Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o CD-ROMie Micro-Stara X52 z MEdia Marktu za 89 zeta.

Wiem, że to może być jakaś totalna tandeta, ale qmplowi padł jego Creative 52x, a nie ma zbytnio sianka - a CDeka potrzebuje bardzo!!!

Polecić mu to, czy ma go olać totalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam jakies szczescie

mam LG 48x ponad rok , sporo ponad rok...

w miare mocno eksploatowany.....zwlaszcza ostatnio jak zmienilem HDD

oczywiscie po ok 0,5 roku zaczelo sie cos dziac niedobrego

rozkrecilem ......wyczyscilem.......nasmarowalem "ślimaczka" ktory porusza laserem i wałki po ktorych jezdzi cala glowica i od tamtej pory dziala jak nowka i zadnych wpadek nie mial

jednym z mankamentow LG ktory zauwazylem to dosc duze wibracje podczas pracy

i na ślimaczku "od silnika krokowego ktory porusza calym laserem "

jest penisowej jakosci smar ktory pod wplywem czasu i temperatury (znika) wysycha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój LGx52 chodził wolniej od x40 , którą miałem w nagrywarce tej samej firmy ... jak widać LG TO NIEZŁY SHIT :!: (jednak ten LG 16/10/40 całkiem dobrze się sprawuje , jednak już ten cd-rom to mnie zagioł totalnie 8O )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie sprawuje ASUS x 52 , ma go ktos ?

Witam

W serwisach ten naped ma bardzo dobra opinie.. Ma go jeden z moich Kolegow, i porownuje spokojnie do Teac`a 52x, co jest chyba komplementem.. :-)

--

Pozdrawiam

Jezeli jest porownywalny z Teacem, to spox, wiecej mi nie trzeba :)

Thx za info :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jestem ciekaw jak działa ten MSI 52x

ciekawe jak sobie poradzili bo to w sumie podobnie jak ASUS robił mobo a potem wszedł na rynek z napędami CD i nawe niżle mu sie powodzi ja mam 34x ASUS i dziala do dzis a ma juz chyba ze 3 lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teac 52x cud malina

jezeli chodzi o LG do 48X jeszcze byly wmiare za swoja cene ale 52x potrafi nawet plyte potrzaskac a Micro-Stara X52 nieznam ale bym sie mocno zastanawial zeby to kupic a nawet jakbym kupil to bym staral sie jakos predkosc obnizyc bo cholera wie czy plyty nie polamie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o CD-ROMie Micro-Stara X52 z MEdia Marktu za 89 zeta.

Wiem, że to może być jakaś totalna tandeta, ale qmplowi padł jego Creative 52x, a nie ma zbytnio sianka - a CDeka potrzebuje bardzo!!!

Polecić mu to, czy ma go olać totalnie

Zdecydowanie polecić - kumpel kupił ponad miesiąc temu i jest bardzo zadowolony - cichy, z niezłą korekcją błędów - i ta cena :)) nie wiem skąd je mają ale pamiętam że w Actionie kosztowały podobnie ale netto w hurcie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie LG52 mi eksplodował... przednia szufladka trafiła muchę w locie a kawałki płyty latały po całym pokoju...

TEACa 52 kupiłem bo mieli w sklepie tylko to, albo kolejnego LG52... grzecznie podziękowałem i wziąłem TEACa.

Jak na razie nie mam zastrzeżeń śmiga cichutko i szybciutko... no ale obadamy za pare dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie LG52 mi eksplodował... przednia szufladka trafiła muchę w locie a kawałki płyty latały po całym pokoju...

Tą muchą mnie naprawdę rozbawięś :lol: fajne :D

A tak na poważnie to nie widzę sensu napendów szybszych jak 40x (choć sam mam 52x ale tylko dlatego że go dostałem)

Jakikolwiek CD-ROM, nawet "no name", byleby obslugiwal UDMA-2, chyba, ze chcemy go uzywac w MS-DOS .. (LG niestety, nie spelnia tego warunku  ). Taka jest moja opinia..

Tylko po co :?: Jak widać niektórzy lubią "cyferki" zeby było więcej choć i tak nie ma to żadnego wpływu na wydajność :x wystarczy tylko obsługa MultiWord DMA-2 w Windows zeby procka nie obciążać a to mają już starenkie CD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jestem ciekaw jak działa ten MSI 52x 

ciekawe jak sobie poradzili bo to w sumie podobnie jak ASUS robił mobo a potem wszedł na rynek z napędami CD i nawe niżle mu sie powodzi ja mam 34x ASUS i dziala do dzis a ma juz chyba ze 3 lata

kolega poszedl do sklepoo i kopil tego msi 52x starczyl moo tylko na wakacje i jush nie czytal we wrzesniu plyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qmpel kupil LG 52x rozjabał mu juz 3 cd, ale chodzi nadal :), udalo mi sie go naprawic :), szufladka nie chodzi ale to nic :). inny qmpel ma Creative 48X i jest o niebo lepszy od LG, chociaz tez mu rozjablo jedną, ale to przez niego bo wlozyl pekenito CD. osobscie mam LG 32x i jestem Happy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale najlepsze jest zarazem najdroższe... o ile mnie pamięc nie myli to Teac 52x kosztuje 170zł, a Asus 52x 140zł....

LG kosztuje 99zł. Ja mam już od prawie roku LG i jestem z niego zadowolony, jak dotychczas mnie nie zawiódł, nic nie wybuchło, nic nie zeżarło.

Owszem, parę razy przez ten rok zdarzyły się jakieś niespodzianki (raz kopiowałem płytę i się zatrzymał, drugi raz wywalił błędy w odczycie).

Troszkę za długo sie już rozpędza i chętnie wymieniłbym go na coś.

Patrzyłem przychylnie na tego Asusa, ale również na Lite-On'a (pasowałby mi do nagrywarki :)) ), jak z cenami? Ktoś może coś miłego o nim powiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teac,i jeszcze raz Teac ,mam x40 już 3lata i chodzi super,z napędów 

obecnych na rynku chyba najlepsze to Asus x52 i.... Teac 52.

tiaaa, mam teaca 52 i nie czyta plyt, wiesza sie, film potrafi kopiowac 60 min (plyta nie jest porysowana ani nic takiego) .........chybaze mam jakis bubel :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...