Skocz do zawartości
CaiN_

zasilacz Mercury albo...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

potrzebuje zasilacza i wypatrzylem sobie Mercury 400W (tutaj mozna naklejke obejrzec)..

jako ze jestem raczej niedoswiadczony w takich rzeczach to mam 2 pytania.. po pierwsze czy ten zasilacz obsluzy plyte i procka AMD (bo jest na nim oznaczenie ze jest pod P4 :/ ).. i jesli tak to czy oplaca sie taki zasiacz kupowac..

jesli nie to co powinienem kupic (zeby bylo ciche, wydajne i niedrogie :] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ten zasilacz będzie miał 200W to będzie dobrze. Miałem w dłoniach to cudo myśli technicznej i wygląda gorzej niż codeshit. Parametry na naklejce wymyślili spece od marketingu, bo inżynierowie mają powazny problem do rozgryzienia: Jak wymontować kolejny element z pcb, zeby zasilacz jezcze działał. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to cudo techniki - Mercury 400W powiem tylko jedno - trzymać się od tego zdaleka!!! Kupiłem miesiąc temu(stara zasiłka się spaliła) i żałuje... czeka mnie wymiana na inny zasilacz z dwóch powodów:

- nie trzyma napięć, skaczą + 5V = +4,87, a +12V to +12,71,

- jeśli komp nie jest włączony przez dłuższy czas to przy starcie wydaje dziwne dźwięki - trwają one ok. 10s (wprawdopodonie buczą wentylatory przez zbyt wysokie napięcie +12V).

Obecnie zastanawiam się nad wymianą na inny zasilacz - w ramach gwarancji, albo dopłace do sławnego chieftec'a 360W albo zakupie tańszego od chieftec'a - modecom'a, który cieszy się dobra opinią nawet lepszą od chieftec'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi