Skocz do zawartości
Kwiecień

Problem z radiówkÄ…

Rekomendowane odpowiedzi

Przez ostatni miesiąc mam, a raczej mój provider ma problem z internetem. Odbieram go niestety (??) drogą radiową. Od miesiąca internet nonstop przerywa :/ Puszczam pingi na bramkę i wszystkie idą ale gdy puszczę je na telekomunikacja.pl w momencie przerwania internetu pisze "Upłynął limit czasu żądania" :/ Co to może być ?? Czyżby przeciążone łącze ?? Ale gdy wszystko zacznie chodzić (przerwa trwa 30s) to śmiga aż miło (średni download ~50kb/s) więc to moim zdaniem nie jest wina przeciążenia :/ HELP bo mnie już szlak trafia a koleś tłumaczy się cały czas czymś innym. Gdybym tylko miał możliwość założenia NEO+... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tesh mam radiowe i tesh mam ciągłe problemy :| Mam miec 128kbit/s, ale czasami max mam 2kilo a czasami wogóle. A gdy zacznie ładnie mi ściagac np. w flashget to gdy chce stronki włączyc to całe wieki mijają nawet gdy mam pause daną w flashu. Tak samo z gierkami. Ściaganie idzie piknie a w grze pingi ok 800 na wszystkich serwach :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że admin się tłumaczy że niby łącze obciążone i na dniach ma dostać nowy pakiet... znaczy się od miesiąca tak mówi ;) Dla mnie to on ma coś źle skonfigurowane. Możliwe że dzieje się tak przez przeciążenie sieci ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze tak jak moj ISP chce z gowna bat ukrecic i podlacza ile sie da wiary do jednego nadajnika...na szczescie u mnie poszli po rozum do glowy o okablowali wszystkie bloki eliminujac polaczenia radiowe...teraz jakos to smiga ale kilka miechow wstecz gubienie pakietow i niestabilne transfery byly na porzadku dziennym :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi