Skocz do zawartości
tumeks

Czy to zasilka ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie mam taki dziewny problem gdy mam wlaczonego windowsa po pewnym czasie zawiesza mi sie komp i jak go uruchamiam ponownie komp nie widzi dysku :(. Musze wylaczyc kompa na jakies 5 min i pozniej dopiero chodzi. A jak w kompie nie mam DVDROM;u to wszytko jest w porzadku kompa zostawiłem na 2 0 min wlaczonego i z obciazeniem 100% i wszytko dobrze(oczywiscie jak wylaczyłem z pradu DVD). MOże to być wina zasialcza czy moze czegos innego?

Napięcia:

Według MSI PCAlert4:

Vcore: 1.63 - 1.65 - 1.70 - 1.73 i tak skacze

3.3V: 3.26

5V: 4.95

12V: 11.45 - 11.52

Według SpeedFana:

VcoreA:1.66

VcoreB:1.78

3.3V: 3.26

5V: 4.97

12V: 11.67

-12V: -11.79

-5V: 5.00

5VSB: 5,51

VBAT: 2,98

Temp są w porządku proc w stresie 53C normal 49 chipset 33.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim ja kupie ten zasialcz to minie miesiacz :P bo skas trzeba kase miec :P a narazie kicha ;/ na 14- latka to nei ma gdzie zarobic chyba ze ktos by chciał stronke www :P za zasialke albo kase :P za 150 zł lay i oskryptowanie(php).

Dobra tearz którego szefa <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>:

1. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11083

2. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6626

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze zmieżył te napięcia miernikiem, bo np. moja płyta podaje napięcia (mieżone pod obciążeniem) -,+ 10% inne niż miernik.

Innym problemem moze być konflikt użądzeń. Moja nagrywarka nie działała jak była podpięta na jednej magistrali z DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi