Skocz do zawartości
ketjow20

Nie chciał wystartować

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zabrałem się za podkrecanie :)) Moje 1 w życiu. Mojego Barthonka 2500+ Zrobiłem na 2.04 GHz . Tyle że podrodze wystąpił 1 problem. Gdy FSB podkręciłem o 10 MHz wszystko było ok, ale gdy dałem mu kolejne 9 komp nie chciał wystartować. Już się przestraszyłem i poszedłem na fajke, ale wchodze do chaty i widze ojca że siedzi przy kompie i wszystko gra. Co mogło być tego przyczyną? Teraz jest ustawiony na 185 MHz i wszystko ok. I 2 pytanko jak moge dobrze sprawdzić jaki mam zasilacz? Z tyłu pisze tylko AC 230V? Jakiś programik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. A mam mu podnieść? Jeżeli tak to o ile?

To zależy ile podkręciłeś. Jezeli podkręciłeś np do 2200mhz (3200+) to napedzie stabilne powinno byc około od 1,700 do 1,775 lub więcej (jezeli system chodzi stabilnie i prime 95 chodzi bez błędnie przez około 2 h to jest oki. A tak do 196 powinno starczec 1,700

I 2 pytanko jak moge dobrze sprawdzić jaki mam zasilacz? Z tyłu pisze tylko AC 230V? Jakiś programik?

Śrubokręcik w ręke i odkręcasz bok(i) obudowy i patrzysz na sporą puszcze na samej górze. Tam powinienes miec podane maksymalne obciązenie (np 350 W) i Powinien znajdowac sie opis zasilacz (np Codenen) , tabliczki itp...

RE. Podkręcasz na włąsną odpowiedzialnosć i ani ja a nikt z tego forum nie odpowiada za spalenie twojego kompa.

Re2. Nie pisz tylu postów pod sobą (łamiesz Regulamin), zawsze masz opcję zmień, gdzie mozesz dodac to co zamierzałeś dodac w nowym poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi