LucK Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Witam wszystkich, mam takiego oto lekko juz leciwego kompa - Ecs P6IPAT , Celeron T 1,3 , Gf 2 Tit Prolinka , 512 SDRAM, Barracuda 40 GB i oczywiscie pytanie, czy jest jakikolwiek sens zamieniac wspomnianego juz gf2 na gf3 ? mam mozliwosc kupienia Gf 3 Gainward 450 PowerPack za w miare przyzwoitą cene tylko zastanawiam sie czy przyrost wydajnosci bedzie na tyle duzy ze oplaci mi sie ta zamiana, oczywiscie nie marzy mi sie nawet gra na takim sprzecie w Dooma 3 czy HL2 ale czy troszke starsze gierki w ktore nie dalo sie normalnie pograc lub co gorsza w ogole nie mozna bylo ich uruchomic (np Silent Hill 3) dostaną "kopa" i bedzie mozna w nie normalnie pograc ? z gory wielkie dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 O ile dopłata do tego interesu nie będzie duża, to warto się przesiąść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 gf3 ti jest przy odpowiednio szybkim procesorze prawie 2x szybsza niz 2ti szczegolnie Gainwarda takze jak nie bedziesz musial doplacac duzo to bierz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Oczywiście, że tak. Po takiej zamianie nawet w dooma zagrasz i nie tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 przy tym procku jest sens zamieniac , tualatiny to dobre prockiprzy tym procku jest sens zamieniac , tualatiny to dobre procki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Jak najbardziej sie oplaca przesiasc :) szczegolnie ze dochodzi obsluga DX 8 czyt. PoP The Sands Of Time, Silent Hill 3 itd. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Kiedys mialem ten sam dylemat i sie zdecydowalem :wink: a potem bylem bardzo zadowolony :twisted: Ale jak juz koledzy mowili zalezy ile Cie bedzie kosztowac ta zabawa,ale wzrost wydajnosci bedzie spory :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Z Doomem 3 raczej ciezko, kuzynek ma P4 1.5 na ECS 512MBDDR i GF3 Ti200Gainwardo podkrecony ponad 250/500 i dum tak sobie chodzi, ale jest to wina procesora zapewne, twoj celek moze byc szybszy nawet od p4 1.5 :) ja robilem testy na moim kompie, skrecilem procka z 3330mhz do 1800 to max ile moglem w doomie wyciagnac to kolo 30fps a na podkreconym prawie 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 oczywiscie warto!! ja przesiadłem sie z mx 440 i ten ginward po podkreceniu moj na 275/575 wyciagał na moim konfigu (miej ramu) ponad 10k w 3dmarku01 i spokojnie da sie grać w ut2k4np Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...