marcin77 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 i coś nie bardzo idzie :( , mam 41-42 max po podkręceniu bartka 2500 na 2200Mhz i wyszło 44-45 max fps (mówie cały czas o D III ), albo grafa lipna albo coś kuleje u mnie w kompie, ewentualnie może zasiłka nie wyrabia modecom 300GT, zwisów nie było ale może ma to wpływ :?: dodam że grafika point of view 6800 128mb wcale nie uwazam, zebyś zrobiłdobry zakup :) chyba, ze zamiana nic Cię nie kosztowała: przeciesz ten GF to najsłabsza wersja ze wszystkich 6800 i nie wiele silniejsza niz modowalny i podkręcalny 9800SE. :) przeciez 9800Pro lub XT który uzyskamy po modowaniu 9800SE nie jest wiele słabszy od tego geforca :) prosze mnie nie rozśmieszać :lol: , wcześniej miałem powercolor 9800se 128mb 256bit 100% softmod i miałem gorsze wyniki, 3dmark 03 4900-5000, doom 3 30-32 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 dodam że grafika point of view 6800 128mb A grafę masz skręconą,czy nominalne ustawienia?? chyba jednak coś mam poprzestawiane http://www.nvitalia.com/recensioni/POV_GF_...ex.php?pagina=6 w tym linku jest test mojej grafy i wychodzi z tego że musz mieć włączone 8XAF, tylko pytanie w ustawieniach zaawansowanych trzeba pozmieniać czy w ustawieniach dooma :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Nie pytałem się o ustawienia jakości grafiki,tylko o to,czy kartę masz podkręconą :) Natomiast co do ustawień filtrowania i AntyAliasingu,to wszystko (w przpadku Doom'a,bo w samej gierce tych "upiększaczy" nie poprzestawiasz) zmieniasz sobie w sterownikach,albo np.Riva Tuner'kiem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 a ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisek Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no dobra, po formacie, na forceware 61.77 1024x768 high w doom 3 wyszło 42-43 fps, ciut lepiej ale i tak nie podoba mi się, może jestem zbyt wybredny :lol: , tak przy okazji jakim programem sprawdzić jakie mam pamięci w grafie chodzi o firme i czas dostępu :?: Ja na podobnej konfiguracji i podobnych ustawieniach + AA4x mam wlasnie 43kl/sek wiec chyba jednak cos nie tak masz ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Zrob rzesz formata. ATI ->NV -> format I na odwrot. chyba jednak tak: ATI ->format -> NV lub NV ->format -> ATI :) :) bo jaki jest sens formatować po zainstalowaniu sterów? :) Pisalem o hardware. Jaki jestsens najpierw formatowac a pozniej wkladac karte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 i coś nie bardzo idzie :( , mam 41-42 max po podkręceniu bartka 2500 na 2200Mhz i wyszło 44-45 max fps (mówie cały czas o D III ), albo grafa lipna albo coś kuleje u mnie w kompie, ewentualnie może zasiłka nie wyrabia modecom 300GT, zwisów nie było ale może ma to wpływ :?: dodam że grafika point of view 6800 128mb wcale nie uwazam, zebyś zrobiłdobry zakup :) chyba, ze zamiana nic Cię nie kosztowała: przeciesz ten GF to najsłabsza wersja ze wszystkich 6800 i nie wiele silniejsza niz modowalny i podkręcalny 9800SE. :) przeciez 9800Pro lub XT który uzyskamy po modowaniu 9800SE nie jest wiele słabszy od tego geforca :) prosze mnie nie rozśmieszać :lol: , wcześniej miałem powercolor 9800se 128mb 256bit 100% softmod i miałem gorsze wyniki, 3dmark 03 4900-5000, doom 3 30-32 fps Kolejny wyznawca okultyzmu 3Dmarków... jaknym patrzyłna 3Dmarki a nie wydajność w grach to zamiast 9800Pro bym 5900XT kupił ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 przeciesz ten GF to najsłabsza wersja ze wszystkich 6800 i nie wiele silniejsza niz modowalny i podkręcalny 9800SE. :) przeciez 9800Pro lub XT który uzyskamy po modowaniu 9800SE nie jest wiele słabszy od tego geforca :) I tu się mylisz. Po pierwsze,poczytaj sobie testy - fakt,w najwyższych rozdziałkach (1600x1200 i z AA/AF włączonym) 6800 dostaje od 9800XT (i czasem od 9800Pro),ale w każdej innej rozdziałce jest znacznie lepszy od wyżej wymienionych kart (czasami również depcze po piętach X800Pro). Ponadto zauważ,że w tej chwili nie ma gry napisanej specjalnie z myślą o 6800 (pomijam Doom'a,który to po prostu jest wydajniejszy na kartach NV z uwagi na wykorzystanie OpenGL'a,który u ATI jest potraktowany po macoszemu), tak więc...poczekasz,a zobaczysz większe rozbieżności w wynikach (i znacznie wyższą wydajność 6800 od wszelkich R3xx i pozostałych modeli NV 5 generacji...). Zresztą,jeden z serwisów (nie pamiętam,czy czasem nie X-Bit labs) przedstawił wstępny test z jakiejś tam alpha S.T.A.L.K.E.R.A. - 6800 zjadła nawet X800Pro :) No ale oczywiście to tylko alpha i nie można jeszcze tego brać na poważnie,ale daje pewne wyobrażenie o wydajności tych kart na tworzonych dopiero grach. moze i masz racje tylko, jeśłi chcęw coś grać to gram w najwyższych mozliwych ustawieniach na jakie pozwala mój monitor :) a ten który używam do grania od czasu do czasu (19'' Eizo) daje dyzo powyzej 1600x1200 .... a im lepszy obraz tym fajniej gra siew gierkę :) poza tym nie wyobrazam sobie gry na 19'' CRT albo większym w rozdziałce mniejszej niz 1600x1200 bo w takim razie po co mi taki duzy monitor? jak uzywasz 17 i rozdziałki 1024x768 to sobie kupuj geforce'a 6800 albo nawet wersję LE - twój wybór ... jak dla mnie i dla mojego monitora jest to karta za słaba i nie warta zeby na nią zamieniać radka 9800SE w pełni modowalnego i doskonale podkręcalnego do wartosci 9800XT a nawet troszke wiecej :) jeśłli miałbym zmieniac to minimum na GF 6800 GT bo dopiero ta karta daje zauważalnie większego kopa w rozdziałce jaką używam ... a poza tym uwazam ze i tak nie ma sensu płacic za kartę cenę większą minimum 3 krotnie od ceny karty juz posiadanej uzyskujac w zamian za to wzrost wydajności najwyzej "kilkadziesiat"% i to w ogromnych bólach :) gdzie tu logika? cena rośnie o minimum 250% jak nie wiecej? (9800Se moj kosztował mnie ok 700 zł z wypasionym chłodzeniem, w dodatku jest to wersja All-in-wonder Herculesa a najnowszy 6800 Gt kosztuje pewnie sporo powyzej 3krotnosci tej sumy) a wydajność o ledwie kilkadziesiat % wyższa ... ja mówiedziękuje, mówię tez - zmienie ale dopiero na karte dajacą mi realny wzrost wydajności minimum 100% albo i wiecej :) poprostu wg. mnie poniesione koszty powinny bycwprostproporcjonalne do uzyskanych efektów bo inaczej jest to zamiana siekierki na kijek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 i coś nie bardzo idzie :( , mam 41-42 max po podkręceniu bartka 2500 na 2200Mhz i wyszło 44-45 max fps (mówie cały czas o D III ), albo grafa lipna albo coś kuleje u mnie w kompie, ewentualnie może zasiłka nie wyrabia modecom 300GT, zwisów nie było ale może ma to wpływ :?: dodam że grafika point of view 6800 128mb wcale nie uwazam, zebyś zrobiłdobry zakup :) chyba, ze zamiana nic Cię nie kosztowała: przeciesz ten GF to najsłabsza wersja ze wszystkich 6800 i nie wiele silniejsza niz modowalny i podkręcalny 9800SE. :) przeciez 9800Pro lub XT który uzyskamy po modowaniu 9800SE nie jest wiele słabszy od tego geforca :) prosze mnie nie rozśmieszać :lol: , wcześniej miałem powercolor 9800se 128mb 256bit 100% softmod i miałem gorsze wyniki, 3dmark 03 4900-5000, doom 3 30-32 fps a napewno były one tyle % gorsze ile ta karta jest tańsza od geforcea? bo ja swoją Radka 9800SE Hercules All-in-wonder kupiłem za 700 zł w dodatku z doskonale zmodyfikowanym chłodzeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Zrob rzesz formata. ATI ->NV -> format I na odwrot. chyba jednak tak: ATI ->format -> NV lub NV ->format -> ATI :) :) bo jaki jest sens formatować po zainstalowaniu sterów? :) Pisalem o hardware. Jaki jestsens najpierw formatowac a pozniej wkladac karte ? wyjmujesz starą kartę, formatyjesz partycję C:, wkładasz nowa kartę instalujesz system kóry wykrywa Twoją jako standargowa kartę graficzną i daje jej standardowe sterowniki a po wszystkim instalujesz jej włąsne :) o to mi chodziło :) z tego co Ty pisałeś zrozumiałem, że mam zrobić tak: usówam sterowniki starej karty i wyjmuję ją, uwkładam nową i instaluje jej sterowniki, robię formata albo wyjmuję starą kartę, instaluje system, wkładam starą i robięformata :) trochę bez sensu formatowac partycję systemową albo po juz zainstalowaniu sterowników na starym systemie bez reinstalki albo na świezo załozonym systemie z nowymi sterownikami :) w tan sposób można by było sobie tak formatować do usranej śmierci :) i tak trzebaby było znów instalować system :) 2 raz :) Twoje pytanie: Jaki jestsens najpierw formatowac a pozniej wkladac karte ? Moja odpowiedź: format mozesz zrobic kiedy chcesz bo i tak bedzie goła partycja bez niczego, poza tym najpierw musisz usunąć jedną kartę z systemu zanim włozysz drugą a najszybciej sue usówa cokolwiek formatujac partycję c: dlatego formatujesz, wyłaczasz komputer, wkładasz kartę nową, właczasz, instalujesz system, dodaje ci kartęjako standardowa i potem instalujesz stry ... no chyba ze hccesz wsadzic kartę i ja zainstalować na nowo razem z nowym systemem a potem wszystko znów sformatować? :) i robic robotę znów od początku :) a tak właściwie to my siechyba poprostu źle zrozumieliśmy .. każdy z nas wie, ze formata robi sieprzed zainstalowaniem systemu a nie po bo to byłoby bez sensu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 mr gizmo tyle siedzis zna forum ale regulaminu nie przestrzegasz, po co tyle postow pod rzad jak mozna to bylo w jednym umiescic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 tak lukas666 i powiedz mi kto by się połapał w jednym poście, który ma 50 cm? myślę, ze zwazywszy na dopadajaca mnie od czasu do czasu "mętność" w próbowaniu wyjaśnienia tego co mam na myśli :) i teraz niektórzy nie wiedzą za bardzo o co mi chodzi? :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Hmm,dziwne te rozbieznosci w wynikach. Ja mam ~10000 w 3DMarku i ~59000 w Aquamarku. Karty mamy podobne,wiec chyba Aquamark lubi Intele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 a ja mam 19 fps w timedemo. moj config: sapphire 9800se@non-pro(8 potokow, 325/580), p4 2,8, plyta intela d845gerg2, 512 MB RAM 333. czy taki powinien byc ten wynik? jesli nie, to czemu jets taki maly? czy przyczyna moze byc zasilacz(300 W noname)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...