Jin* Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 a tu masz sklepy w wawie żebyś nie mówił że nie ma :POn mowil, ze w Warszawie nie moze kupic :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 czareq nie wiem czemu ale w tym rowerku tarcze mi sie wydały takie delikatne... to byl zart ofkoz... jesli chodzi o dobry rowerek zjazdowy to 2k trzeba za sam amor przedni zapłacić (Black Manitou itp.) chociaz Mongoose ma taki jeden fajny full suspension rowerek na tarczach za 2k5 zł. Sam sie nad nim zastanawiałem ale jednek 500zł to dzua roznica... ze swojego jestem b. zadowolony... PS. Kupuje sobie amorek ROCK SHOX Manitou... ale z tych tanszych.. wazne ze 100mm jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaceq_wro Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Torwald mogę Ci mojego Bianchi z amorem przednim sprzedać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Na pewno to lepsze rozwiązanie niż wynalazek o nazwie Kross :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Rower kupilem. Po gorach jezdzic nie bede. Po zakupy i niedzielne wypady za miasto owszem. Mialem 900zl i smaka na taki rower. Jakbym mial wiecej kasy to bym kupil cos lepszego. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Wiec jednego nie rozumiem. Po co w takim razie byl ten temat?? Za ta cene wolalbym sam poskladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Chcial sie po prostu upewnic w swoim wyborze. Dal do wyboru dwa czy trzy z mozliwych dla swojej kieszeni. Oczywiscie jak to w kazdym temacie znajda sie pasjonaci, ktorzy wiedza najlepiej. Torwald chcial wybrac rower do 900 pln ze swojego miasta (ze sklepu). Wg. mnie calkiem swietne rowery amatorskie. Na pewno nie sa to rowery pokroju Auchan za 300pln wiec do jazdy po miescie i kraweznikach calkiem przyjemne. Na rower profesjonalny trzeba wydac o wiele wiecej wiec jezeli mamy polecac to wstrzymajmy chormony i udawanie znawcow. Torwald, bedziesz zadowolony z zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Chłopie czytaj co napisałem wyzej. Rower w pełni zawieszony do wypadów w góry nie musi byc odrazu zjazdówką. I pokaz mi gdzie ja napisałem ze za 900zł mozna miec dobry rower 8O . Na dole masz przykład w miare dobrego rowerka. Ja tylko patrze na tytul topica ;] Za ile ten full? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 No tak jak pisałem wyzej w granicach 5000-6000tys. Ja wiem ile ma gosc kasy i ze juz kupił bike'a więc ja juz więcej nic nie pisze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 hehe po co byl ten temat ??? skoro i tak autor byl uparty na te dwa i tylko te dwa rowery a o tym ktorego kupil pewnie zadecydowal kolor ramy ??? I jeszczce jedno zycze ci zebys sie nie zabil na tym rowerze :) po pierwsze gdzies jest na necie artykul o tym jak to sie koles zabil na fulu a po drugie sam znam chlopaka (moj sasiad) ktoremu podczas zjazdu z niezbyt wymagajacej gory (sam czesto zjezdzam z niej na moim rowerze bez amorow) pekl przedni amor i chlopak pojechal do szpitala z wstrzasnieniem muzgu. No ale jesli jestes niewielkim czlowieczkiem i bedziesz jezdzil tylko po miescie nic sie nie powinno stac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 hehe po co byl ten temat ??? skoro i tak autor byl uparty na te dwa i tylko te dwa rowery a o tym ktorego kupil pewnie zadecydowal kolor ramy ??? I jeszczce jedno zycze ci zebys sie nie zabil na tym rowerze :) po pierwsze gdzies jest na necie artykul o tym jak to sie koles zabil na fulu a po drugie sam znam chlopaka (moj sasiad) ktoremu podczas zjazdu z niezbyt wymagajacej gory (sam czesto zjezdzam z niej na moim rowerze bez amorow) pekl przedni amor i chlopak pojechal do szpitala z wstrzasnieniem muzgu. No ale jesli jestes niewielkim czlowieczkiem i bedziesz jezdzil tylko po miescie nic sie nie powinno stac ... 90% ludzi jezdzacych na rowerze jest zagrozona utrata zycia wg. Ciebie :D Kurcze, nie wiedzialem, ze takie ryzyko podjalem jezdzac na rowerze. Nie rob mi na smiech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 No nie dokladnie :) z tych 90 % ludzi ktorzy kupuja te rowery 90 % jezdzi spokojnie :) Ale ja np balbym sie jezdzic takim rowerem - no ale ja tez troche bardziej ekstremalnie uzywam sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 No nie dokladnie :) z tych 90 % ludzi ktorzy kupuja te rowery 90 % jezdzi spokojnie :) Ale ja np balbym sie jezdzic takim rowerem - no ale ja tez troche bardziej ekstremalnie uzywam sprzetu.No niestety sporty extremalne sa drogie i jezeli chce sie je uprawiac to trzeba zainwestowac w bezpieczenstwo. Tutaj jednak takiego tematu nie bylo wiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Jeden z nielicznych ktorzy zrozumieli o co mi chodzilo - Kaeres ;] Nie mam zamiaru uprawiac DH na tym rowerze, wiec mysle ze szybkie zejscie z tego padolu mi nie grozi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Jeden z nielicznych ktorzy zrozumieli o co mi chodzilo - Kaeres ;] Nie mam zamiaru uprawiac DH na tym rowerze, wiec mysle ze szybkie zejscie z tego padolu mi nie grozi... Ale co siuę pod górę jadąc namęczysz to twoje :> Coś wiem na ten temat, też się skusiłem i kupiłem Horizion-a Dopiero po przesiadce na "normalny rower" odczułem różnicę. Jedyny plus z tego jaki wynikł, to to że dowiedziałem się wieeeeeeeeeeelu rzeczy o rowerach (polecam Bike.pl) i wyrobiłem sobie nogi (jak rzymski legionista :lol: ), teraz się przydają 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ... najlepszy był zapach z tarcz na samym dole :)... taki OT ! kiedys po zjezdzie z czantorii - polalem woda moja byłą Julie(RIP) - Tarcza sie rozhartowala - i byla juz do wyrzucenia ! pisze to jako ostrzezenie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 hehe najlepsze było to ze wtedy zesmy wracali w deszczu i nie było za ciekawie. W kazdym razie po powrocie do domu kolega musiał sie udac z rowerkiem do serwisu bo tarcza cos szwankowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ja tam wolałbym sobie kupic opony SIMEX do jeepa niz wydac 5-6k na rower ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ale co siuę pod górę jadąc namęczysz to twoje :> Coś wiem na ten temat, też się skusiłem i kupiłem Horizion-a Dopiero po przesiadce na "normalny rower" odczułem różnicę. Jedyny plus z tego jaki wynikł, to to że dowiedziałem się wieeeeeeeeeeelu rzeczy o rowerach (polecam Bike.pl) i wyrobiłem sobie nogi (jak rzymski legionista :lol: ), teraz się przydają 8) Wiesz...mi sie kondycja przyda ;] Przez ostatni rok - ~0% wysilku fizycznego :P A co do wiedzy o rowerach - jak zbiore wiecej kasy albo najdzie mnie ochota, to pewnie przestudiuje stronke/forum, tak jak to mialo miejsce z tweak.pl :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ale co siuę pod górę jadąc namęczysz to twoje :> Coś wiem na ten temat, też się skusiłem i kupiłem Horizion-a Dopiero po przesiadce na "normalny rower" odczułem różnicę. Jedyny plus z tego jaki wynikł, to to że dowiedziałem się wieeeeeeeeeeelu rzeczy o rowerach (polecam Bike.pl) i wyrobiłem sobie nogi (jak rzymski legionista :lol: ), teraz się przydają 8) Wiesz...mi sie kondycja przyda ;] Przez ostatni rok - ~0% wysilku fizycznego :P A co do wiedzy o rowerach - jak zbiore wiecej kasy albo najdzie mnie ochota, to pewnie przestudiuje stronke/forum, tak jak to mialo miejsce z tweak.pl :lol: Jeżeli tak do tego podchodzisz ........................ w sumie to może nawet i lepiej, jakbyś w przyszłości odłożył kasę i poskładał jakiś porządny rowerek, to nabyta na "fullu" kondycha pozwoli Ci niesamowicie śmigać, znam to z "własnej obdukcji" :P 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Jezdzilem na authorze a-zone ... Tylko, ze chyba starszy model bo czarny z przodu boxxer team.. Fajny rowerek. A jesli o takie fulla chodzi to marzy mi sie Kona Stinky Dee Lux :P Tez ostatnio mialem okazje dosiadac tego bika i poogladac nieco w locie, wypas na maxa :D Poza tym jeszcze Santa Cruz syci ;> Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Kat_666 nie to mi sie ona marzy !! :D:D:D powaznie i ewentualnie STAB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 To juz lepiej poszukaj jakiegos Gianta nowego w tej cenie, bo juz sa nawet z amorem z przodu i pelny osprzet Shimano. http://www.giant-bicycle.com/pl/030.000.00...115&model=10039 W kilku sklepach w Krakowie widzialem go po 899 w promocji posezonowej. To jako ciekawostka :D http://www.giant-bicycle.com/pl/030.000.00...8804&lYear=2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 -> SpiderMAN Odsyłam do wypowiedzi autora tematu. Rower kupilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 SpiderMAN TZn że jak na pełnym osprzęcie szimano to jest gut ?? IMHO doopa panie Spider, szimano w tej cenie to kupy niesamowite wsadza, przyjęło się że szimano to ho-ho penis wie co a tak naprawdę to niewiele ich osprzętu jest warta swej ceny. Tak samo ja Gianty, ogólnie to kupowate są, nie polecałbym ich raczej (z tych tanich) a te które warto to też IMHO niewarto bo można ciekawsze dorwać. Ciekawostka nawet ciekawa, ale porównaj cały osprzęt z ceną i .......................... olej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 ja tam sie przestawilem na SRAM :) - lepszy stosunek cena/jakosc choc np lancuchy sram nie polecam przynajmiej te tansze. Ogolnie po latach doswiadczenia mam swoje prywatne typy jak np lancuch to tylko kmc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A ja jestem happy, bo mam czym jezdzic po miescie i kondycje wyrabiac :D Peace ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Za jakies 2 miesiace bede mial najlepszy rowerek na jaki sobie moge pozwolic gotowy :) (wiadomo, nie mam zadnych cudow w zasiegu finansowym)... Na DunConie Amtaffie wlasnie, osprzet lx/acera :?, manetki acery rowniez :P Amorek prawdopodobnie poki co InSync. Kaseta SRAM 5.0 ... Tylko sie zastanawiam czy wyciagnac korbe ze swojego rowerka (48z...) ludzaco przypomina starszego xtr'a :D Pare razy ludzie sie mnie pytali skad taki wypasiony xtr u mnie :P, czy tez zabrac normalna (42z). Z jednej strony fajnie, bo moge na szosie pokozaczyc [; 48 + 11 ... hóh ... Pozdrowka PS. Do sprzedania korby sr suntour, info pw/gg/@. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 O osprzęcie rowerowym mozna by było pisac i pisac. Wiadomo ze kazdy dobry sprzęt kosztuje, jest wykonany z dobrych materiałów jest lekki ale za to trzeba płacic. W kazdym razie ruznica jest naprawde zauwazalna jesli chodzi o podzespoły shimano. Dla przykładu takie manetki LX'a chodzą duzo płynniej i lzej sie zmienia biegi niz zwykła deore nie mówiąc juz o XT czy XTR w których są łozyska odpowiednio 2 i 4. Ja po przesiadce z shimano sis na Deore LX doceniłem co to znaczy komfort i wierzcie mi ze na takich zwetach z marketu to nie ma siły ale przyjemnosci z jazdy nigdy nie będzie no chyba ze koles chce sobie przypakowac nogi ale od tego chyba siłka by mu lepiej pomogła :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...