kosztowała: przeciesz ten GF to najsłabsza wersja ze wszystkich 6800 i nie wiele silniejsza niz modowalny i podkręcalny 9800SE. :) przeciez 9800Pro lub XT który uzyskamy po modowaniu 9800SE nie jest wiele słabszy od tego geforca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 dodam że grafika point of view 6800 128mb A grafę masz skręconą,czy nominalne ustawienia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 przeciesz ten GF to najsłabsza wersja ze wszystkich 6800 i nie wiele silniejsza niz modowalny i podkręcalny 9800SE. :) przeciez 9800Pro lub XT który uzyskamy po modowaniu 9800SE nie jest wiele słabszy od tego geforca :) I tu się mylisz. Po pierwsze,poczytaj sobie testy - fakt,w najwyższych rozdziałkach (1600x1200 i z AA/AF włączonym) 6800 dostaje od 9800XT (i czasem od 9800Pro),ale w każdej innej rozdziałce jest znacznie lepszy od wyżej wymienionych kart (czasami również depcze po piętach X800Pro). Ponadto zauważ,że w tej chwili nie ma gry napisanej specjalnie z myślą o 6800 (pomijam Doom'a,który to po prostu jest wydajniejszy na kartach NV z uwagi na wykorzystanie OpenGL'a,który u ATI jest potraktowany po macoszemu), tak więc...poczekasz,a zobaczysz większe rozbieżności w wynikach (i znacznie wyższą wydajność 6800 od wszelkich R3xx i pozostałych modeli NV 5 generacji...). Zresztą,jeden z serwisów (nie pamiętam,czy czasem nie X-Bit labs) przedstawił wstępny test z jakiejś tam alpha S.T.A.L.K.E.R.A. - 6800 zjadła nawet X800Pro :) No ale oczywiście to tylko alpha i nie można jeszcze tego brać na poważnie,ale daje pewne wyobrażenie o wydajności tych kart na tworzonych dopiero grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...