CaiN_ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Witam potrzebuje zasilacza i wypatrzylem sobie Mercury 400W (tutaj mozna naklejke obejrzec).. jako ze jestem raczej niedoswiadczony w takich rzeczach to mam 2 pytania.. po pierwsze czy ten zasilacz obsluzy plyte i procka AMD (bo jest na nim oznaczenie ze jest pod P4 :/ ).. i jesli tak to czy oplaca sie taki zasiacz kupowac.. jesli nie to co powinienem kupic (zeby bylo ciche, wydajne i niedrogie :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Podaj najpierw swoj konfig i ile masz $ na zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaiN_ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 plyta Gigabyte GA-7N400 Pro2, procesor Athlon 2700+ kasy mam okolo 100zl (no ostatecznie moze byc jakis wypasiony za 150) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Jako ze twoja plyta zasila procka z lini 12 V to zasilacz powinien miec mocna ta linie. Z najtanszych i dobrych to CHIEFTEC GPS-350BB-101L za 166 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 sp1mta: a jak zmierzyłes te rzekomo słabą filtracje zasilania - językiem ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Jak ten zasilacz będzie miał 200W to będzie dobrze. Miałem w dłoniach to cudo myśli technicznej i wygląda gorzej niż codeshit. Parametry na naklejce wymyślili spece od marketingu, bo inżynierowie mają powazny problem do rozgryzienia: Jak wymontować kolejny element z pcb, zeby zasilacz jezcze działał. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaiN_ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no dobra wiec mercury zostal zbesztany z gory na dol :D w takim razie co powinienem kupic?? tak jak mowilem.. w okolicach 100zl, zeby byl jak najcichszy i jak najwydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no dobra wiec mercury zostal zbesztany z gory na dol :D w takim razie co powinienem kupic?? tak jak mowilem.. w okolicach 100zl, zeby byl jak najcichszy i jak najwydajniejszy modecom 300gtf :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 sp1mta: a jak sie ma sprawa z Epoxem 8RDA+ albo innym na nForce2- sprawdzales moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Mam to cudo techniki - Mercury 400W powiem tylko jedno - trzymać się od tego zdaleka!!! Kupiłem miesiąc temu(stara zasiłka się spaliła) i żałuje... czeka mnie wymiana na inny zasilacz z dwóch powodów: - nie trzyma napięć, skaczą + 5V = +4,87, a +12V to +12,71, - jeśli komp nie jest włączony przez dłuższy czas to przy starcie wydaje dziwne dźwięki - trwają one ok. 10s (wprawdopodonie buczą wentylatory przez zbyt wysokie napięcie +12V). Obecnie zastanawiam się nad wymianą na inny zasilacz - w ramach gwarancji, albo dopłace do sławnego chieftec'a 360W albo zakupie tańszego od chieftec'a - modecom'a, który cieszy się dobra opinią nawet lepszą od chieftec'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...