Skocz do zawartości
a225

Lubelski LSM - czy jest jakakolwiek szansa ? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... przeprowadziłem sie do babci na LSM'y ( Lublin ) i chcę sobie założyć stałe łącze... czy jakakolwiek firma ma tam kabelki ? Byłem już w wielu miejscach i nikt tam nie zakłada internetu... jedna z ważniejszych dzielnic i nie ma stałego łącza :/ Ktoś zna jakąś firme która mogłaby mi pomóc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam... przeprowadziłem sie do babci na LSM'y ( Lublin ) i chcę sobie założyć stałe łącze... czy jakakolwiek firma ma tam kabelki ? Byłem już w wielu miejscach i nikt tam nie zakłada internetu... jedna z ważniejszych dzielnic i nie ma stałego łącza :/ Ktoś zna jakąś firme która mogłaby mi pomóc ?

podaj gdzie mieszaksz ot ci powiem od tego roku startuje tam firma PRONET z ąłczem LUBMANOWSKIM 55zł za miesiac i masz 10Mbit/s !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bez jaj 10Mbit/s !!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulica Irydiona 6 ( mieszkania nie podam :P chyba że musze :) Mówisz że od tego roku ? Tzn. jeszcze w 2004 ?!?! Skąd wiesz i możesz mi udzielić dokładniejszych informacji ?

na skrzetuskiego mieszka wujek i rok temu kazalem mu sie dowiedziec bo chcial neta to pronet mowil ze moze w tym roku, a teraz dostali zgode od administracji i okablowali juz caly blok ,switche juz sa , lada dzien lada tydzien bedzie net

zadzwon i sie dowiedz - 526-76-23 biuro pronetu, zcynne chyba do 17:00 wiec dzwon jutro a i od 13 do 14 maja przerwe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem w pronecie i niegadaj ze 10mb :D na LSM glownie jest kablowka :( Pronet wchodzi ale nienastwaiaj sie na super jazde. Jesli dostaniesz dobre proxy to bedzie (np. z Gamershell ciagne bez proxy 40-50 kb/s z proxy 800-900kb/s sam widzisz jaka roznica :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakiś adres mają? Zadzwonie napewno! :)

Może jakiś adres firmy ? Wybrałbym sie jutro po szkole :)

to kawalek sie przejdziesz

tu cennik i dowod na 10Mbit/s

128 kbit/s - 10 Mbit/s 250zł instlacja-(ja placilem kiedys 400zł czy nawet 450 :/) / 55zł/miesiac

http://www.pronet.lublin.pl/cennik.html

ul.Turkusowa 20

20-572 Lublin

na ich stronie masz cale info jakieog potrzebujesz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem w pronecie i niegadaj ze 10mb :D na LSM glownie jest kablowka :( Pronet wchodzi ale nienastwaiaj sie na super jazde. Jesli dostaniesz dobre proxy to bedzie (np. z Gamershell ciagne bez proxy 40-50 kb/s z proxy   800-900kb/s sam widzisz jaka roznica :)

dobre proxy ? proxy sam sobie wybierasz a najlepsze :

w3cache.lublin.pl 3128

strony ładuja sie zawaliscie szybko Tweak.pl/ wp/onet i inne znane bzdety w 1sekunde(czasami troche dluzej)

z gamershell czy nvidi leci 800-900kB/s a to jest 10Mbit/ (10 mega bitów/s)

ma ktos lepsze i tańsze łącze z ludzi np na Tweaku ? nikt !

z dc++ transferki po 800kB/s a czesto po 2MB/s czy 8Mb/s - czemu tyle ? bo w lublinie ok 1000 osob albo i wiecej ma pronet a wszystko jest spiete w 1 sieć - hub lubelski

z kazdej storny jakiej by nie ciagnac ktora dysponuje szybkim łączem mozna ciagnac 1,1MB/s ( odpalasz w 10 sesjach plik flashgetem i looz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dzwoniłem, narazie na mojej ulicy nie oferują internetu :( Kazali się zgłosić za kilka miesięcy:( Kurcze mam problem... może znacie kogoś innego kto oferuje na LSM'ach ?

ta kablowka.... za 80 czy 90zł masz max 15kB/s :lol: :lol: :lol:

czekaj na PRONET bo to wypas sieć 8)

albo neostrada za 70zł 128kbit/s czyli 15kB/s max . i ograniczenie do 5GB na miesiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gosciu niegadaj ze 10mb/s ze stron hahaha bo tak sie sklada ze akurat pracowalem w Pronecie :D

nie wiem jak ty tam pracowales i co robiles ale wiem ze tam tłumoki pracuja teraz ;) co niektorzy :]

nie 10mb tylko 10Mb/s a to jest 10 mega bitów !!! nie bajtów !

1 bajt = 8bitów

10Mb/s = 10 000 : 8 = 1250kB/s (kilo bajtów) = 1,25MB/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwrociliscie uwage ze jest napisane: Przepustowość 128 kbit/s - 10 Mbit/s czyli gwarantowany transfer to 16KB/s a ze moze byc wiekszy to inna sprawa

co do samej firmy to moge powiedziec ze server gier (Q3,UT, MoH) jaki postawila dziala super - szybko i sprawnie :!:

wiec pozostaje Ci kablowka albo TPSA :( - najlepiej znajdz kilku chetnych na DSL'a :wink:

i po co bylo sie wyprowadzac do babci :P - w sumie to dobrze bo nie bedziesz mi lacza zatykal :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwrociliscie uwage ze jest napisane: Przepustowość 128 kbit/s - 10 Mbit/s czyli gwarantowany transfer to 16KB/s a ze moze byc wiekszy to inna sprawa

Przepustowość 128 kbit/s - 10 Mbit/s

tak w zalerznosci od obciazenia i od tego ile osob w danej chwili siedzi ale nigdy w zyciu nie spada poniżej 2Mbit/s a 10Mbit/s spokojnie praktycznie zawsze mozna wyciagnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciągałęm przed chwilą sobie patcha do doma to zapodam przykładowy transfer jaki miałem teraz :

Dołączona grafika

Kliknij na obrazek a powiekszy sie :D

cos obrazeczek Ci nie dziala :P

a co do transferow to ja na DSL 1Mb/s sciagalem kiedys ponad 200KB/s i jak to sie ma do lacza :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi