Skocz do zawartości
Gość

potrzebuje myszy- hmm ale jakiej?

Rekomendowane odpowiedzi

Cienias, zagralibyscie klanowke albo zagralbys 1vs1 :) moj klan to VidocQ :)

moje GG to 1509112, ICQ 67188095, z przyjemnoscia :))) zagram ale najchetniej 2 vs 2 :) z czasem u mnie krucho .... ale sie jakos moze dogadamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktos mi moze powiedziec gdzie za 120 zyla mozna kupic Microsoft Intellimouse Optical (tą z tomshardwarowego testa) ??? , bo chciałbym sobie takowom sprawić :D

Nie wiem skąd jesteś ja w Krakowie kupiłem w bit komputer - tam najczęściej jest najtaniej, a jak nie najtaniej to na pewno nie przepłacisz za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie posiadam myszke Microsoft Wireless InteliMouse Explorer (chyba dluzszej juz nazwy miec nie mogla ;). Calosc chodzi pod USB, ma 5 programowalnych dla kazdej aplikacji (jak ktos ze chce oddzielnie) przyciskow oraz rolke. Wczesniej mialem zwykla MS IntelliMouse i dzialalo to to 3 lata do puki rolka sie nie zatarla (z racji ze byl uzyty plastik, a nie metal jak to jest w nowszych revizjach tego modelu), reszta byla wpelni sprawna :) Wracajac do tematu, myszy optyczne sa duzo lepsze, bardziej precyzjnjne, nie wystepuja zastoje (bo cos wpadnie do srodka, syf kulke oblepi czy cos tam innego). Jesli chodzi o precyzje ruchu to jest bezkonkurencyjna w stosunku do kulkowych, a 6000 na sek odswiezanie robi swoje (mialem przyjemnosc kiedys uzywac myszy z nizszym tym parametrem i przyznam ze roznica jest odczuwalna), szczegolnie przy programach gdzie potrzeba precyzji (Photoshop, AutoCAD, 3D Studio..), ale radze wylaczyc akceleracje kursora na czas pracy z nimi, wtedy kursor porusza sie wolniej, ale duzo bardziej precyzyjnie. W przypadku gier, mysz jest o niebo lepsza od mojej poprzedniczki, znakomita ergonomia, mysz idealnie lezy w dloni, owszem jest ciezsza od zwyklej i wieksza, na poczatku odnosilem mieszane uczucia, ale potem po paru dniach mysz niemal z dlonia sie zlala :) Teraz juz jak trafi mi sie pod dlon jakas inna mniej kszstaltna i ergonomiczna mysz, to poprostu jest strasznie niewygodna, odnosi sie wrazenie plaskosci i trudno takim czyms poruszac :P Pozatym mysz jest radiowa, co znacznie sie przydaje jesli na biurku trzeba miec wiecej miejsca, pozatym komputer czasem podlaczam pod TV, wiec wygodniej miec myszke na kanapie podczas ogladania divx na duzym ekranie :) Heh.. a gierki chodza miodzio, konfugurowalne klawisze niezmiernie sie przydaja (np. w Diablo II, Starcraft, Unreal Torunament). Jesli chodzi o myszy optyczne + kabel a twz. opoznienia wystepujace w myszach radiowych, to wlasciwie nie odczuwalem takowej.. (testowalem MS Inteli Mouse Optical), obie wlasciwie dzialaly tak samo. Ufff.. starczy tej recenzji :P Aaa.. bym zapomnial co do podkladki, spokojnie mozna bez, ale polecam jakas miekka podkladke z pokryta najlepiej jakims materjalem (nie plastik lub inne sztuczne tworzywa), ogolnie mysz doskonale slizga sie po biurku, czy tez kartkach papieru jakie czasem sie na nim znajduja ;) ale wpomniana podkladka dawala jeszcze lepszy poslizg, do tego przedluza to zywotnosc tych podkladek slizgowych na spodzie myszy.. poprostu sie nie rysuja i nie scieraja, jak by to miala miejsce w przypadku kontaktu z twarda powierzchnia biurka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...