ketjow20 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Dzisiaj zabrałem się za podkrecanie :)) Moje 1 w życiu. Mojego Barthonka 2500+ Zrobiłem na 2.04 GHz . Tyle że podrodze wystąpił 1 problem. Gdy FSB podkręciłem o 10 MHz wszystko było ok, ale gdy dałem mu kolejne 9 komp nie chciał wystartować. Już się przestraszyłem i poszedłem na fajke, ale wchodze do chaty i widze ojca że siedzi przy kompie i wszystko gra. Co mogło być tego przyczyną? Teraz jest ustawiony na 185 MHz i wszystko ok. I 2 pytanko jak moge dobrze sprawdzić jaki mam zasilacz? Z tyłu pisze tylko AC 230V? Jakiś programik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketjow20 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Hmm ;( właśnie komp mi sie zrestartował i przez chwileczke była jakaś niebieska tablica ;/ Zmniejszyłem go do 1,96 GHz ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 A podnisles mu moze troche napiecie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketjow20 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Nie. A mam mu podnieść? Jeżeli tak to o ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Nie. A mam mu podnieść? Jeżeli tak to o ile? To zależy ile podkręciłeś. Jezeli podkręciłeś np do 2200mhz (3200+) to napedzie stabilne powinno byc około od 1,700 do 1,775 lub więcej (jezeli system chodzi stabilnie i prime 95 chodzi bez błędnie przez około 2 h to jest oki. A tak do 196 powinno starczec 1,700 I 2 pytanko jak moge dobrze sprawdzić jaki mam zasilacz? Z tyłu pisze tylko AC 230V? Jakiś programik? Śrubokręcik w ręke i odkręcasz bok(i) obudowy i patrzysz na sporą puszcze na samej górze. Tam powinienes miec podane maksymalne obciązenie (np 350 W) i Powinien znajdowac sie opis zasilacz (np Codenen) , tabliczki itp... RE. Podkręcasz na włąsną odpowiedzialnosć i ani ja a nikt z tego forum nie odpowiada za spalenie twojego kompa. Re2. Nie pisz tylu postów pod sobą (łamiesz Regulamin), zawsze masz opcję zmień, gdzie mozesz dodac to co zamierzałeś dodac w nowym poscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 generalnie to wybierz sie do faq poczytaj o napieciach temperatrach i dzielnikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...