Skocz do zawartości
LucK

Zamiana GF2 na GF3 - czy jest sens ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam takiego oto lekko juz leciwego kompa - Ecs P6IPAT , Celeron T 1,3 , Gf 2 Tit Prolinka , 512 SDRAM, Barracuda 40 GB i oczywiscie pytanie, czy jest jakikolwiek sens zamieniac wspomnianego juz gf2 na gf3 ? mam mozliwosc kupienia Gf 3 Gainward 450 PowerPack za w miare przyzwoitą cene tylko zastanawiam sie czy przyrost wydajnosci bedzie na tyle duzy ze oplaci mi sie ta zamiana, oczywiscie nie marzy mi sie nawet gra na takim sprzecie w Dooma 3 czy HL2 ale czy troszke starsze gierki w ktore nie dalo sie normalnie pograc lub co gorsza w ogole nie mozna bylo ich uruchomic (np Silent Hill 3) dostaną "kopa" i bedzie mozna w nie normalnie pograc ? z gory wielkie dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Doomem 3 raczej ciezko, kuzynek ma P4 1.5 na ECS 512MBDDR i GF3 Ti200Gainwardo podkrecony ponad 250/500 i dum tak sobie chodzi, ale jest to wina procesora zapewne, twoj celek moze byc szybszy nawet od p4 1.5 :) ja robilem testy na moim kompie, skrecilem procka z 3330mhz do 1800 to max ile moglem w doomie wyciagnac to kolo 30fps a na podkreconym prawie 80.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi