Skocz do zawartości
Gość

potrzebuje myszy- hmm ale jakiej?

Rekomendowane odpowiedzi

no i jeszcze jedno pytanko mam zamiar (w końcu) kupić nowa porządna mysza do kompa, bo mój a4shit ocipiał. Czy ktoś tu coś może polecić? I czy jest jakaś rużnica w gras między kulkowymi a optycznymi? I skąd wyczaic jakiś cool mouse pad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam optyczną A4Tech WOP-35PU. 2 rolki ,5 przycisków (pomocne np w programach typu AutoCad ), na USB co daje większą precyzje (częstotliwość próbkowania USB jest wyższa niż ps2 ). W grach spisuje sie świetnie ,szczególnie dużo gram w q3 i jestem b. zadowolony :D .W Diablo 2 można zaprogramować wszystkie 5 przycisków !!! Kulkowa nie ma podskoku 8) . Cena 65 zł. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jeszcze jedno pytanko mam zamiar (w końcu) kupić nowa porządna mysza do kompa, bo mój a4shit ocipiał. Czy ktoś tu coś może polecić? I czy jest jakaś rużnica w gras między kulkowymi a optycznymi? I skąd wyczaic jakiś cool mouse pad

Cóż, może to subiektywne, ale A4Tech jednak solidny jest, ergo, w funkcjonowaniu jak inne, ale za to bez młotka nie rozwalisz. Mam już 3ci rok www-11, a ostro nieraz w FPP giercuję.

Nie kupuj optycznej do giercowania - szkoda kasy. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chce to opchne Ci myche specjalna do gier. Logitech Wingman Gaming Mouse - kulkowa bo do gier tylko kulka. Do windy to se kup optyczna jezeli Ci nie szkoda kasy.

Od 2 mies. mam optyczną mysz Logitecha i jestem b.zadowolony. Zalety ewidentne - brak ciężkiej kulki (wkurzało mnie telepanie się tego badziewia) i możliwość używania byle jakich podkładek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a4tech patrząc na ich cene, ergonomię itp. są naprawdę spox. Sam miałem www-21 (polecam) tylko że po 2 latach wysuadła :( ....no niestety tak to się ze wszsytskim dzieje juz :( zaczęła mi kompa blokować itd, myślałem że może proc albo mb siada a to mysz.. Obecnie pracuję na bezprzewodowej na podczerwień Helitza (miałem ją za free , tak bym jej nie kupil tylko znowu www-21) i bez ogonka myszą oczywiście lepiej sie kieruje, kabelek nie zaczepia sie gdzieś z tyłu itp. Oczywiście o niebo lepsza jest mysz radiowa.. Ja jednak jakoś przyzwyczaiłem się do swojej starej www-21 i jak się wkurzę tozostawie ta na podczerwień i kupie znowu www-21. Juz nawt próbowałem przełozyc bebechy od tej Herlitza do www-21 al niestety za dużo roboty, całe scierzki musiałbym przelutowywac (prawie wszystkie :( )

Optyczne myszy są niezłe, do tego jeszcze bezprzewodowa, radiowa ... tylko cena jest rozwalająca....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli już zdecydujesz się na myszkę optyczną, to odradzam kombinacje optyka+radio/podczerwień. Jeżeli optyka to tylko z kabelkiem. Temat ten był poruszany bodajże na starym forum.

QpereK

Prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma po co rzucać tematu. Mysz optyczna z kablem korzysta z pełnej czułośći/dokładności optyki, bo dane przesyłane są szybkim kablem. Jak masz mysz radiową to sygnał przysyłany drogą radiową ma dość duże opóźnienia i całą doskonałą "czułość/dokładność" myszy optycznej cholera bierze z powodu tych opóźnień.

Innymi słowy taka mysz jest dla mnie bezsensownym pomysłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma po co rzucać tematu. Mysz optyczna z kablem korzysta z pełnej czułośći/dokładności optyki, bo dane przesyłane są szybkim kablem. Jak masz mysz radiową to sygnał przysyłany drogą radiową ma dość duże opóźnienia i całą doskonałą "czułość/dokładność" myszy optycznej cholera bierze z powodu tych opóźnień.

Innymi słowy taka mysz jest dla mnie bezsensownym pomysłem.

Prawda :lol:

QpereK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Logitech B69 (OEM) - porządna, firmowa mysz optyczna za niewielką cenę (60zł), złącze USB i przejściówka na PS/2, 2 przyciski i rolka (jest również 3 przyciskiem). Doskonale sprawuje się zarówno w grach (głównie UT) jak i programach. Mimo klasycznego (niepowyginanego) kształtu dobrze leży w dłoni i ładnie się prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a4tech patrząc na ich cene, ergonomię itp. są naprawdę spox. Sam miałem www-21 (polecam) tylko że po 2 latach wysuadła :( ....no niestety tak to się ze wszsytskim dzieje juz :( zaczęła mi kompa blokować itd, myślałem że może proc albo mb siada a to mysz.. Obecnie pracuję na bezprzewodowej na podczerwień Helitza (miałem ją za free , tak bym jej nie kupil tylko znowu www-21) i bez ogonka myszą oczywiście lepiej sie kieruje, kabelek nie zaczepia sie gdzieś z tyłu itp. Oczywiście o niebo lepsza jest mysz radiowa.. Ja jednak jakoś przyzwyczaiłem się do swojej starej www-21 i jak się wkurzę tozostawie ta na podczerwień i kupie znowu www-21. Juz nawt próbowałem przełozyc bebechy od tej Herlitza do www-21 al niestety za dużo roboty, całe scierzki musiałbym przelutowywac (prawie wszystkie :( )

Optyczne myszy są niezłe, do tego jeszcze bezprzewodowa, radiowa ... tylko cena jest rozwalająca....

a ja swojego www21 mam powyżej uszu. Zastanawiałem się nad jakimś optykiem logitecha - ergonomicznym - może ktoś coś o niej powiedzieć?

I co kurka wodna z mousepadem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecam artykulik u Toma :)

PS Kaeres co Ci tak te optyki do grania nie pasuja.. poprzyj swoje twierdzenia jakims textem .. wlasnym badz gdzies na www :)

Furmek nawet na to nie licz kaeres to LAMA szpanuje wiedza a nic nie wie! gada glupoty a nie moze ich uzasadnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mychy optyczne są niekiedy ciężkie zależy od modelu w końcu trzeba tam wpakować 2 baterie... ale nie ma kulki no i nie brudzi się ja bym brał optyczną byle tylko nie A4shit.

oj pomyliles sie.. mowisz o radiowkach i na podczerwien.. a akumulatorki nicad sa naprawde lekkie .. jednak takich myszkow do FPP nie polecam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak masz rację mój kolega ma Logitecha Dual Otical na kabelku i nawet spox i lekka ale kiedys miałem w łapie inną mychę logitecha radiową i optyczną to już ciężkawa była nie jak cegła :) ale jakoś takie wrażenie miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez szukalem ostatnio myszki. opieralem sie na tomshardware i wybralem sobie microsoft inteli mause optical. kosztowala 120 zl i spisuje sie extra. Jest na usb - zreszta opis mozesz zobaczyc na stronie microsoftu albo w/w rankingu. 5 przyciskow konfigurujesz jak chcesz dwie predkosci pracy rolki/przewijasz powoli - 3linijki szybciej - przeskakuje na 6 linijek, zachwycam sie tym bo nie widzialem w innych sterownikach czegos takiego - mialem dawniej tylko a4tech wiec moze to jest normalne w lepszych myszkach/. Co jak co ale myszki microsoftu mnie przypadly do gustu /podobno sa trwale ale tego nie sprawdzilem - gwarancjia 5 lat/, co do innych produktow mozna sie klucic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wybór ja też go kupuję już jutro :) a mouse pad może powiesz cos więcej o co Ci chodzi o kształt bajerancki wygląd czy cuś

do mousepada mam dwie rzeczy

1. powinien fajnie wyglądać

2. myszą powinno sie ponij fajnie jeździć

fajną zabawke widziałen na http://www.bit-tech.net/article/75/ , ale nie wiem skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> takie cuda co tam wykorzystali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli już zdecydujesz się na myszkę optyczną, to odradzam kombinacje optyka+radio/podczerwień. Jeżeli optyka to tylko z kabelkiem. Temat ten był poruszany bodajże na starym forum.

QpereK

Qumpel ma taką myszę (Logitech optyczna radiowa) i nie jest specjalnie zadowolony. Coś w tym jest.

Ja mam A4tech na podczerwień z qulką i jest O.K. - ogonek się nie plącze ale ma wadę baterie wtrzymują tylko około 2 miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam logitech dual optical za 200zl i uwazam ze lepszej myszki na swiecie nie ma. Idealnie pasuje do reki podwojny uklad optyczny sprawia ze nie ma prawa zadrzec myszka. Do tego jedna rolka(nie wiem po co wiecej) i 4 przyciski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, może to subiektywne, ale A4Tech jednak solidny jest, ergo, w funkcjonowaniu jak inne, ale za to bez młotka nie rozwalisz. Mam już 3ci rok www-11, a ostro nieraz w FPP giercuję.

Nie kupuj optycznej do giercowania - szkoda kasy. :roll:

Pokrzycze troche na was , sorki :( , ale musze :

CO TO ZNACZY NIE KUPUJ OPTYCZNEJ DO GIERCOWANIA!!!!! JESZCZE JAKIS DWOCH LEBKOW MOWI ZE DO FPP SA NIEDOBRE !!!! Z BYKÓW POSPADALISCIE???? Jak sie przesiadlem z mojego a4techa optycznego na kolegi kompa z myszka kulkowa to w CSa tak lamilem ze ksywke ze wstydu na popierdółka zmieniłem. Balem sie ze jak oderwe myszke od stołu do znowu mi celownik 3 metry w gore lub bok ucieknie .... w mojej myszy optycznej jak podnosze reke bo mi sie pad konczy, to mi kursor(celownik) w miejscu zostaje!!!. NIGDY WIECEJ MYSZY KULKOWEJ!!!! ( a jak ktos mi powie ze kulkowe sa tansze to .... no cóż ma racje , ale wole wydac te 80 zl na optyczna mysz niz na 200 Mhz wiecej na CPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o qrwa kaeres rozjebales mnie kulkowa do gier?

ja mialem 10 myszek kulkowych i jak kupilem logitecha optical wheel mouse to oczom niewiezylem ze mysza moze byc tak zajebista

w q3 sie gra komfortowo a w windzie to juz bajecznie za cene 199zl masz mysz na cale zycie a nie na rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...