a225 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Witam... przeprowadziłem sie do babci na LSM'y ( Lublin ) i chcę sobie założyć stałe łącze... czy jakakolwiek firma ma tam kabelki ? Byłem już w wielu miejscach i nikt tam nie zakłada internetu... jedna z ważniejszych dzielnic i nie ma stałego łącza :/ Ktoś zna jakąś firme która mogłaby mi pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Witam... przeprowadziłem sie do babci na LSM'y ( Lublin ) i chcę sobie założyć stałe łącze... czy jakakolwiek firma ma tam kabelki ? Byłem już w wielu miejscach i nikt tam nie zakłada internetu... jedna z ważniejszych dzielnic i nie ma stałego łącza :/ Ktoś zna jakąś firme która mogłaby mi pomóc ? podaj gdzie mieszaksz ot ci powiem od tego roku startuje tam firma PRONET z ąłczem LUBMANOWSKIM 55zł za miesiac i masz 10Mbit/s !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bez jaj 10Mbit/s !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a225 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ulica Irydiona 6 ( mieszkania nie podam :P chyba że musze :) Mówisz że od tego roku ? Tzn. jeszcze w 2004 ?!?! Skąd wiesz i możesz mi udzielić dokładniejszych informacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ulica Irydiona 6 ( mieszkania nie podam :P chyba że musze :) Mówisz że od tego roku ? Tzn. jeszcze w 2004 ?!?! Skąd wiesz i możesz mi udzielić dokładniejszych informacji ? na skrzetuskiego mieszka wujek i rok temu kazalem mu sie dowiedziec bo chcial neta to pronet mowil ze moze w tym roku, a teraz dostali zgode od administracji i okablowali juz caly blok ,switche juz sa , lada dzien lada tydzien bedzie net zadzwon i sie dowiedz - 526-76-23 biuro pronetu, zcynne chyba do 17:00 wiec dzwon jutro a i od 13 do 14 maja przerwe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a225 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 A może jakiś adres mają? Zadzwonie napewno! :) Może jakiś adres firmy ? Wybrałbym sie jutro po szkole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ja jestem w pronecie i niegadaj ze 10mb :D na LSM glownie jest kablowka :( Pronet wchodzi ale nienastwaiaj sie na super jazde. Jesli dostaniesz dobre proxy to bedzie (np. z Gamershell ciagne bez proxy 40-50 kb/s z proxy 800-900kb/s sam widzisz jaka roznica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a225 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 O świetnie! Ja potrzebuje neta jak najszybciej. Możesz mi podać jakiś adres kontaktowy ? będe zadowolony nawet z 16 kb/s :D Przynajmniej narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 A może jakiś adres mają? Zadzwonie napewno! :) Może jakiś adres firmy ? Wybrałbym sie jutro po szkole :) to kawalek sie przejdziesz tu cennik i dowod na 10Mbit/s 128 kbit/s - 10 Mbit/s 250zł instlacja-(ja placilem kiedys 400zł czy nawet 450 :/) / 55zł/miesiac http://www.pronet.lublin.pl/cennik.html ul.Turkusowa 20 20-572 Lublin na ich stronie masz cale info jakieog potrzebujesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ja jestem w pronecie i niegadaj ze 10mb :D na LSM glownie jest kablowka :( Pronet wchodzi ale nienastwaiaj sie na super jazde. Jesli dostaniesz dobre proxy to bedzie (np. z Gamershell ciagne bez proxy 40-50 kb/s z proxy 800-900kb/s sam widzisz jaka roznica :) dobre proxy ? proxy sam sobie wybierasz a najlepsze : w3cache.lublin.pl 3128 strony ładuja sie zawaliscie szybko Tweak.pl/ wp/onet i inne znane bzdety w 1sekunde(czasami troche dluzej) z gamershell czy nvidi leci 800-900kB/s a to jest 10Mbit/ (10 mega bitów/s) ma ktos lepsze i tańsze łącze z ludzi np na Tweaku ? nikt ! z dc++ transferki po 800kB/s a czesto po 2MB/s czy 8Mb/s - czemu tyle ? bo w lublinie ok 1000 osob albo i wiecej ma pronet a wszystko jest spiete w 1 sieć - hub lubelski z kazdej storny jakiej by nie ciagnac ktora dysponuje szybkim łączem mozna ciagnac 1,1MB/s ( odpalasz w 10 sesjach plik flashgetem i looz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a225 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Już dzwoniłem, narazie na mojej ulicy nie oferują internetu :( Kazali się zgłosić za kilka miesięcy:( Kurcze mam problem... może znacie kogoś innego kto oferuje na LSM'ach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Już dzwoniłem, narazie na mojej ulicy nie oferują internetu :( Kazali się zgłosić za kilka miesięcy:( Kurcze mam problem... może znacie kogoś innego kto oferuje na LSM'ach ? ta kablowka.... za 80 czy 90zł masz max 15kB/s :lol: :lol: :lol: czekaj na PRONET bo to wypas sieć 8) albo neostrada za 70zł 128kbit/s czyli 15kB/s max . i ograniczenie do 5GB na miesiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Gosciu niegadaj ze 10mb/s ze stron hahaha bo tak sie sklada ze akurat pracowalem w Pronecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a225 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Nie no 80 zl to nie ma sensu płacić...Neo to te 5 GB to totalny shit :P Pytanie teraz kiedy pronet mi to załączy :( Ja chce neta:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Gosciu niegadaj ze 10mb/s ze stron hahaha bo tak sie sklada ze akurat pracowalem w Pronecie :D nie wiem jak ty tam pracowales i co robiles ale wiem ze tam tłumoki pracuja teraz ;) co niektorzy :] nie 10mb tylko 10Mb/s a to jest 10 mega bitów !!! nie bajtów ! 1 bajt = 8bitów 10Mb/s = 10 000 : 8 = 1250kB/s (kilo bajtów) = 1,25MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 zwrociliscie uwage ze jest napisane: Przepustowość 128 kbit/s - 10 Mbit/s czyli gwarantowany transfer to 16KB/s a ze moze byc wiekszy to inna sprawa co do samej firmy to moge powiedziec ze server gier (Q3,UT, MoH) jaki postawila dziala super - szybko i sprawnie :!: wiec pozostaje Ci kablowka albo TPSA :( - najlepiej znajdz kilku chetnych na DSL'a :wink: i po co bylo sie wyprowadzac do babci :P - w sumie to dobrze bo nie bedziesz mi lacza zatykal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 zwrociliscie uwage ze jest napisane: Przepustowość 128 kbit/s - 10 Mbit/s czyli gwarantowany transfer to 16KB/s a ze moze byc wiekszy to inna sprawa Przepustowość 128 kbit/s - 10 Mbit/s tak w zalerznosci od obciazenia i od tego ile osob w danej chwili siedzi ale nigdy w zyciu nie spada poniżej 2Mbit/s a 10Mbit/s spokojnie praktycznie zawsze mozna wyciagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 sciągałęm przed chwilą sobie patcha do doma to zapodam przykładowy transfer jaki miałem teraz : Kliknij na obrazek a powiekszy sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 sciągałęm przed chwilą sobie patcha do doma to zapodam przykładowy transfer jaki miałem teraz : Kliknij na obrazek a powiekszy sie :D cos obrazeczek Ci nie dziala :P a co do transferow to ja na DSL 1Mb/s sciagalem kiedys ponad 200KB/s i jak to sie ma do lacza :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 cos obrazeczek Ci nie dziala :P bo serwer kumpla nie dziala cos:? 200kB/s to mam na sniadanie ;) a na screenie jest transfer 500kB/s z kawalkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 już skrin jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a225 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Oni mówią że najwcześniej za 2 miechy jednak wątpią aby zdążyli w 3 :( A tak teraz, na szybko lecz mimo wszystko nie drogo nie ma innej drogi założenia tam neta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...